..|| Blog || Produkti/Storitve || MExcel || MDodatki || 300 nasvetov ||..

Outlook - Shranjevanje pripetih datotek

Pomoč pri izdelavi makrov

Outlook - Shranjevanje pripetih datotek

OdgovorNapisal/-a bredvink » Sr mar 02, 2016 1:01 pm

Spoštovani!
Z ustreznimi makri obdelujem določena sporočila in pri tem se shranjujejo pripete datoteke (attachments).
Pri shranjevanju pripetih datotek pa sem naletel na težavo, da se datoteke shranjujejo z napačno velikostjo.
Velikost shranjenih datotek je 124 KB (???), čeprav je pripeta datoteka mnogo večja.
Tako shranjene datoteke so večinoma neuporabne.

Prilagam del kode, ki shranjuje datoteke:

For j = 1 To Sporocilo.Attachments.Count

Set objPA = Sporocilo.Attachments(j).PropertyAccessor
strContentID = objPA.GetProperty(PR_ATTACH_CONTENT_ID)

If strContentID = "" Then
olAtt.SaveAsFile "C:\temp\" & Sporocilo.Attachments(j).filename
Else

End If
Next

Zanimivo pri tem je to, da "ročno" shranjevanje posameznih pripetih datotek pa dela pravilno...
PropertyAccessor naj bi izločil morebitne priponke iz Header dela sporočila, ker teh priponk ni treba shranjevati.
A je morda ta del rutine vzrok težav?
Vnaprej se vam zahvaljujem za vašo pomoč.
bredvink
 
Prispevkov: 12
Pridružen: Če sep 27, 2012 11:30 pm



Matjazev.NET
 

Re: Outlook - Shranjevanje pripetih datotek

OdgovorNapisal/-a admin » Sr mar 02, 2016 1:53 pm

Pozdravljeni,

Vi shranjujete nek objekt olAtt, ki ga sploh nikjer ne definirate in si sploh ne predstavljam, kako vam ta koda sploh deluje... Da sedaj ne odkrivam znanosti, vam podajam pač pravilni način shranjevanja priponk:
Koda: Izberi vse
    For Each objAtt In Sporocilo.Attachments
        objAtt.SaveAsFile "C:\temp\" & objAtt.FileName
        Set objAtt = Nothing
    Next


PS: Prosim vas, da za programsko kodo uporabite opcijo Code
lp,
Matjaž Prtenjak
Administrator
admin
Site Admin
 
Prispevkov: 3532
Pridružen: Sr jul 20, 2005 10:06 pm

Re: Outlook - Shranjevanje pripetih datotek

OdgovorNapisal/-a bredvink » Sr mar 02, 2016 2:52 pm

Hvala za rešitev.
olAtt spremenljivko definiram na začetku procedure as Attachment, zato koda "deluje".
Očitno VBA ima nekaj samoumevnega pri kodiranju in ne sporoči nedoslednosti v kodi pri compile ukazu...
Uporabil bom vaš predlog kode, ki pri hitrem testu deluje.
Lep pozdrav!

P.s.: spregledal sem kateri način podajanja kode je pravi in se za to opravičujem. Hvala za opozorilo. :)
bredvink
 
Prispevkov: 12
Pridružen: Če sep 27, 2012 11:30 pm

Re: Outlook - Shranjevanje pripetih datotek

OdgovorNapisal/-a admin » Sr mar 02, 2016 4:01 pm

:) Potem pa vam seveda ne more delovati pravilno. VBA s tem nima nobene zveze. Glede na opis je torej napaka na vaši strani... Saj vi pač definirate spremenljivko olAtt pač nekje na vrhu in je nikoli ne spremenite... potem pa to pač shranjujete z različnimi imeni... Torej povsem napačna koda.
lp,
Matjaž Prtenjak
Administrator
admin
Site Admin
 
Prispevkov: 3532
Pridružen: Sr jul 20, 2005 10:06 pm


Vrni se na VBA

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov

cron