..|| Blog || Produkti/Storitve || MExcel || MDodatki || 300 nasvetov ||..

Tabela v VB

Preostalo o MS Pisarni

Tabela v VB

OdgovorNapisal/-a kljuka13 » To sep 11, 2007 8:03 pm

Sem novinec na forumu zato najprej vsem lep pozdrav.

Vem, da je ta forum namenjen predvsem MS pisarni vendar bi potreboval pomoč glede VB-ja :( . V VBA sem naredil program, ki črpa podatke iz excelove tabele. Sedaj pa bi rad to prenesel v VB. Zanima me, kako lahko ustvarim neko bazo podatkov, podobno kot excelova tabela in iz nje ter v njo pišem podatke?

Hvala za odgovor :D
Slika
Slika
Slika
kljuka13
 
Prispevkov: 257
Pridružen: Po sep 10, 2007 4:29 pm
Kraj: Maribor



Matjazev.NET
 

OdgovorNapisal/-a admin » Sr sep 12, 2007 7:55 am

Pozdravljeni,

Preden vam lahko kakorkoli pomagamo moramo razčistiti nekaj pojmov, da se bomo sploh razumeli, kaj potrebujete.
  1. Če VBA "črpa" podatke iz Excelove tabele potem jih očitno nekam zapisuje. Kam?
  2. Kaj želite prenesti v VB? Podatke iz Excela ali program, ki je napisan v VBA-ju?
  3. Excel ni baza podatkov. V MS svetu "igrata" baze podatkov Access (za majhne stvari) in MS SQL Strežnik za velike količine podatkov.

Pravo vprašanje je torej, kaj želite vi s podatki sploh narediti. Saj podatke očitno imate v Excelu in je zatorej vprašanje zakaj bi jih hoteli prečerpavati v neko drugo "bazo podatkov". Pravo vprašanje je torej, kaj želite kot končni rezultat.
lp,
Matjaž Prtenjak
Administrator
admin
Site Admin
 
Prispevkov: 3540
Pridružen: Sr jul 20, 2005 10:06 pm

OdgovorNapisal/-a kljuka13 » Sr sep 12, 2007 9:41 pm

Pozdravljeni!

Se opravičujem, da sem v prejšnjem sporočilu napisal bolj skopo :(.
Torej VBA podatkov (ime,datum vpisa,...) nikamor ne zapisuje ampak jih vsakič ko se odpre Form iz Excela prebere ter vpiše v Form. Program je podoben vpisovanju inventarja. V VB bi prenesel Forme ter kodo (kar bi pač šlo). Sedaj pa bi rad, da bi lahko na računalniku pognal aplikacijo tudi, če nimaš nameščenega Microsoft Office. Torej rad bi naredil samostojno aplikacijo, vendar nevem iz kod bi podatke VB nato bral.
Slika
Slika
Slika
kljuka13
 
Prispevkov: 257
Pridružen: Po sep 10, 2007 4:29 pm
Kraj: Maribor

OdgovorNapisal/-a admin » Sr sep 12, 2007 10:05 pm

Kot sem vam napisal, bi v VB programu za zapis podatkov uporabili podatkovno bazo Access. Ker se z VB-jem ne ukvarjam, ne vem natančno ali ob VB-ju dobite tudi pravico do uporabe in distribucije Accessovih podatkovnih baz (to morate preveriti). Če te pravice nimate potem mora uporabnik zopet imeti nameščen Access.

Če se želite znebiti povsem vsega balasta in vse narediti samo pa lahko za "podatkovno bazo" uporabite tudi navadne tekstovne datoteke. V tem promeru imate seveda največ programiranja.

Moj predlog je Access, katerega uporaba je v VB-ju zelo preprosta. Primer: http://www.devpapers.com/article/98
lp,
Matjaž Prtenjak
Administrator
admin
Site Admin
 
Prispevkov: 3540
Pridružen: Sr jul 20, 2005 10:06 pm

OdgovorNapisal/-a kljuka13 » Če sep 13, 2007 5:47 pm

Hvala za odgovor :). Tudi jaz sem že razmišljal o Acess-u vendar sem pomislil, da obstaja še kaj drugega (torej, da ni potrebno imeti namešenega Office). :wink:
Slika
Slika
Slika
kljuka13
 
Prispevkov: 257
Pridružen: Po sep 10, 2007 4:29 pm
Kraj: Maribor

OdgovorNapisal/-a Emol » Pe sep 14, 2007 7:28 am

Seveda obstaja še kaj drugega: MySql, SqlLite, Embeded FireBird, PostrSql ... Vse našteto so brezplačne baze podatkov.
Emol
 
Prispevkov: 36
Pridružen: To mar 13, 2007 11:09 pm
Kraj: Hrastnik

OdgovorNapisal/-a kljuka13 » Pe sep 14, 2007 8:31 pm

:D Hvala za odgovor. Bom poskusil.
Slika
Slika
Slika
kljuka13
 
Prispevkov: 257
Pridružen: Po sep 10, 2007 4:29 pm
Kraj: Maribor


Vrni se na Ostalo

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost

cron