..|| Blog || Produkti/Storitve || MExcel || MDodatki || 300 nasvetov ||..

Makro kopira ob pogoju

Pomoč pri izdelavi makrov

Makro kopira ob pogoju

OdgovorNapisal/-a Jozefv » Sr jan 05, 2011 9:24 pm

Lep pozdrav

Že dlje časa se mučim z eno zadevo in sicer moj problem je naslednji :
imam excelov model s katerim generiram različne scenarije ki imajo v celicah a18: a27 napisane imena sestavin katere uporabljam, v celicah b18:b27 pa se nahajajo količine ki so potrebne. Ko je scenarij izbran mu določim zaporedno številko (1,3,5,...23) in ga kopiram na mesto kjer so zbrani scenariji, tam so zgolj imena v sestavin v območju a36:l36 se nahajajo imena sestavin v vrstici spoda a37:l37 pa količine.

S pomočjo funkcij izberem scenarij ki je naujustreznejši.

Kje je moja težava: funkcije so mi izračunale da je recimo naujstreznejši scenarij št:9 in zdaj bi rad da mi makro skopira območje obeh vrstic scenarija 9 in sicer v območje stolpca a18:a27 in količine v območje stolpca b18:b27 da ga lahko natisnem.

Kako bi rešil moj problem ?


hvala in lp!
Jozefv
 
Prispevkov: 14
Pridružen: Ne mar 28, 2010 12:36 pm



Matjazev.NET
 

Re: Makro kopira ob pogoju

OdgovorNapisal/-a cedra » Sr jan 05, 2011 11:13 pm

Ne ve, če sem tole sploh prav razumel.
Če imate scenarij vedno v celicah od A36 do L37 in bi morali te skopirati v celice od A18 do B27 (tukaj se vam ne ujema število celic; 24 in 20), potem vam to napravi tale makro:
Koda: Izberi vse
Sub Prekopiraj_scenarij()

    Range("A36:L37").Select
    Selection.Copy
    Range("A18").Select
    Selection.PasteSpecial Paste:=xlPasteAll, Operation:=xlNone, SkipBlanks:= _
        False, Transpose:=True
    Application.CutCopyMode = False
    Range("A1").Select
   
End Sub

Če pa ni v redu, pa malo bolj razložite celo stvar; kje je sploh ta scenarij, je vsa stvar na enem listu ali kako drugače. Vse skupaj se mi zdi malo nerazumljivo.
lp,

cedra
cedra
 
Prispevkov: 263
Pridružen: Po jul 25, 2005 11:11 pm
Kraj: Kamnik

Re: Makro kopira ob pogoju

OdgovorNapisal/-a admin » Sr jan 05, 2011 11:16 pm

Sem prebral vprašanje večkrat pa ne vidim povezave med scenariji in ostalim?

Pravite, da imate sestavine od A18-A27 in zraven ustrezne količine B18-B27.
Enako imate spet sestavine v A36 - L36 in pripadajoče količine v A37-L37.

Kje so tu kakšni scenariji, kje je zapisan scenarij 9 in kje npr. scenarij 5? Kam naj se torej kaj kopira?

Ah, me je cedra prehitel :).. Upam da vas je on pravilno razumel in vam podal rešitev...
lp,
Matjaž Prtenjak
Administrator
admin
Site Admin
 
Prispevkov: 3525
Pridružen: Sr jul 20, 2005 10:06 pm

Re: Makro kopira ob pogoju

OdgovorNapisal/-a Jozefv » Če jan 06, 2011 2:00 pm

Zdravo mogoče sem bil malo nejasen,...

