Spoštovani!
Zanimam me sledeče.
Obstaja excel dokument, ki ima v sebi 5 lističev. Lahko vsakega posebej zaklenim.
Cilj je sledeč. Jaz bi ta dokumet dal na skupno rabo. Pet oseb bi imelo dostop do tega dokumenta vendar samo do svojega lista v dokumentu. ostalih listov ne smejo vidit.
Oni bi vnesli in shranili svoje mesečne popravke.
Hvala
lp
Andrej
Blokiranje dokumenta
Re: Blokiranje dokumenta
Nap
, napačno ste zastavili. Dajte vsakemu svoj delovni zvezek in potem vi lepo združite podatke iz teh petih DZ v enega vašega.
Po vaši poti pa bi šlo samo z uporabo VBA kode, ki bi skrivala liste v odvisnosti od prijavljenega uporabnika na Oknih.
Po vaši poti pa bi šlo samo z uporabo VBA kode, ki bi skrivala liste v odvisnosti od prijavljenega uporabnika na Oknih.
lp,
Matjaž Prtenjak
Administrator
Matjaž Prtenjak
Administrator
Vredu!
Dam vsakemu svoj zvezek.
potem morem jaz za vsak njihov popravek ponovno vnest njihov zvezek v mojega skupnega? (ali se lahko moj zvezek samodejno posodobi)?
Hvala
lp
Dam vsakemu svoj zvezek.
potem morem jaz za vsak njihov popravek ponovno vnest njihov zvezek v mojega skupnega? (ali se lahko moj zvezek samodejno posodobi)?
Hvala
lp
Ni vem potrebno ničesar prepisovati ali kopirati. Na vašem listu se preprosto skljucujte na originalne liste iz petih delovnih zvezkov. Torej namesto, da imate pet listov v enem DZ imate pač vsak list v svojem DZ - še vedno se lahko sklicujete na njih, formule še vedno delajo, vse je OK, dokler so ostali delovni zvezki vedno tam, kjer jih pričakujete.
lp,
Matjaž Prtenjak
Administrator
Matjaž Prtenjak
Administrator
Potem mi pa samo še povejte kako se sklicujem v mojem listu na njihov orginalni zvezek.
Recimo da želite na vašem listu sešteti celice od A1:A10 na Listu1 iz nekega drugega DZ.
To je vse
- Postavite se v vaš delovni zvezek
- Vpišite =SUM(
- Odprite drugi delovni zvezek in na listu 1 označite celice A1:A10
- Napišite )
- Potrdite
To je vse
lp,
Matjaž Prtenjak
Administrator
Matjaž Prtenjak
Administrator
Vse to razumem ampak:
Želim da moj zvezek zgleda kot zgleda njegov zvezek, samo da imam jaz njihove zvezke v mojih listih.
Ne samo ena celica v njegovem zvezku. Noter je ogromno številk.
Se da sklicevat celoten zvezek?
nap.:
v mojem zvezku na listu št.1 se skličem na dokument od Janeza in na listu št.2 se skličem na dokument od Jožeta
Želim da moj zvezek zgleda kot zgleda njegov zvezek, samo da imam jaz njihove zvezke v mojih listih.
Ne samo ena celica v njegovem zvezku. Noter je ogromno številk.
Se da sklicevat celoten zvezek?
nap.:
v mojem zvezku na listu št.1 se skličem na dokument od Janeza in na listu št.2 se skličem na dokument od Jožeta
Če želite, da izgleda kot njihov, potem nimate druge možnosti, kot da njihove liste kopirate v vaš delovni zvezek.
Lahko pa vam napišem makro, ki vam bo to naredil s pritiskom na gumb, na pritisk tipke ali pa z izbiro iz menija...
Lahko pa vam napišem makro, ki vam bo to naredil s pritiskom na gumb, na pritisk tipke ali pa z izbiro iz menija...
lp,
Matjaž Prtenjak
Administrator
Matjaž Prtenjak
Administrator
No to bi bilo odlično.
S pritiskom na gumb dobim enak dokument kot je njegov.
Še nekrat na kratko:
-dokumentov je 7 (sedem sodelavcev)
-vsak dokument ima samo en list. (vsak sodelavec ima svoj dokument in samo en list v dokumentu)
-se pravi bom imel jaz eden dokument z 7 listi.
-oni spreminjajo vsebino v svojem dokumentu
Hvala za razumevanje
Andrej
S pritiskom na gumb dobim enak dokument kot je njegov.
Še nekrat na kratko:
-dokumentov je 7 (sedem sodelavcev)
-vsak dokument ima samo en list. (vsak sodelavec ima svoj dokument in samo en list v dokumentu)
-se pravi bom imel jaz eden dokument z 7 listi.
-oni spreminjajo vsebino v svojem dokumentu
Hvala za razumevanje
Andrej