Spet DropBox

Že skoraj tri leta je minilo odkar sem opisal, tedaj še ne tako zelo znano, spletno storitev Dropbox. Ker je prispevek še vedno popularen (glede na statistko obiska) vam bom danes pokazal še kako iz, že teko zelo dobre storitve, mogoče iztisniti še več.

Ko si torej začnete uporabljati DropBox, slej ali prej želite kakšno sliko, datoteko, film… deliti tudi s kom drugim. Tedaj v DropBox-u izberete opcijo ‘Copy public link’ in storitev vam pove preko katere javne povezave bodo lahko tudi drugi uporabniki prišli do vaše datoteke.

V mojem primeru sem na splet dal sliko konja in v kolikor zahtevam povezavo, mi DropBox vrne tole: https://www.dropbox.com/s/oxg08i5gz04wnxp/horse.jpg?dl=0. Kot vidite je to navadna spletna povezava in če kliknete nanjo boste v brkljalnik naložili sliko konja.

Obstaja pa še ena opcija in sicer, da na konec povezave dodate ?dl=1, v tem primeru brkljalnik ne bo poskušal odpreti datoteke, temveč jo bo uporabniku vedno kar naložil (“dovnlovdal”; kot temu pravimo dandanes)

https://www.dropbox.com/s/oxg08i5gz04wnxp/horse.jpg?dl=1

 

Komentirajte prispevek

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.