..|| Blog || Produkti/Storitve || MExcel || MDodatki || 300 nasvetov ||..

FRONT PAGE

Preostalo o MS Pisarni

FRONT PAGE

OdgovorNapisal/-a VITACEL » Sr jan 17, 2007 9:40 am

Kdo ve, kaj naj naredim, da se izpiše logo, ki ga izberem pred naslov http://www.....?
hvala za pomoč, t.
VITACEL
 
Prispevkov: 3
Pridružen: Pe sep 23, 2005 1:45 pm



Matjazev.NET
 

OdgovorNapisal/-a admin » Sr jan 17, 2007 10:44 am

Kakšen logo? Ne razumem vprašanja.

V HTML-ju je za povezave odgovorna oznaka 'a' in stvar je skrajno preprosta
Koda: Izberi vse
<a href='http://www.nekaj.com'>tole pa je tisto kar viti uporabnik</a>


Ali iščete to?
lp,
Matjaž Prtenjak
Administrator
admin
Site Admin
 
Prispevkov: 3525
Pridružen: Sr jul 20, 2005 10:06 pm

front page

OdgovorNapisal/-a VITACEL » Sr jan 17, 2007 11:08 am

Mislila sem na primer na vaši strani je napisan M rdeče barve in NET modre barve, ko sem na vaši strani pred http://www.matjazev.net/

lp,
t.
VITACEL
 
Prispevkov: 3
Pridružen: Pe sep 23, 2005 1:45 pm

OdgovorNapisal/-a admin » Sr jan 17, 2007 11:13 am

:):) Potem pa povejte tako. E to pa nima zveze z FrontPage-om ali HTML-jem kot takšnim. Tu gre za posebno sposobnost spletnih brkljalnikov, da ob oznaki strani prikažejo sličico, ki jo najdejo na strežniku (na vstopni strani!) pod imenom favicon.ico. Tisto, kar shranite v to sličico (mislim, da mora biti velikosti 16x16) se prikaže kot 'logo'.
lp,
Matjaž Prtenjak
Administrator
admin
Site Admin
 
Prispevkov: 3525
Pridružen: Sr jul 20, 2005 10:06 pm

OdgovorNapisal/-a matjaz » Če mar 01, 2007 11:48 pm

zelo,zelo zanimivo,toda kam potem s datoteko favicon.ico? :?
a je potrebno narediti kakšen link in kam?
prosim,če mi lahko opišete ta nadvse zanimiv primer.
za odgovor se zahvaljujem.

bye
matjaz
 
Prispevkov: 32
Pridružen: So jan 27, 2007 11:19 pm

OdgovorNapisal/-a admin » Pe mar 02, 2007 9:50 am

matjaz je napisal/-a:zelo,zelo zanimivo,toda kam potem s datoteko favicon.ico?

:? Kot sem napisal - Na vstopno stran. To je vse. Ne potrebujete nobenega linka in ničesar podobnega. Samo prepišite datoteko na vhodni imenik in to je vse.
lp,
Matjaž Prtenjak
Administrator
admin
Site Admin
 
Prispevkov: 3525
Pridružen: Sr jul 20, 2005 10:06 pm

OdgovorNapisal/-a matjaz » To mar 06, 2007 11:01 pm

pozdravljen Matjaž :)

malce mi je nerodno :oops:
nekako mi ne uspe tega narediti,pa me zanima ali je pomembna
velikost 16x16 kot ste napisali in kako ustvariti datoteko favicon.ico?
jaz sem jo najprej shranil v format gif in nato preimenoval končnico.
ali delam pravilno?
sploh pa še nisem slišal za to končnico in ne vem kako drugače naj ustvarim takšno datoteko in v katerem programu...
datoteko nato postavim v osnovno mapo(vstopno)tam kjer je index.html?
je vsaj to prav?
za dodatno pojasnilo se najlepše zahvaljujem.
lp
matjaz
 
Prispevkov: 32
Pridružen: So jan 27, 2007 11:19 pm

OdgovorNapisal/-a GoldZ » Sr mar 07, 2007 3:06 am

jaz sem jo najprej shranil v format gif in nato preimenoval končnico.
ali delam pravilno?