Tole kodo že uporabljam za kopiranje scenarija na drugo mesto v istem delovnem listu. in sicer nad vnosnimi polji ki so med a18-a27 imam v celici a17 številko scenarija (1,3,5,7,9,...do 23 vsako drugo številko uporabljam zaradi tega ker scenarij obsega 2 vrstici kamor kopiram, mogoče bi se dalo rešit, )

Skopirat vem z makrom podatke in ga uporabljam tudi z podobno formulo kot je cedra navedel, zdaj bi rad da bi rad te iste podatke ki so v naboru teh 23 številk scenarijev skopiral nazaj tja kje so vnosna polja. Nabor scenarijev se nahaja v območju a36:l59 in sicer vsaki 2 vrstici ima en scenarij v prvi vrstici so imena sestavin v drugi vrstici pa količine.

Z funkcijo izberem scenarij ki je najugonejši recimo da je tokrat 9 kjer se v območju a44 nahaja ime scenarija 9, v območju b44: l44 so imena sestavin v v vrstici pod pa še količine v območju b45:l45 in vsaki izmed 23 scenarijev je zgrajen na isti princip.

rad bi skopiral scenarij ki je trenutno najugodnejši tokraj je shranjen pod številko 9 nazaj tja kjer so vnosna polja in sicer od a18:a27 prva vrstica - sestavine in b18-b27 kjer je druga vrstica in so količine

Poskušal sam z tole rešitvijo, da sem scenariju ki ustreza pogojem da je najugodnejši dodal polje true, ostali so false, zdaj bi rad samo makro ki kopira izbrano območje 2 vrstic kateri ima trenutno polje true (trenutno je to scenarij 9) v dva stolpca in sicer imena ki so v prvi vrstici v stolpec a18:a27, količine pa v b18:b27.

Moje znanje je preskromno da bi kodo napisal sam, poznam način, ki bi bil naelegantnejši in sicer da mako kopira 2vrstici najugodnejšega scenarija v 2 stolpca ob pogoju če ima scenarij oznako true, kar pomeni da je pogoj izpolnjen,

Najlepša hvala ob pomoči !
Jozefv
 
Prispevkov: 14
Pridružen: Ne mar 28, 2010 12:36 pm

Re: Makro kopira ob pogoju

OdgovorNapisal/-a admin » Če jan 06, 2011 2:33 pm

Uf, za razumevanje tega pa sem moral tekst prebrati 3x :oops: Ampak OK – sedaj mi je jasno kaj želite in sedaj ste tudi opisali, kje so ti scenariji shranjeni… Nahajajo se od vrstice 36 dalje… In to je ja idealno, zakaj bi se trudil človek z iskanjem scenarija preko nete TRUE/False spremenljivke, če pa je vrstico scenarija trivialno najti!! Vsak scenarij se nahaja v vrstici

Koda: Izberi vse
vrstica scenarija = 35 + oznaka scenarija


To je vse kar človek potrebuje. No in sedaj je potrebno samo še prekopirati 10 podatkov iz te in iz naslednje vrstice v koloni A in B od vrstice 18 dalje. Torej:
Koda: Izberi vse
'
' www.matjazev.net
'   januar 2011
'
Sub KopirajScenarij(scenarij As Integer)
  Dim vrsticaScenarija As Integer
  vrsticaScenarija = 35 + scenarij
 
  Dim i As Integer
  For i = 1 To 10
    Cells(17 + i, 1) = Cells(vrsticaScenarija, i)
    Cells(17 + i, 2) = Cells(vrsticaScenarija + 1, i)
  Next
End Sub


Če želite kopirati scenarij 9 pokličete
Koda: Izberi vse
KopirajScenarij 9


Oziroma v vašem primeru je številka scenarija zapisana v celic A17, zato lahko napišete makro, ki številko scenarija prebere iz celice A17:
Koda: Izberi vse
Sub KopirajScenarijIzA17()
  KopirajScenarij Range("a17")
End Sub


Ko torej imate številko scenarija v A17 izvedete makro KopirajScenarijIzA17 in viola... :D
lp,
Matjaž Prtenjak
Administrator
admin
Site Admin
 
Prispevkov: 3525
Pridružen: Sr jul 20, 2005 10:06 pm

Re: Makro kopira ob pogoju

OdgovorNapisal/-a Jozefv » Pe jan 07, 2011 9:10 pm

Zdravo saj vem, da velikokrat zakomplicirano povem kaj mislim,... :D

te kode niso ustvarjene za comand button ?
ker se že cel dan mučim in mi nikakor ne uspe,.... je prvi stavek v rdečem

no sam pa sem uspel napisati naslednjo kodo, ki mi skopira celotni scenarij v zato namenjeno območje če je true in imam samo samo ta en stavek za točno določeno vrstico .

