Poklicali ste mobilno številko…

Preprosto ne najdem časa da bi, tako kot sem obljubil, opisal bombončke, ki jih prinaša Office 2010. A se bom potrudil in v kratek lahko pričakujete opis novosti v Excelu 2010.

Danes pa samo kratek opis problema, za katerega nikakor ne razumem, da ga še niso rešili. V zadnjem času namreč vse več podjetij, verjetno zaradi recesije, uporablja telefonske centrale, ki so sposobne ob klicu v mobilno omrežje le tega vzpostaviti skozi nanje priključene mobilne telefone.

To je super in zagotovo jih podpiram, saj zmanjšuje nepotrebne stroške med fiksno in mobilno telefonijo! Kje je torej problem?

Zadnja dva dni sem spet preživel na konferenci (tokrat konferenci OTS v Mariboru) in med predavanji sem dobil nekaj telefonskih klicev iz neznane mobilne številke. Klice sem seveda zavrnil in poslal SMS, da jih pokličem nazaj takoj ko bom utegnil.

Dobro; pride odmor in seveda kličem nazaj, a na drugi strani se mi oglasi lep ženski glas: »Pozdravljeni, poklicali ste mobilno številko, prosimo odtipkajte interno številko.«. Čigavo pa? :(. Ko kličeš, nimaš namreč prav nobene informacije koga si pravzaprav klical. Pa ne govorim tukaj o konkretni osebi, nihče ne more vedeti niti katero podjetje je klical!!!

Kako to, da tega že tako dolgo ne rešijo? Ta problem imajo namreč vsa večja podjetja v Sloveniji! Ali bi jih ubilo, če bi bilo sporočilo sledeče: »Pozdravljeni, poklicali ste mobilno številko PODJETJA XYZ, prosimo odtipkajte interno številko ALI PA POČAKJTE IN VAS BOMO PREVEZALI NA CENTRALO!«?

Ah; pa kako malo bi bilo včasih potrebno… Ne bojte se; kot rečeno, se k Office 2010 kmalu vrnem 🙂

Komentirajte prispevek

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.