Ne, ni prav... potem bi lahko Wordov dokument prav tako preimenovali v xls, pa ne ne bi dobili Excelove tabele... :D

http://www.make-icon.com/

Tu bo več o tem, kako narediti .ico datoteko.
Življenje je enostavno, če poznaš "The Secret".
GoldZ
GoldZ
 
Prispevkov: 137
Pridružen: Če sep 01, 2005 10:20 am

OdgovorNapisal/-a matjaz » Pe mar 09, 2007 5:18 pm

pozdravljeni
najprej hvala za link toda še vedno sem
zelo v zadregi :oops: :(
naredil sem datoteko favicon.ico s programom,ki ste mi ga predlagali.
velikost slike sem naredil 16x16.
datoteko sem dal v vhodno mapo(tam kjer je index.html).
vse to se storil vendar se mi "logo" še vedno ne pojavi.
je možno,da strežnik ne podpira tega?poizkusil sem na več spletnih mestih
mestih pa brez uspeha.
kaj bi po vašem še lahko bilo narobe?
za odgovor se najlepše zahvaljujem.
lp
matjaz
 
Prispevkov: 32
Pridružen: So jan 27, 2007 11:19 pm

OdgovorNapisal/-a GoldZ » Pe mar 09, 2007 6:28 pm

Pozdravljeni!

Zelo verjetno je, da je kriv brskalnik.

Recimo, meni nekatere v IE 6 delajo, v IE7 ne... V starem FF so delale, v novem ne delajo...

No, www.matjazev.net je vidna vsepovsod. :wink:
Življenje je enostavno, če poznaš "The Secret".
GoldZ
GoldZ
 
Prispevkov: 137
Pridružen: Če sep 01, 2005 10:20 am

OdgovorNapisal/-a matjaz » Pe mar 09, 2007 9:39 pm

pozdravljeni :)
hvala za vaše nasvete.
www.matjazev.net je res viden povsod,moj 'logo' ni viden nikjer...
mal mu zavidam :cry: ......hecam se :wink:
sem že tudi obupal
verjetno je tudi tema izčrpana,kaj mislite vi?

lp
matjaz
 
Prispevkov: 32
Pridružen: So jan 27, 2007 11:19 pm

OdgovorNapisal/-a admin » So mar 10, 2007 10:53 am

:? Glede na vaše pisanje bolj sumim spletni strežnik. Mogoče so administratorji vašega spletnega strežnika popravili kakšno nastavitev, saj sodobni brkljalniki ikono zagotovo prikažejo. Administratorji pa so jezni, ker brkljalniki vsakič iščejo to ikono (če je prisotna ali ne) in to ustvarja dodatni promet, ki ga mogoče lahko kako onemogočijo.

Druga možnost pa je, da ste ikono postavili na napačno mesto. Ikona se mora nahajati na vhodnem imeniku, to je na imeniku, kjer se nahaja vaša index.php ali index.html datoteka.

Tretja možnost pa je, da sličica ne ustreza. Za test poskusite z mojo, ki jo dobite na http://www.matjazev.net/favicon.ico. PS: Ker pravim, da se mora ta sličica nahajati na korenskem imeniku je tudi jasno, da jo lahko na tak način snamete s poljubne strani :)
lp,
Matjaž Prtenjak
Administrator
admin
Site Admin
 
Prispevkov: 3525
Pridružen: Sr jul 20, 2005 10:06 pm

OdgovorNapisal/-a matjaz » So mar 10, 2007 3:16 pm

pozdravljen Matjaž :)

hvala za vaš trud,no sedaj mi je to uspelo na dveh spletnih mestih :D
stvar je v tem,da sem malce neučakan,kajti ko namestiš datoteko se le ta potem ne pojavi takoj,temveč šele čez nekaj časa-različno.no,in ko se ta končno pojavi,in če jo potem izbrišeš,je še vedno vidna kot 'logo',kar je še bolj smešno.....vse deluje zakasnilno in včasih sem jo verjetno izbrisal predno se mi je prikazala v http naslovu.no,kot sem že omenil,na vseh spletnih mestih pa tega le ni mogoče namestiti(niti vaš 'logo'),sem preizkusil.vprašal bi pa še tole:
ko sem odpiral opero ali firefox je vaš naslov viden z 'logom',medtem ko je moj viden le v IE.Pa še tole: nekatere te ikone so vidne tudi pod favorites,moje in vaše pa mi ne prikaže.jih vam tudi tam prikaže vse?
za vašo pomoč in porabljen čas se vam iskreno zahvaljujem-ko bi le lahko tudi jaz vam kdaj pomagal pri kakšnem vprašanju... :?
upanje umre zadnje...
lp
matjaz
 
Prispevkov: 32
Pridružen: So jan 27, 2007 11:19 pm


Vrni se na Ostalo

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost

cron