Koda: Izberi vse
IF cell.m36 is false then do nothing'
'IF cell.m36 is a true then
stc = Excel.Range("m36").Value
Range("b36:l36").Select
    Selection.Copy
    Range("a19").Select
    ActiveCell.Offset(stc, 0).Select
    Selection.PasteSpecial Paste:=xlPasteValues, Operation:=xlNone, SkipBlanks _
        :=False, Transpose:=True
    Range("A20").Select

tc = Excel.Range("m36").Value
Range("b37:l37").Select
    Selection.Copy
    Range("b19").Select
    ActiveCell.Offset(stc, 0).Select
    Selection.PasteSpecial Paste:=xlPasteValues, Operation:=xlNone, SkipBlanks _
        :=False, Transpose:=True
    Range("b20").Select




Če pa naredim po istem principu za vse scenarije po vrsti, pa mi skopira samo iz tega scenarija ki je true samo prvo vrednost in prvo količino, ostalo pa pusti prazno - problem je verjetno v kodi ?

Koda: Izberi vse
'IF cell.m36 is false then do nothing'
'IF cell.m36 is a true then
stc = Excel.Range("m36").Value
Range("b36:l36").Select
    Selection.Copy
    Range("a19").Select
    ActiveCell.Offset(stc, 0).Select
    Selection.PasteSpecial Paste:=xlPasteValues, Operation:=xlNone, SkipBlanks _
        :=False, Transpose:=True
    Range("A20").Select

tc = Excel.Range("m36").Value
Range("b37:l37").Select
    Selection.Copy
    Range("b19").Select
    ActiveCell.Offset(stc, 0).Select
    Selection.PasteSpecial Paste:=xlPasteValues, Operation:=xlNone, SkipBlanks _
        :=False, Transpose:=True
    Range("b20").Select

'IF cell.m38 is false then do nothing'
'IF cell.m38 is a true then
stc = Excel.Range("m38").Value
Range("b38:l38").Select
    Selection.Copy
    Range("a19").Select
    ActiveCell.Offset(stc, 0).Select
    Selection.PasteSpecial Paste:=xlPasteValues, Operation:=xlNone, SkipBlanks _
        :=False, Transpose:=True
    Range("A20").Select

tc = Excel.Range("m38").Value
Range("b39:l39").Select
    Selection.Copy
    Range("b19").Select
    ActiveCell.Offset(stc, 0).Select
    Selection.PasteSpecial Paste:=xlPasteValues, Operation:=xlNone, SkipBlanks _
        :=False, Transpose:=True
    Range("b20").Select

'IF cell.m40 is false then do nothing'
'IF cell.m40 is a true then
stc = Excel.Range("m40").Value
Range("b40:l40").Select
    Selection.Copy
    Range("a19").Select
    ActiveCell.Offset(stc, 0).Select
    Selection.PasteSpecial Paste:=xlPasteValues, Operation:=xlNone, SkipBlanks _
        :=False, Transpose:=True
    Range("A20").Select

tc = Excel.Range("m40").Value
Range("b41:l41").Select
    Selection.Copy
    Range("b19").Select
    ActiveCell.Offset(stc, 0).Select
    Selection.PasteSpecial Paste:=xlPasteValues, Operation:=xlNone, SkipBlanks _
        :=False, Transpose:=True
    Range("b20").Select

