MS Pisarna 2010

Kot majhen partner Microsofta, sem dobil licenco za najnovejšega Microsoftovega paradnega konja – Pisarno 2010 (Office 2010). Seveda je še v angleškem jeziku, toda pri MS-u obljubljajo, da bomo tudi Slovenci nekje do poletja/jeseni dobili prevedeno verzijo.

Kar se tiče cenovne politike, bi o njej zaenkrat ne razglabljal, vas pa bom v naslednjih dneh popeljal skozi nekatere izmed programov ter vam prikazal zanimivejše novosti.

Microsoftov nov slogan/filozofija se glasi »Kjerkoli. Kadarkoli.« in okoli njega je izgradil oz. trži tudi novo Pisarno s katero nas poskuša prepričati, da lahko delamo kjerkoli in kadarkoli. S tem namenom prihaja najnovejša pisarna:

  • v obliki samostojnih programov na računalniku,
  • v obliki mobilne pisarne za majhne naprave in pametne telefone ter
  • v obliki Pisarne v Oblaku, s čimer lahko prihajamo do naših dokumentov tudi s spletnim brkljalnikom.

Seveda nam je vsem jasno, da v zadnjih dveh opcijah ni na voljo celotne palete a nekaj je le…

Na predstavitvi sem se najbolj nasmihal osnovni ideji nove Pisarne in to je ‘produktivnost’. Analitiki (kdo pa drug!) so namreč ugotovili, da se v ZDA skozi leto porazgubi kar 900 milijard dolarjev zaradi slabe produktivnosti obstoječih pisarniških programov. Prav zanima me, kje dobijo takšne številke in kako jih opravičijo. Dajmo dojeti, da ljudje ne naredimo več če lahko nekaj naredimo hitreje!

Druga ideja pa je mnogo bolj zanimiva in vsekakor opravičljiva – ugotovili so namreč da vseveč ljudi vseveč časa preživi na razih socialnih mrežah in da želijo (želimo) imeti tudi ob oddaljenem dostopu določena orodja za lažje/hitrejše delo.

Komentirajte prispevek

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.