STOP ACTA

Malce netipična objava na mojem blogu, saj nima neposredne zveze z MS Pisarno, programiranjem ali Okni… Pa je to res?

Mogoče niti ne! Sporazum ACTA je spaček, katerega spočetje je imelo lepe in plemenite ideje. S tem sporazumemo so namreč zaželeli zaščititi intelektualno lastnino in jaz sem že eden izmed ljudi, ki bi takšen sporazum takoj podpisal.

Vsako moje delo je preprosto kopirati saj je vsako moje delo zapisano samo kot množica ničel in enic in samo klik z miško vas loči od kopiranja nečesa, kar sem mogoče sam razvijal leto dni!

A ACTA ni sporazum, ki bi pomagal meni – ne; kvečjemu bi omejeval. Ne bom se spuščal v globje razlage vseh napak tega sporazuma, ki so posledica netransparentnega in nedemokratičnega načina sprejema besedila, ter pod hudim pritiskom lobijev velikih založniških hiš, ki bi edine imele korist od tega skrpucala.

Ko sem moji hčeri razlagal kaj je problematičnega pri tem sporazumu sem ji rekel: »Veš, to je tako, kot da bi se želel v bloku znebiti mravelj in bi jih pač ubil z atomsko bombo!«

Prosim vaspodpišite peticijo proti sprejemu tega dokumenta (lahko tudi na svetovnem nivoju) – preberite si zakaj je slab in pridite na demonstracije.

Hvala!

Dodatek, dne 31.1.2012

In smo dočakali tudi opravičilo NAŠE podpisnice sorazuma, gospe Helene Drnovšek Zorko.

Lepo, pohvalno! Meni izgleda iskreno in vredno branja. Vse delamo napaka a samo naketeri jih zna(mo/jo) priznati!

Komentirajte prispevek

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.