'IF cell.m42 is false then do nothing'
'IF cell.m42 is a true then
stc = Excel.Range("m42").Value
Range("b42:l42").Select
    Selection.Copy
    Range("a19").Select
    ActiveCell.Offset(stc, 0).Select
    Selection.PasteSpecial Paste:=xlPasteValues, Operation:=xlNone, SkipBlanks _
        :=False, Transpose:=True
    Range("A20").Select

tc = Excel.Range("m42").Value
Range("b43:l43").Select
    Selection.Copy
    Range("b19").Select
    ActiveCell.Offset(stc, 0).Select
    Selection.PasteSpecial Paste:=xlPasteValues, Operation:=xlNone, SkipBlanks _
        :=False, Transpose:=True
    Range("b20").Select

'IF cell.m44 is false then do nothing'
'IF cell.m44 is a true then
stc = Excel.Range("m44").Value
Range("b44:l44").Select
    Selection.Copy
    Range("a19").Select
    ActiveCell.Offset(stc, 0).Select
    Selection.PasteSpecial Paste:=xlPasteValues, Operation:=xlNone, SkipBlanks _
        :=False, Transpose:=True
    Range("A20").Select

tc = Excel.Range("m44").Value
Range("b45:l45").Select
    Selection.Copy
    Range("b19").Select
    ActiveCell.Offset(stc, 0).Select
    Selection.PasteSpecial Paste:=xlPasteValues, Operation:=xlNone, SkipBlanks _
        :=False, Transpose:=True
    Range("b20").Select

'IF cell.m46 is false then do nothing'
'IF cell.m46 is a true then
stc = Excel.Range("m46").Value
Range("b46:l46").Select
    Selection.Copy
    Range("a19").Select
    ActiveCell.Offset(stc, 0).Select
    Selection.PasteSpecial Paste:=xlPasteValues, Operation:=xlNone, SkipBlanks _
        :=False, Transpose:=True
    Range("A20").Select

tc = Excel.Range("m46").Value
Range("b47:l47").Select
    Selection.Copy
    Range("b19").Select
    ActiveCell.Offset(stc, 0).Select
    Selection.PasteSpecial Paste:=xlPasteValues, Operation:=xlNone, SkipBlanks _
        :=False, Transpose:=True
    Range("b20").Select

'IF cell.m48 is false then do nothing'
'IF cell.m48 is a true then
stc = Excel.Range("m48").Value
Range("b48:l48").Select
    Selection.Copy
    Range("a19").Select
    ActiveCell.Offset(stc, 0).Select
    Selection.PasteSpecial Paste:=xlPasteValues, Operation:=xlNone, SkipBlanks _
        :=False, Transpose:=True
    Range("A20").Select

tc = Excel.Range("m48").Value
Range("b49:l49").Select
    Selection.Copy
    Range("b19").Select
    ActiveCell.Offset(stc, 0).Select
    Selection.PasteSpecial Paste:=xlPasteValues, Operation:=xlNone, SkipBlanks _
        :=False, Transpose:=True
    Range("b20").Select

'IF cell.m50 is false then do nothing'
'IF cell.m50 is a true then
stc = Excel.Range("m50").Value
Range("b50:l50").Select
    Selection.Copy
    Range("a19").Select
    ActiveCell.Offset(stc, 0).Select
    Selection.PasteSpecial Paste:=xlPasteValues, Operation:=xlNone, SkipBlanks _
        :=False, Transpose:=True
    Range("A20").Select

tc = Excel.Range("m50").Value
Range("b51:l51").Select
    Selection.Copy
    Range("b19").Select
    ActiveCell.Offset(stc, 0).Select
    Selection.PasteSpecial Paste:=xlPasteValues, Operation:=xlNone, SkipBlanks _
        :=False, Transpose:=True
    Range("b20").Select

