..|| Blog || Produkti/Storitve || MExcel || MDodatki || 300 nasvetov ||..

VLOOKUP in #N/V

Pomoč pri delu z MS Excelom

VLOOKUP in #N/V

OdgovorNapisal/-a napetost » To jun 05, 2018 7:33 am

Kako dopolniti formulo vlookup, da mi v celico za katero ne najde rezultata ne zapiše nič, oziroma pusti prazno. V takem primeru dobim vedno zapis #N/V kar pa mi v danih pogojih ne ustreza.
lp
napetost
 
Prispevkov: 17
Pridružen: Če okt 12, 2017 12:13 am



Matjazev.NET
 

Re: VLOOKUP in #N/V

OdgovorNapisal/-a admin » To jun 05, 2018 8:03 am

Pozdravljeni,

Uporabite funkcijo IFERROR (če napaka potem):
Koda: Izberi vse
=IFERROR(VLOOKUP(A3;$C$2:$D$4;2;FALSE);"")
lp,
Matjaž Prtenjak
Administrator
admin
Site Admin
 
Prispevkov: 3532
Pridružen: Sr jul 20, 2005 10:06 pm

Re: VLOOKUP in #N/V

OdgovorNapisal/-a napetost » To jun 05, 2018 8:07 am

HVALA
Deluje.
lp
napetost
 
Prispevkov: 17
Pridružen: Če okt 12, 2017 12:13 am

Re: VLOOKUP in #N/V

OdgovorNapisal/-a btomanic » Pe feb 15, 2019 12:13 pm

Uporabil sem vaš nasvet in vstavil funkcijo IFERROR
=IFERROR(VLOOKUP($A14;CENIK_2019;1;FALSE);˝˝)
Zdaj mi namesto #N/A vrne #IME?

Kaj lahko storim ?
btomanic
 
Prispevkov: 3
Pridružen: Pe feb 15, 2019 10:39 am

Re: VLOOKUP in #N/V

OdgovorNapisal/-a admin » Pe feb 15, 2019 1:01 pm

Pozdravljeni,

Verjetno uporabljate tako staro verzijo exela, da ne pozna funkcije IFERROR. zatorej morate uporabniti kombinacijo funkcij IF in ISERROR:
Koda: Izberi vse
=IF(ISERROR(VLOOKUP($A14;CENIK_2019;1;FALSE)); ""; VLOOKUP($A14;CENIK_2019;1;FALSE))


Obstaja pa tudi možnost, da ste uporabili napačne narekovaje - v kolikor je tisto, kar ste prilepili točno to kar imate zapisano v Excelu. Namreč:

To kar ste prilepili ne deluje (napačni narekovaji)
Koda: Izberi vse
=IFERROR(VLOOKUP($A14;CENIK_2019;1;FALSE);˝˝)


S pravilnimi pa deluje
Koda: Izberi vse
=IFERROR(VLOOKUP($A14;CENIK_2019;1;FALSE);"")
lp,
Matjaž Prtenjak
Administrator
admin
Site Admin
 
Prispevkov: 3532
Pridružen: Sr jul 20, 2005 10:06 pm

Re: VLOOKUP in #N/V

OdgovorNapisal/-a btomanic » Pe feb 15, 2019 1:11 pm

HVALA
Bili so napačni narekovaji. Sem skopiral vaše in deluje.
Mi lahko prosim poveste, katere narekovaje ste uporabili ?
btomanic
 
Prispevkov: 3
Pridružen: Pe feb 15, 2019 10:39 am

Re: VLOOKUP in #N/V

OdgovorNapisal/-a admin » Pe feb 15, 2019 1:28 pm

Pozdravljeni,

Unicode standard definira preko 137.000 različnih znakov in med njimi tudi seveda različne dvojne narekovaje, nagnjene na eno ali drugo stran ali kakorkoli urejene. V Excelu pa lahko uporabite samo klasične, torej tiste, ki jih dobite nad številko 2 (SHIFT + 2).

To v splošnem ni problem, saj na slovenski tipkovnici težko vpišete drugačne dvojne narekovaje, kot tiste nad številko 2. Se pa vse spremeni ko kopirate zadeve. Word recimo dvojne narekovaje spremeni v "lepše" in tisti niso pravi za Excel. Zatorej vedno pazite pri kopiranju iz urejevalnikov besedil ali spleta.
lp,
Matjaž Prtenjak
Administrator
admin
Site Admin
 
Prispevkov: 3532
Pridružen: Sr jul 20, 2005 10:06 pm

Re: VLOOKUP in #N/V

OdgovorNapisal/-a btomanic » Pe feb 15, 2019 4:13 pm

Vidim...hvala
btomanic
 
Prispevkov: 3
Pridružen: Pe feb 15, 2019 10:39 am


Vrni se na Excel

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov

cron