acccess poizvedbe

Preostalo o MS Pisarni
Odgovori
primozb2005
Prispevkov: 2
Pridružen: Če Nov 02, 2006 3:48 pm

acccess poizvedbe

Odgovor Napisal/-a primozb2005 »

Lep pozdrav

Izdelati moram aplikacijo za izdelavo ponudbe. Za osnovo imam excelovo datoteko v kateri imam cenik. Sedaj sem kreiral poizvedbo, ki mi iz excelove datoteke prikaže samo zadetke, ki ustrezajo iskanemu kriteriju. Dodatno poizvedbo sem izvedel da mi kreira novo tabelo in še eno poizvedbo, ki mi te iskane zadetke doda k novi tabeli. Sedaj pa bi želel iz obrazca spreminjati iskalne kriterije in da mi nebi bilo potrebno ves cas vpisovati kriterijev v nacrtovalski nacin pri poizvedbah.
Za brisanje podatkov iz te iste tabele sem uporabil poizvedovanje, ki omogoča brisanje, vendar brise vse podatke v tabeli. Kaj naj naredim, da mi bo brisalo samo po eno vrstico.

Hvala in lp
Andrej
Prispevkov: 22
Pridružen: Po Okt 09, 2006 3:48 pm
Kontakt:

Povezava do podatkov in relacije med tabelami

Odgovor Napisal/-a Andrej »

Poskusite se izogniti uvažanju in brisanju podatkov. Bolje je delati neposredno s podatki v povezani tabeli.

Če prav razumem, že imate povezavo do podatkov v Excelu. Če tega še nimate, je več informacij tukaj: http://office.microsoft.com/sl-si/help/ ... nktoXLdata

Zelo pomembno je, da imate v Accessovi zbirki podatkov ustrezne tabele in relacije med njimi. Več o tem kako v Accessu po korakih izdelati normalizirano obliko zbirke podatkov lahko preberete tukaj: http://office.microsoft.com/sl-si/help/ ... 61060.aspx

Priporočam vam izdelavo relacij med tabelami preden se lotite izdelave poizvedb.
-- Andrej

[url]http://officeonline.spaces.live.com[/url]
primozb2005
Prispevkov: 2
Pridružen: Če Nov 02, 2006 3:48 pm

Odgovor Napisal/-a primozb2005 »

Rad bi iz množice izdelkov dobil seznam izdelkov, ki ustrezajo mojim kriterijem.
S poizvedbo dobim en izdelek, ki ustreza mojemu iskalnemu pogoju. Poizvedba je tipa za dodajanje v tabelo. Samo jaz bi rad naredil to da bi iz obrazca vstavljal pogoje za poizvedovanje in ne iz načrtovalskega načina poizvedbe.
GoldZ
Prispevkov: 137
Pridružen: Če Sep 01, 2005 10:20 am

Odgovor Napisal/-a GoldZ »

Pozdravljeni!

Priznam, da nisem natančno prebral zastavljenega vprašanja, osredotočil sem se samo na proženje poizvedbe, brez spreminjanja definicije v načrtovalnem načinu.

Sicer ne vem, koliko pogojem imatev poizvedbi, a se boste v načrtu poizvedbe morali sklicevati na obrazec, kjer želite prikazati rezultat.

Obrazec bo moral vsebovati polja, kamor boste vpisali pogoje, potem pa se boste v načrtu poizvebe sklicevali na ta polja. Primer:

Koda: Izberi vse

Forms!ime_vasega_obrazca.ime_vasega_polja
Ko boste poizvedbo prožili, mora biti obrazec odprt.

Namig: Dodajte na obrazec gumb, s katerim boste prožili poizvedbo. :D
Življenje je enostavno, če poznaš "The Secret".
GoldZ
Odgovori