'IF cell.m52 is false then do nothing'
'IF cell.m52 is a true then
stc = Excel.Range("m52").Value
Range("b52:l52").Select
    Selection.Copy
    Range("a19").Select
    ActiveCell.Offset(stc, 0).Select
    Selection.PasteSpecial Paste:=xlPasteValues, Operation:=xlNone, SkipBlanks _
        :=False, Transpose:=True
    Range("A20").Select

tc = Excel.Range("m52").Value
Range("b53:l53").Select
    Selection.Copy
    Range("b19").Select
    ActiveCell.Offset(stc, 0).Select
    Selection.PasteSpecial Paste:=xlPasteValues, Operation:=xlNone, SkipBlanks _
        :=False, Transpose:=True
    Range("b20").Select

'IF cell.m54 is false then do nothing'
'IF cell.m54 is a true then
stc = Excel.Range("m54").Value
Range("b54:l54").Select
    Selection.Copy
    Range("a19").Select
    ActiveCell.Offset(stc, 0).Select
    Selection.PasteSpecial Paste:=xlPasteValues, Operation:=xlNone, SkipBlanks _
        :=False, Transpose:=True
    Range("A20").Select

tc = Excel.Range("m54").Value
Range("b55:l55").Select
    Selection.Copy
    Range("b19").Select
    ActiveCell.Offset(stc, 0).Select
    Selection.PasteSpecial Paste:=xlPasteValues, Operation:=xlNone, SkipBlanks _
        :=False, Transpose:=True
    Range("b20").Select

'IF cell.m56 is false then do nothing'
'IF cell.m56 is a true then
stc = Excel.Range("m56").Value
Range("b56:l56").Select
    Selection.Copy
    Range("a19").Select
    ActiveCell.Offset(stc, 0).Select
    Selection.PasteSpecial Paste:=xlPasteValues, Operation:=xlNone, SkipBlanks _
        :=False, Transpose:=True
    Range("A20").Select

tc = Excel.Range("m56").Value
Range("b57:l57").Select
    Selection.Copy
    Range("b19").Select
    ActiveCell.Offset(stc, 0).Select
    Selection.PasteSpecial Paste:=xlPasteValues, Operation:=xlNone, SkipBlanks _
        :=False, Transpose:=True
    Range("b20").Select

'IF cell.m58 is false then do nothing'
'IF cell.m58 is a true then
stc = Excel.Range("m58").Value
Range("b58:l58").Select
    Selection.Copy
    Range("a19").Select
    ActiveCell.Offset(stc, 0).Select
    Selection.PasteSpecial Paste:=xlPasteValues, Operation:=xlNone, SkipBlanks _
        :=False, Transpose:=True
    Range("A20").Select

tc = Excel.Range("m58").Value
Range("b59:l59").Select
    Selection.Copy
    Range("b19").Select
    ActiveCell.Offset(stc, 0).Select
    Selection.PasteSpecial Paste:=xlPasteValues, Operation:=xlNone, SkipBlanks _
        :=False, Transpose:=True
    Range("b20").Select



Ker se številka kateri scenarij je najugodnejši spreminja z dodajanjem novih scenarijev, se mi zdi da je to pot z true ali false kar dobra, sigurno se da to kodo kak poenostavljeno napisat, sam tega nevem.

Jaz sem si zamislil tale makro takole : funkcija ki določa scenarij ki je najcenejši je stalno v teku in s pomočjo match funkcije mi izpiše, da je najugodnejši, trenutno je to št. 7, potem sem pri vsakem scenariju kot izpeljava te funkcije dodal true - false območja (v kodi zgoraj so to m36, m38, m40,...vse do m58) , samo ena izmed teh (m) območij je lahko true, ostale so false. Trenutno je true območje samo zraven scenarija številka 7 ostali si false. Zdaj bi rad samo da mi makro skopira ti dve vrstici tega scenarija kjer je zraven true (prva so sestavine - druga so količine) na določeno mesto od a18 navzdol za prvo kolono in b18 za drugo vrstico.

