..|| Blog || Produkti/Storitve || MExcel || MDodatki || 300 nasvetov ||..

Vnos besedila iz ListBox-a v določeno celico

Pomoč pri izdelavi makrov

Vnos besedila iz ListBox-a v določeno celico

OdgovorNapisal/-a hopla1234 » Sr mar 02, 2016 8:00 am

Pozdravljen,
naprošam za pomoč kako v spodnjem VBA ukazu natančno definirati točno lokacijo prvega vnosa (želena začetna celica vnosa je A40, končna pa A46). Na spletu sem zasledil rešitev za horizontalni zapis (colums), za vertikalni (rows) pa ne.

VBA koda je sledeča:

Private Sub CommandButton2_Click()
Dim lItem As Long
For lItem = 0 To ListBox1.ListCount - 1
If ListBox1.Selected(lItem) = True Then
Sheet2.Range("A50").End(xlUp)(2, 1) = ListBox1.List(lItem)
ListBox1.Selected(lItem) = False
End If
Next
End Sub

Lep pozdrav in hvala.
hopla1234
 
Prispevkov: 5
Pridružen: To mar 01, 2016 8:10 pm



Matjazev.NET
 

Re: Vnos besedila iz ListBox-a v določeno celico

OdgovorNapisal/-a admin » Sr mar 02, 2016 8:38 am

Pozdravljeni,

V zanki se morate pač premikati po vrsticah in ne kolonah:
Koda: Izberi vse
Private Sub CommandButton2_Click()
  Dim lItem As Long
  Dim vrstica As Integer: vrstica = 0
  For lItem = 0 To ListBox1.ListCount - 1
    If ListBox1.Selected(lItem) = True Then
      Sheet2.Range("A40").Offset(vrstica, 0) = ListBox1.List(lItem)
      ListBox1.Selected(lItem) = False
      vrstica = vrstica + 1
    End If
  Next
End Sub
lp,
Matjaž Prtenjak
Administrator
admin
Site Admin
 
Prispevkov: 3529
Pridružen: Sr jul 20, 2005 10:06 pm

Re: Vnos besedila iz ListBox-a v določeno celico

OdgovorNapisal/-a hopla1234 » Sr mar 02, 2016 9:14 am

Hvala za pomoč. Deluje.
hopla1234
 
Prispevkov: 5
Pridružen: To mar 01, 2016 8:10 pm

Re: Vnos besedila iz ListBox-a v določeno celico

OdgovorNapisal/-a hopla1234 » Sr mar 02, 2016 10:31 am

Mi lahko prosim pomagate še pri tej zadevi in sicer: ko zaženem VBA ukaz mi vnese izbrano besedilo iz ListBox-a a mi izbriše že predhodno izpolnjene celice in sicer od celice A46 naprej. Kako bi rešil to zadevo, da ob izboru in s tem prepisu iz ListBox-a briše celice le od A40 do A46.

VBA koda
Private Sub btnDodajS_Click()
Application.ScreenUpdating = False
Dim i As Integer
Dim lastrow As Long

Range("A40:i" & Rows.Count).ClearContents
i = 40

With lstStoritve
For intItem = 0 To .ListCount - 1
If .Selected(intItem) = True Then
Cells(i, 1).Value = .Column(0, intItem)
i = i + 1
End If
Next intItem

End With

lastrow = Range("A" & Rows.Count).End(xlUp).Row

Application.ScreenUpdating = True

End Sub

Še enkrat hvala.
hopla1234
 
Prispevkov: 5
Pridružen: To mar 01, 2016 8:10 pm

Re: Vnos besedila iz ListBox-a v določeno celico

OdgovorNapisal/-a admin » Sr mar 02, 2016 11:13 am

Pozdravljeni,

popraviti morate pač vrstico, kjer se vprašate ali podatek zapišete ali ne in sicer;

Namesto:
Koda: Izberi vse
If .Selected(intItem) = True Then


Morate pač zapsati
Koda: Izberi vse
If .Selected(intItem) = True and i < 47 Then


PS: Prosim vas, da za programsko kodo uporabite opcijo Code
lp,
Matjaž Prtenjak
Administrator
admin
Site Admin
 
Prispevkov: 3529
Pridružen: Sr jul 20, 2005 10:06 pm

Re: Vnos besedila iz ListBox-a v določeno celico

OdgovorNapisal/-a hopla1234 » Sr mar 02, 2016 8:43 pm

Pozdravljeni, obveščam Vas, da mi pri zadnji varianti mi še vedno izbriše že predhodno izpolnjene celice in sicer od celice A47 naprej. Kaj storiti?

Zahvaljujem se vam za vaš trud.
hopla1234
 
Prispevkov: 5
Pridružen: To mar 01, 2016 8:10 pm

Re: Vnos besedila iz ListBox-a v določeno celico

OdgovorNapisal/-a admin » Sr mar 02, 2016 10:43 pm

hopla1234 je napisal/-a:Pozdravljeni, obveščam Vas, da mi pri zadnji varianti mi še vedno izbriše že predhodno izpolnjene celice in sicer od celice A47 naprej.


:) "Moja zadnja varianta" nima s tem nobene zveze... Na vrhu makra vi pač pobrišete celotno kolono od A40 dalje_
Koda: Izberi vse
Range("A40:i" & Rows.Count).ClearContents


Če izbrišete to vrstico, potem pač ne bo "brisanja celic od A47 dalje".
lp,
Matjaž Prtenjak
Administrator
admin
Site Admin
 
Prispevkov: 3529
Pridružen: Sr jul 20, 2005 10:06 pm

Re: Vnos besedila iz ListBox-a v določeno celico

OdgovorNapisal/-a hopla1234 » Če mar 03, 2016 12:26 pm

Hvala. Dela.
hopla1234
 
Prispevkov: 5
Pridružen: To mar 01, 2016 8:10 pm


Vrni se na VBA

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov

cron