..|| Blog || Produkti/Storitve || MExcel || MDodatki || 300 nasvetov ||..

polja vrednosti

Pomoč pri delu z MS Excelom

polja vrednosti

OdgovorNapisal/-a napetost » So okt 28, 2017 3:23 pm

Pozdravljeni
Izgleda, da mi vprašanj ne bo zmanjkalo, priznam pa da so vaši odgovori zelo koristni in nam privarčujejo kar nekaj časa in živcev.
Torej:
Kako nastavim v "nastavitve polja vrednosti" vsota kot privzet predlog. Sedaj imam štetje, pa moram vedno vse spreminjat .
lp
Janez
napetost
 
Prispevkov: 17
Pridružen: Če okt 12, 2017 12:13 am



Matjazev.NET
 

Re: polja vrednosti

OdgovorNapisal/-a admin » Po nov 06, 2017 9:30 am

Pozdravljeni,

To pa je odvisno od Excela, ki ga uporabljate. V novejših Excelih preprosto nad besedilom kliknete desni gumb in iz seznama izberete kaj želite videti... Vidite lahko tudi več elementov hkrati (tako vsoto, kot recimo seštevek)
lp,
Matjaž Prtenjak
Administrator
admin
Site Admin
 
Prispevkov: 3534
Pridružen: Sr jul 20, 2005 10:06 pm

Re: polja vrednosti

OdgovorNapisal/-a napetost » Po nov 06, 2017 12:05 pm

Hvala za odgovor,
ampak to sem tudi že ugotovil, Vsoto bi želel nastaviti kot privzeto.
Je to sploh možno?
napetost
 
Prispevkov: 17
Pridružen: Če okt 12, 2017 12:13 am

Re: polja vrednosti

OdgovorNapisal/-a admin » Po nov 06, 2017 12:21 pm

Odkljukajte vse ostalo in pustite izbrano samo vsoto.
lp,
Matjaž Prtenjak
Administrator
admin
Site Admin
 
Prispevkov: 3534
Pridružen: Sr jul 20, 2005 10:06 pm

Re: polja vrednosti

OdgovorNapisal/-a napetost » Po nov 06, 2017 10:24 pm

Nimam možnosti izbire z kljukico. Izbira polja vrednosti je kot pojavno okno, tam izberem katero matematično funkcijo želim, nato se pojavno okno takoj zapre (exel 2013 in2016)
napetost
 
Prispevkov: 17
Pridružen: Če okt 12, 2017 12:13 am

Re: polja vrednosti

OdgovorNapisal/-a admin » Po nov 06, 2017 10:49 pm

Pozdravljeni,

Prej ste napisali drugače:
napetost je napisal/-a:Hvala za odgovor,
ampak to sem tudi že ugotovil, Vsoto bi želel nastaviti kot privzeto.
Je to sploh možno?


V Excelu 2016 je izbira zagotovo možna saj ta Excel še imam na mojih računalnikih in sem preveril.

Kar pa se tiče starejših verzij pa jih nimam več instaliranih, vendar kolikor vem, se to ne da spremeniti brez uporabe VBA makra.
lp,
Matjaž Prtenjak
Administrator
admin
Site Admin
 
Prispevkov: 3534
Pridružen: Sr jul 20, 2005 10:06 pm

Re: polja vrednosti

OdgovorNapisal/-a napetost » To nov 07, 2017 7:54 am

Hvala za vaš trud.
lp
Janez
napetost
 
Prispevkov: 17
Pridružen: Če okt 12, 2017 12:13 am


Vrni se na Excel

Kdo je prisoten

Po forumu brska: MSN [Bot] in 2 gostov