Zgornja koda mi skopira samo prvo ime sestavine in količino, ostalo vrednosti se mi povozijo,.....
Jozefv
 
Prispevkov: 14
Pridružen: Ne mar 28, 2010 12:36 pm

Re: Makro kopira ob pogoju

OdgovorNapisal/-a admin » Pe jan 07, 2011 9:12 pm

Kaj je narobe s funkcijo, ki sem vam jo napisal?
lp,
Matjaž Prtenjak
Administrator
admin
Site Admin
 
Prispevkov: 3525
Pridružen: Sr jul 20, 2005 10:06 pm

Re: Makro kopira ob pogoju

OdgovorNapisal/-a Jozefv » So jan 08, 2011 7:37 pm

Ko zaženem kodo iz gumba se ne zgodi nič, vse ostane tko kot je blo!

To je printscreen delovnega zvezka
v a17 je številka scenarija s pomočjo katere lahko skopiram sredstva v v koloni a18:a27 v prvo vrstico a36 se skopira ta ista številka scenarija od b36:l36, medtem ko se količine iz b18:b27 kopirajo v naslednjo vrstico pod se pravi b37:l37 in v vrsticah se nadaljuje tak kot je na sliki za naslednje scenarije

naslednji je scenarij št 3,5,7,9,.....

Postopek je tak: najprej kopiram z gumbom iz 2 kolon a in b 18:27 v vrstice b36:l36 b37:l37 in tako po vrsti navzdol, zdaj bi bilo potrebno nekak skopirati nazaj tisti scenarij ki je najugodnejši iz vrstice (trenutno je to 7-ka), v 2 koloni a in b, ker tam se dogajajo izračuni in s tistega območja lahko potem natisnem izdelan obrazec

scenarij ki je najugonejši je zapisan v celici O63


http://www.shrani.si/f/3W/xL/2jIofq4F/untitled.jpg

hvala za pomoč, lp
Jozefv
 
Prispevkov: 14
Pridružen: Ne mar 28, 2010 12:36 pm

Re: Makro kopira ob pogoju

OdgovorNapisal/-a admin » So jan 08, 2011 8:11 pm

Jozefv je napisal/-a:Ko zaženem kodo iz gumba se ne zgodi nič, vse ostane tko kot je blo!

In kako izgleda ta koda iz gumba??

Če vam pomagam bova najhitreje prišla na cilj, če mi sledite in mi poveste, kaj točno vam pri mojem nasvetu ne deluje. Drugače lahko piševa po forumu malce vsak po svoje... Povejte torej kateri makro ste vi zapisali na gumb. Na gumb morate vezati makro KopirajScenarijIzA17 , seveda pa ta makro potrebuje tudi pomožno funkcijo, zato morate vi lepo v VBA urejevalnik skopirati sledeče:
Koda: Izberi vse
    '
    ' www.matjazev.net
    '   januar 2011
    '
    Sub KopirajScenarij(scenarij As Integer)
      Dim vrsticaScenarija As Integer
      vrsticaScenarija = 35 + scenarij
     
      Dim i As Integer
      For i = 1 To 10
        Cells(17 + i, 1) = Cells(vrsticaScenarija, i)
        Cells(17 + i, 2) = Cells(vrsticaScenarija + 1, i)
      Next
    End Sub

    Sub KopirajScenarijIzA17()
      KopirajScenarij Range("a17")
    End Sub

In potem makro KopirajScenarijIzA17 postaviti v gumb. Ko to naredite, pa povejte, kaj ne deluje tako kot bi moralo. Za test pritisnite ALT+F8 in ročno izvedite makro KopirajScenarijIzA17.
lp,
Matjaž Prtenjak
Administrator
admin
Site Admin
 
Prispevkov: 3525
Pridružen: Sr jul 20, 2005 10:06 pm

Re: Makro kopira ob pogoju

OdgovorNapisal/-a Jozefv » Ne jan 09, 2011 12:28 pm

Pozdravljeni!
najlepša hvala na pomoči, zdaj ko sem po vašem nasvetu delal zadeva deluje, prej sem vse vaše kode skopiral v gumb in zato ni delovalo,...

