Privzeta pisava v Wordu

Nova Pisarna 2010 (in že prej 2007) sta prinesli tudi majhno »tiho« spremembo, ki pa jezi mnoge uporabnike dandanes najpopularnejše verzije 2003. V Wordu se je namreč spremenila privzeta pisava. Ko ste v Wordu 2003 odprli prazen list ste imeli pisavo Times New Roman, v Wordu 2007/2010 pa imate Calibri.

V kolikor vas to jezi in želite izbrati drugo privzeto pisavo lahko to relativno preprosto naredite.

Word 2007/2010 – sprememba privzete pisave

  1. V zavihku ‘Osnovo’ izberite okvir ‘Pisava’ in ga razprite (kliknite majhno puščico spodaj desno)
  2. Odpre se novo okno, kje izberite želeno pisavo in nato kliknite gumb ‘Privzeto …’. Na vprašanje odgovorite pritrdilno.

S tem boste imeli v vseh dokumentih privzeto izbrano pisavo 🙂

Word 2003

Seveda pa lahko tudi v Wordu 2003 spremenite privzeto pisavo (če vam je recimo lepša Calibri).

  1. Izberete meni Oblika/Pisava
  2. Odpre se novo okno, kje izberite želeno pisavo in nato kliknite gumb ‘Privzeto …’. Na vprašanje odgovorite pritrdilno.

4 thoughts on “Privzeta pisava v Wordu”

  1. Zakaj mi sprememba pisave po zgornjih navodilih ne dela na Win7? Pisava se sicer trenutno spremeni, vendar kljub stisnjenemu gumbu Privzeto, Word ne ohrani novih nastavitev ob ponovnem zagonu.

  2. Ob kliku gumba ‘Privzeto…’ morate potrditi še spremembo v Normal.DOT. V kolikor ste tudi to naredili pa sklepam, da se spremembe niso zapisele v Normal.DOC, ker do njega nimate pravic dostopa ali kaj podobnega

  3. Imam podobno težavo, spremenjena privzeta pisava se ne shrani, tudi če sem prijavljen kot administrator. Ima kaj veze da je Word 2010 na računalniku Win 7 64 bit?

Komentirajte prispevek

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.