Kemijske enačbe v Word-u

Ob urejanju ene izmed diplomskih nalog, ki se je navezovala na kemijo, sem moral urediti tudi nekaj kemijskih enačb.

Študentka je slednje risala ročno oz. jih kopirala iz nekaterih drugih dokumentov in skenirala iz knjig. Seveda slednje ni bilo ravno »lepo«, zato me je prosila, če bi ji lahko te molekule izrisal jaz. In ker stranki z veselejm ustrežem, sem malce iskal po spletu ter našel čudovito orodje, ki bi ga moral imeti vsak kemik.

Gre za orodje iz MS laboratorijev (da, da; nima samo Google svojih laboratorijev :)). In ker ravno omenjam Google, je zanimivo, da je tudi to orodje zastonj!


Gre za Wordov dodatek – Word Add-in, ki ge preprosto instalirate in potem že imate na voljo sheme preprostih molekul, urejevalnik slik itd… Orodje je bilo razvito v povezavi z univerzo Cambridge in je povsem zastonj dosegljivo na tem spletnem naslovu.

Priložen pa je tudi video, ki se ga splača ogledati (s tem dobite občutek, kaj dodatek zmore). Video se nahaja ne tem spletnem naslovu.

Skratka zelo uporabno za vse dijake, študente,  raziskovalce… Ah da; na žalost je dodatek samo v angleškem jeziku, a to mislim, da tudi ni prevelik hendikap 😉

Komentirajte prispevek

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.