Je možno da bi zadeva delovala tako: klinkem gumb Izberi scenarij
prvi msg box mi izpiše koliko stane najcenejši scenarij kliknem ok
drugi msg box mi izpiše kateri je najcenejši scenarij - kliknem ok
tretji msg box ki se zažene po drugem pa me vpraša če želim kopirati najustreznejši scenarij možnosti so yes no cancel
in ob potrditvi Yes bi se zagnal makro s katerim kopiram omenjeni scenarij

Koda za celotni postopek je spodaj - zgodi se pa tole da mi obarva rdeče Run"KopirajScenarij Range("O63") in pa napiše mi ali end of statement ali pa syntax error. - čeprav iz gumba zadeva super deluje, tudi vsi msg boxi delujejo, edino noče kopirati in pa obarva se rdeče!

oz sem spet narobe razvrstil kode,...
Najlepša hvala za pomoč pri kopiranju - če bi delovalo še tole je to bomba ! :wink:

Koda: Izberi vse
    '
    ' www.matjazev.net
    '   januar 2011
    '
    Sub KopirajScenarij(scenarij As Integer)
      Dim vrsticaScenarija As Integer
      vrsticaScenarija = 35 + scenarij
     
      Dim i As Integer
      For i = 1 To 10
        Cells(16 + i, 1) = Cells(vrsticaScenarija, i)
        Cells(16 + i, 2) = Cells(vrsticaScenarija + 1, i)
      Next
    End Sub

    Sub KopirajScenarijIzO63()
      KopirajScenarij Range("O63")
    End Sub

Private Sub CommandButton6_Click()
MsgBox ("Najcenejši scenarij stane:  " & _
Range("MINIMUM").Value & ".")

MsgBox ("Najustreznejši scenarij je št:  " & _
Range("SCENARIJ").Value & ".")

Dim iReply As Integer
    iReply = MsgBox(Prompt:="Želite kopirati najustreznejši scenarij ?", _
            Buttons:=vbYesNoCancel, Title:="")
    If iReply = vbYes Then
    Run"KopirajScenarij Range("O63")
    ElseIf iReply = vbNo Then
       'Do Other Stuff
    Else 'They cancelled (VbCancel)
        Exit Sub
    End If
End Sub
Jozefv
 
Prispevkov: 14
Pridružen: Ne mar 28, 2010 12:36 pm

Re: Makro kopira ob pogoju

OdgovorNapisal/-a admin » Ne jan 09, 2011 12:36 pm

Pozdravljeni,

Mnogo manj "črnila" bi bilo prelitega , če bi mi že na začetku sledili :)

Vse vaše želje v zadnjem prispevku so seveda izvedljive, a kot sem omenil že v nekaterih drugih tematikah, vam z veseljem pomagam in dajem manjše nasvete. V kolkor pa potrebujete kaj več, pa vas moram preusmeritei na tole spletno stran.

Kar pa se tiče napake v programski kodi pa morate ukiniti tisti RUN; torej
Koda: Izberi vse
' Namesto
    Run"KopirajScenarij Range("O63")

' morate napisati
    KopirajScenarij Range("O63")
lp,
Matjaž Prtenjak
Administrator
admin
Site Admin
 
Prispevkov: 3525
Pridružen: Sr jul 20, 2005 10:06 pm

Re: Makro kopira ob pogoju

OdgovorNapisal/-a Jozefv » Ne jan 09, 2011 6:30 pm

To je to, zdaj je moj model popoln - najlepša hvala !
Jozefv
 
Prispevkov: 14
Pridružen: Ne mar 28, 2010 12:36 pm


Vrni se na VBA

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost

cron