..|| Blog || Produkti/Storitve || MExcel || MDodatki || 300 nasvetov ||..

Spajanje dokumentov -

Pomoč pri delu z MS Excelom

Spajanje dokumentov -

OdgovorNapisal/-a Vikmar » Pe jun 10, 2016 10:26 pm

Pozdravljeni!
Ene dva dni se vrtim v krogu in ne najden rešitve za spodnji problem, čeprav sem se držal navodil, ki sem jih našel na straneh, tudi na tem forumu ampak res ne vem,kaj delam narobe.Ko sem podobne zadeve pred leti delal v MS Office 2003,(kot se spomnim)nisem imel teh problemov,v MS Office 2007 pa :evil:.
Iz Excelove datoteke želim med drugimi podatki spojiti tudi zaokrožene zneske na dve decimalke v Wordov dokument. V Excelovi tabeli sem podatke oblikoval zadovoljivo in izgleda, tako kot mora biti, vendar je prenos v Wordov dokument nezadovoljiv ( številke niso zaokrožene na dve decimalke, tisočice niso ločene). Ko pa želim v Wordovem dokumentu, kamor spajam urediti sporna številčna polja ( miška ->desna tipka->uredi polje), mi pa ven vrže pravilno urejene napačne številke, ki v Excelovi tabeli ne obstajajo. Ostali podatki se pravilno prenesejo.Sem ga lepo prosil, da mi ne dela problemov ampak me kar noče poslušati :D.
Mi lahko prosim poveste, kaj delam narobe?
Vikmar
 
Prispevkov: 5
Pridružen: Pe jun 10, 2016 8:36 pmMatjazev.NET
 

Re: Spajanje dokumentov -

OdgovorNapisal/-a admin » So jun 11, 2016 7:20 am

Pozdravljeni,

Iz opisa ni razvidno, kaj delate napačno. Predlagam pa vam, da si že v Excelu pripravite natančno takšno obliko podatkov, kot jih potrebujete v Wordu, Torej tudi števila si pripravite v ustrezni obliki kot besedilo:
Koda: Izberi vse
=TEXT(A1; "#.###,00")
lp,
Matjaž Prtenjak
Administrator
admin
Site Admin
 
Prispevkov: 3560
Pridružen: Sr jul 20, 2005 10:06 pm

Re: Spajanje dokumentov -

OdgovorNapisal/-a Vikmar » So jun 11, 2016 10:41 am

Hvala za hitri odgovor.
Za tole, da si moram števila pripraviti, kot besedilo, kar mi samo delno reši problem, nisem vedel, HVALA! Namreč, v Excelovi tabeli so formule, katerih rezultat bi želel videti v Wordovi datoteki.Ali obstaja kak drug način, kot, da rezultat formule ročno popravim? Če to naredim, zadeva deluje, je pa zamudno. In pa tole s kodo mi ni najbolj jasno. Obliko števil v stolpcu sem določil preko 'Oblikuj celice->številke->Besedilo, tako, da ne vem, kje uporabiti to kodo?
Hvala za odgovor!
Vikmar
 
Prispevkov: 5
Pridružen: Pe jun 10, 2016 8:36 pm

Re: Spajanje dokumentov -

OdgovorNapisal/-a admin » So jun 11, 2016 8:44 pm

Čakajte,

zdaj se pa ne razumeva. To kar sem vam napisal je formula, kar pomeni, da jo lepo zapišete v Excel ob stolpec z vašimi podatki.

Če imate torej v stolpcu D neke števila, ki jih hočete spojiti z dokumentom v Word-u, pač zapišite to formulo v stolpec E, jo potegnite navzdol in potem v Wordu združite podatke iz stolpca E in ne iz stolpca D.
lp,
Matjaž Prtenjak
Administrator
admin
Site Admin
 
Prispevkov: 3560
Pridružen: Sr jul 20, 2005 10:06 pm

Re: Spajanje dokumentov -

OdgovorNapisal/-a Vikmar » So jun 11, 2016 11:20 pm

Urejeno. Iskrena hvala za vso pomoč.
Lp in vse dobro!
Vikmar
 
Prispevkov: 5
Pridružen: Pe jun 10, 2016 8:36 pm


Vrni se na Excel

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov

cron