Word – sklicevanje na besedilo

Zadnjič se je na enem izmed forumov pojavilo zanimivo vprašanje uporabnika, ki se je v Wordovem dokumentu želel sklicevati na določen tekst znotraj dokumenta samega.

Želja je torej imeti neko besedilo, ki se lahko večkrat pojavi, a pri tem želimo, da je vedno enako; če ga torej spremenimo na izvoru, se spremeni po celotnem dokumentu. Nekaj takšnega, kot sklic na celico v Excelu.

Seveda kaj takšnega ne potrebujete vsak dan in zato se le malo ljudi sploh zaveda, da je kaj takšnega možno realizirati tudi v Word-u.

Na hitro se recimo spomnim primerov iz pravne stroke ali pač poslovnega okolja, kjer želite, da se ime neke stranke večkrat pojavi v dokumentu in pri tem je seveda zelo zaželeno, da je ime konsistentno, torej enako skozi celoten dokument.

Kako torej kaj takšnega doseči v Wordu?

V Wordu se tega problema lotite tako, da:

  1. tekst najprej zapišete,
  2. nato označite in na tem mestu definirate zaznamek
  3. in potem se lahko na poljubnih mestih v dokumentu sklicujete na ta zaznamek in Word bo na tista mesta vstavil besedilo zaznamka.
  4. Če kadarkoli kasneje besedilo (tekst) zaznamka spremenite, bo Word ustrezno spremenil tudi besedilo po celotnem dokumentu.

Postopek

Kot rečeno, najprej napišete besedilo, recimo Podjetje MNet in besedilo označite:

Nato označeni tekst definirate kot zaznamek, kar v Wordu 2003 (in nazaj) storite tako, da izberete menu Vstavi / Zaznamek, v Wordu 2007 (in naprej) pa trak Vstavi / Zaznamek.

V vsakem primeru se vam odpre novo okno, kamor pač vpišete ime zaznamka:

S tem ste zaznamek definirali, sedaj pa ga lahko vstavite na poljubno mesto v dokumentu. Zaznamek vstavite z uporabo polja REF, kar v Wordu 2003 (in nazaj) storite tako, da izberete menu Vstavi / Polje, v Wordu 2007 (in naprej) pa trak Vstavljanje / Hitri deli / polje.

V vsakem primeru pa se vam odpre okno za vstavljanje polj, v katerem poiščete polje REF in ga vstavite v dokument.

To je vse. 🙂

Če sedaj spremenite vsebino zaznamka se bo spremenil tekst po celotnem dokumentu

Ne pozabite pa, da morate v Wordu označiti dokument in pritisniti tipko F9, da se polja osvežijo (v Excelu je to avtomatično).

Komentirajte prispevek

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.