Iskanje v phpBB3 forumu znotraj [code] oznake ne deluje!

Prenovljen forum spletišča Matjazev.NET me vsak dan preseneča. Včeraj sem se ubadal s poslovenjenimi gumbi, danes pa z iskanjem po forumu.

Eden izmed najbolj aktivnih uporabnikov
foruma (hvala!), je ugotovil, da neke tematike, za katero se spomni, da je v forumu bila, ne najde! Ker sem iskan makro res napisal jaz, je tudi mene čudilo, da forum tematike ne najde.

Zagnal sem star forum (verzije phpBB2) in videl, da star forum, glede na ključne besede, najde mnogo več tematik kot nov forum. No, resnici na ljubo tudi v starem forumu originalno iskane tematike ni, saj je bila v prastarem forumu, ki smo ga izgubili v »požaru«…

Dobro, da se vrnem k iskanju. Hitro sem ugotovil, da nov forum (različica phpBB3) ne išče znotraj programske kode, torej znotraj oznake . Zakaj so to izključili ne vem in se mi ni zdelo smiselno, zato sem iskal rešitev. Kot marsikdaj prej, tudi danes rešitve na internetu nisem našel.

Še bolj zanimivo se mi je zdelo, da nikjer v nastavitvah ni nobene opcije, s katero bi indeksiranje po oznakah omogočil. Tako kot včeraj, mi ni preostalo drugega, kot da se zakopljem v programsko kodo phpBB3 foruma, kjer sem našel sledeče:

(datoteka fulltext_native.php, vrstica 1044)

// Do not index code
$match[] = '#\[code(?:=.*?)?(\:?[0-9a-z]{5,})\].*?\[\/code(\:?[0-9a-z]{5,})\]#is';

Omenjeno vrstico sem zakomentiral, ponovno ustvaril iskalni indeks in naš forum išče tudi po programski kodi. 🙂

Problem: phpbb3 doesn't search in tags

Here is an easy solution in English, for international web surfers and web masters. The problem is, that phpBB3 forum doesn’t search inside tags, which is unacceptable for programming oriented forums. The solution is quite simple, but you have to edit phpBB3 source code.

Just open fulltext_native.php file (./includes/search/ fulltext_native.php) and comment out one single line of code in line #1044:

// $match[] = '#\[code(?:=.*?)?(\:?[0-9a-z]{5,})\].*?\[\/code(\:?[0-9a-z]{5,})\]#is';

After that you will have to recreate a search index and that is all. Your phpBB3 forum will search inside tags. 🙂

Komentirajte prispevek

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.