..|| Blog || Produkti/Storitve || MExcel || MDodatki || 300 nasvetov ||..

Prenos podatkov iz tabele v obrazce

Pomoč pri delu z MS Excelom

Prenos podatkov iz tabele v obrazce

OdgovorNapisal/-a pozabi » So jul 04, 2015 3:29 pm

Živjo.

v istem Excel fajlu so trije listi.

V prvem je tabela, drugi in tretji sta obrazca.

Kako naj izvedem v vsaki vrstici dva gumba, ob kliku katerih bi se odprl drug list (oz. tretji), v katerega bi se v določena polja prenesli podatki iz vrstice, v kateri je bil izveden klik na gumb.

Na tem listu bi bila še dva gumba, kjer bi prožil tiskanje na privzeti tiskalnik ali v pdf file, ki se shrani v določeno mapo brez dodatnega potrjevanja.

Vem, da je to izvedljivo, saj imam izdelano verzijo v Accessu 2003 (s pomočjo kode).
Excela ne poznam dovolj, nove licence Officea pa so brez Accessa, zato predelava v Excel.

Dovolj bi bil že kakšen delujoč primer rešitve podobne težave.

LP
pozabi
 
Prispevkov: 7
Pridružen: To jul 26, 2005 5:45 pm



Matjazev.NET
 

Re: Prenos podatkov iz tabele v obrazce

OdgovorNapisal/-a admin » Če jul 09, 2015 2:22 pm

Pozdravljeni,

Sem spregledal vprašanje, zato malce pozen odgovor, ki pa na žalost sploh ni kaj posebnega saj ne vem, kaj naj bi vam odgovoril. Pač potrebno bo malce programirati, lahko pa vam podam idejo, kako to narediti, saj je vse skupaj dokaj preprosto.

Na prvem listu imate torej nek seznam in podatke iz ene vrstice tega seznama bi želeli prenesti na obrazec 2 oz 3. Za kaj takšnega ne potrebujete gumbov ali česarkoli podobnega. preprosto narediti tako, da ko uporabnik odpre drugi ali tretji list se mu tam prikažejo podatki iz trenutne vrstice na prvem listu. Na obeh listih z obrazcem pa lahko dodate gumba ali pa akcijo v trak, ki obrazec natisne oz. izdela PDF.

To je to, ne vem kako bi vam lahko drugače pomagal, razen seveda če vam rešitev izdelam.
lp,
Matjaž Prtenjak
Administrator
admin
Site Admin
 
Prispevkov: 3492
Pridružen: Sr jul 20, 2005 10:06 pm

Re: Prenos podatkov iz tabele v obrazce

OdgovorNapisal/-a managerl » Če jun 08, 2017 5:53 am

Pozdravljeni,
sam se srečujem s podobno težavo. Kakšna je formula za sklic na celico glede na trenutno vrstico.

Že v naprej hvala za odgovor.
Lepo vas pozdravljam
Metod
managerl
 
Prispevkov: 3
Pridružen: Sr jun 07, 2017 9:40 am

Re: Prenos podatkov iz tabele v obrazce

OdgovorNapisal/-a admin » Če jun 08, 2017 7:59 am

Pozdravljeni,

managerl je napisal/-a:Kakšna je formula za sklic na celico glede na trenutno vrstico.


Tega pa ne razumem. Opišite malce natančneje kaj vas zanima. Ali vas zanima relativno ~ absolutno naslavljanje?
lp,
Matjaž Prtenjak
Administrator
admin
Site Admin
 
Prispevkov: 3492
Pridružen: Sr jul 20, 2005 10:06 pm

Re: Prenos podatkov iz tabele v obrazce

OdgovorNapisal/-a managerl » Če jun 08, 2017 1:14 pm

Pozdravljeni ponovno,
če sem prvotno vprašanje in odgovor pravilno razumel, je možno v Exceli določiti, da prebere podatke iz vrstice, kjer smo "postavljeni".
Na tak način mislim, da bi lahko razrešil konkreten primer, kjer imam na prvem delovnem listu vpisanih v posamzni vrstici 24 polj (pošiljatelja, prejemnika, mesto naklada, ...)
Na drugem delovnem listu se nahaja tabela (obrazec), v katero želim vnesti "povezavo", da se bodo obrazec samodejno izpolnil glede na vnešeno zahtevo (npr. kot sami omenjate glede na trenutni aktivni položaj v vrstici, vpis nekega znaka, številke dokumenta...)

Težavo imam v tem, da ne vem kako pred tiskanjem programu določiti, kateri dokunemt naj tiska ( od 000001 do 999999). Kako enostavno z vpisom številke (dokumenta ali vrstice), z vpisom znaka določiti vrstico, iz katere naj se vstavijo podatki.

Že v naprej hvala za predloge razrešitve. Lepo vas pozdravljam.
Metod
managerl
 
Prispevkov: 3
Pridružen: Sr jun 07, 2017 9:40 am

Re: Prenos podatkov iz tabele v obrazce

OdgovorNapisal/-a admin » Če jun 08, 2017 3:02 pm

Če se razumemo pravilno, imate torej dva lista. Na prvem listu imate tabelo s podatki, na drugem pa nek obrazec v katerega bi želeli vpisati podatke iz neke vrstice na prvem listu.

Za rešitev morate izbrati neko celico v katero boste vpisali neko številko, ki vam bo predstavljala vrstico na prvem listu. Če boste torej v celico vpisali 13, bo to pomenilo, da želite na drugem listu podatke iz 13-te vrstice na prvem listu. Predpostaviva, da bo to celica X1, da torej v celico X1 zapišete katero vrstico s podatki želite na obrazcu.

če je temu tako, potem morate samo popraviti drugi list, torej list z obrazcem, da bo prikazoval podatke iz izbrane vrstice. To najlažje naredite s funkcijo offset in sicer, da na listu2 vpisujete formule
Koda: Izberi vse
=OFFSET(List1!$A$1;X1-1;< zaporedna št. kolone - 1>)


Na listu 2 torej do stolpca D v izbrani vrstici lista 1 pridete z =OFFSET(List1!$A$1;X1-1;3), saj je stolpec D četrti stolpec 4-1 pa je 3.
Do stolpca M v izbrani vrstici lista 1 pridete z =OFFSET(List1!$A$1;X1-1;12), saj je stolpec M 13-ti stolpec 13-1 pa je 12.
Do stolpca CV v izbrani vrstici lista 1 pridete z =OFFSET(List1!$A$1;X1-1;99), saj je stolpec CV 100-ti stolpec 100-1 pa je 99.
lp,
Matjaž Prtenjak
Administrator
admin
Site Admin
 
Prispevkov: 3492
Pridružen: Sr jul 20, 2005 10:06 pm

Re: Prenos podatkov iz tabele v obrazce

OdgovorNapisal/-a managerl » Pe jun 09, 2017 8:09 am

Pozdravljeni,
zadeva dela, obrazec predhodno pripravimo, izpišemo po potrebi kadar želimo in hkrati imamo vse arhivirano. Delo je enostavno in hitro. Pri takšni količini vnosnih polj veliko laže obvladljivo kot v Wordu (funkcija spajanje dokumentov).
Še enkrat HVALA.

Lepo vas pozdravljam
Metod
managerl
 
Prispevkov: 3
Pridružen: Sr jun 07, 2017 9:40 am


Vrni se na Excel

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov

cron