Skrita kopija e-pisma (SKP, BCC)

Skrita KoPija (SKP) elektronskega pisma (oz. BCC – Blind Carbon Copy), je posebno polje v elektronski izmenjavi podatkov, ki vam omogoča da pošljete elektronsko pošto nekemu naslovniku, ne da bi drugi naslovniki to vedeli.

Pri uporabi elektronske pošte imate tako na voljo 3 polja:

  • Za (To) je najpogosteje uporabljeno in tudi edino mora biti izpolnjeno. Vanj seveda vpišete, komu želite elektronsko pošto poslati.
  • KP (Cc) je polje, kamor naštejete vse ljudi, ki jim želite poslati kopijo tega elektronskega sporočila. Iz praktičnega stališča ni pravzaprav nobene razlike, ali vi elektronsko pošto ljudem pošiljate tako, da jih vse naštejete v polje Za ali pa enega v Za in vse ostale v KP.
  • SKP (Ccc) pa je, kot že omenjeno, posebno polje, saj bodo ljudje, ki so zapisani v polje SKP ravnotako dobili kopijo elektronske pošte, le da ostali prejemniki tega ne bodo vedeli. Ko namreč vi ljudi naštejete v polja (Za ali KP) vsi vidijo, kdo vse je dobil elektronsko pošto.

Zakaj torej uporabljati SKP

Polje je v originalu namenjeno za izmenjavo elektronske pošte, kjer ne želite, da prejemnik ve, da ste to pošto poslali še komu. V praksi se to največkrat uporablja, kadar želite obvestiti tudi nadrejenega o komunikaciji, a ne želite, da prejemnik to ve.

Kje v Outlook-u 2007/2010 pa se to polje nahaja?

🙂 Da; ker je uporaba tega polja v komunikaciji vsaj malo sporna (ni pošteno do naslovnikov!) so ga v Outlooku malce skrili. Prikažete ga tako, da se v traku postavite na zavihek Možnosti in pritisnete gumb Prikaži >>Skp<<.

Komentirajte prispevek

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.