..|| Blog || Produkti/Storitve || MExcel || MDodatki || 300 nasvetov ||..

datoteka-lasnosti

Pomoč pri delu z MS Excelom

datoteka-lasnosti

OdgovorNapisal/-a rick » Sr feb 28, 2007 5:00 pm

pozdravljeni :)
najprej se opravičujem za nespreten naslov,vendar mi drugega ne pride na pamet.
moje vprašanje je sledeče:

ali lahko shranem datoteko XLS,tako ,da pod lasnosti te datoteke ne bo
podatkov,kdaj je bila datoteka ustvarjena in pa spremenjena.
Torej,teh podatkov ta datoteka naj nebi zajemala.
je to mogoče?
za odgovor se najlepše zahvaljujem.
lp
rick
 
Prispevkov: 216
Pridružen: So feb 17, 2007 9:18 pm



Matjazev.NET
 

OdgovorNapisal/-a GoldZ » Če mar 01, 2007 12:50 am

Pozdravljeni!

Ja, res dobro vprašanje.

Same lastnosti Excelove datoteke se da spremeniti:

Koda: Izberi vse
Sub test()

MsgBox "stari datum " & ActiveWorkbook.BuiltinDocumentProperties("Creation date")
ActiveWorkbook.BuiltinDocumentProperties("Creation date") = "1/1/1900"
MsgBox "novi datum " & ActiveWorkbook.BuiltinDocumentProperties("Creation date")

MsgBox "Nazadnje shranjeno " & ActiveWorkbook.BuiltinDocumentProperties("Last save time")
ActiveWorkbook.BuiltinDocumentProperties("Last save time") = "1/1/1900"
MsgBox "Po spremembi " & ActiveWorkbook.BuiltinDocumentProperties("Last save time")


   

End Sub


Sicer to mogoče ni to, kar bi vi želeli. Prav tako bo seveda težava z datumom shranjevanja, če makro zaženete, potem pa ne shranite sprememb v datoteki. S tem pa si ravno povozite učinek makra :?

Če rabite spremembe datoteke kot Office dokumnta, bo to dovolj, če pa lastnosti datoteke kot take, pa zaenkrat ne najdem rešitve. Pa tudi prevelik optimist nisem glede tega :wink:

LP!
Življenje je enostavno, če poznaš "The Secret".
GoldZ
GoldZ
 
Prispevkov: 137
Pridružen: Če sep 01, 2005 10:20 am

pozdravljeni

OdgovorNapisal/-a rick » Če mar 01, 2007 5:38 pm

hvala za odgovor :)
vidim da ste se trudili,vendar

me zanima,če bi šlo tako,da bi v msgbox pred zaprtjem zvezka vpisal:
-kdaj je bila datoteka ustvarjena
-kdaj je bila spremenjena
-uporabljena
v kolikor to nebi šlo,bi mi zadostovalo če podatkov sploh nebi vnašal v lasnosti-torej bi bilo tam pač brez podatkov.

upam,da je to rešljivo.nakazali ste dobro pot.
za odgovor se zahvaljujem
lp
rick
 
Prispevkov: 216
Pridružen: So feb 17, 2007 9:18 pm

OdgovorNapisal/-a GoldZ » Če mar 01, 2007 10:03 pm

:D

Poiščite po pomoči, kako je kaj z inputbox-om.

:wink:
Življenje je enostavno, če poznaš "The Secret".
GoldZ
GoldZ
 
Prispevkov: 137
Pridružen: Če sep 01, 2005 10:20 am

OdgovorNapisal/-a admin » Če mar 01, 2007 10:28 pm

Pozdravljeni,

To karželite je samo simptom nečesa, kar želite rešiti in moje mnenje je, da ste se tega lotili napačno. To kar želite spremeniti je je sistemsko in nima zveze z Excelom. Vse to so lastnosti datotek na nivoju operacijskega sistema in tam so z namenom in ne kar malce brezveze.

Kot pa vam je povedal že GoldZ pa tega nikakor ne boste mogli rešiti v Excelu. Če to spremenite v Excelu in dokument shranite, niste naredili praktično ničesar....
lp,
Matjaž Prtenjak
Administrator
admin
Site Admin
 
Prispevkov: 3493
Pridružen: Sr jul 20, 2005 10:06 pm

pozdravljeni

OdgovorNapisal/-a rick » Če mar 01, 2007 10:41 pm

se strinjam Matjaž z vami,da je to zadeva windows.
pomislil sem,da bi bilo mogoče to storiti tudi v excelu....
Morda veste,kje v windowsu so te nastavitve?
za odgovor se vam najlepše zahvaljujem.

lp rick
rick
 
Prispevkov: 216
Pridružen: So feb 17, 2007 9:18 pm

OdgovorNapisal/-a admin » Pe mar 02, 2007 4:13 pm

Lepo da se razumemo; toda še vedno niste povedali, zakaj bi kaj takšnega potrebovali!
lp,
Matjaž Prtenjak
Administrator
admin
Site Admin
 
Prispevkov: 3493
Pridružen: Sr jul 20, 2005 10:06 pm

OdgovorNapisal/-a rick » Pe mar 02, 2007 10:12 pm

pozdravljen Matjaž

želim si le,da nekatere moje datoteke nebi vsebovale teh podatkov.
to je tudi vse,s tem vsekakor nikomur ne škodujem,če ste imeli to v mislih.Glede tega imam verjetno podobno stališče kot vi.....
Ne mislim na zlo.
torej,če obstaja rešitev,bi je bil zelo vesel.
za odgovor se zahvaljujem.
lp rick
rick
 
Prispevkov: 216
Pridružen: So feb 17, 2007 9:18 pm

OdgovorNapisal/-a Andrej » So mar 03, 2007 2:46 pm

Nekatere podatke se da odstraniti z dodatkom za odstranjevanje skritih podatkov. http://www.microsoft.com/downloads/deta ... laylang=sl
Andrej
 
Prispevkov: 22
Pridružen: Po okt 09, 2006 3:48 pm

Microsoftov dodatek

OdgovorNapisal/-a Fatso » So mar 03, 2007 3:48 pm

Rick,

pri MS so spisali dodatek za Office 2003/XP za odstranjevanje skritih podatkov (RHDTOOL.EXE) in se ga da dobiti tukaj http://www.microsoft.com/downloads/deta ... laylang=en.

Mogoče bo pomagalo ...

Lp,
Fatso
 
Prispevkov: 42
Pridružen: Ne jan 07, 2007 2:01 pm
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a rick » So mar 03, 2007 4:54 pm

že,že vendar podatke,ki so lastnosti te datoteke,pa ne briše.
pravzaprav niti ne vem kaj s tem programom spremenim.sem ga naložil
in preizkusil,vendar ne vidim nobene razlike.
je morda še kakšna druga možnost,da odstanim atribute datoteke?
za odgovor se zahvaljujem.
lp rick
rick
 
Prispevkov: 216
Pridružen: So feb 17, 2007 9:18 pm

OdgovorNapisal/-a rick » Po mar 05, 2007 10:01 pm

pozdravljeni

še vedno me zanima,če jo možno moje vprašanje rešiti.....
za znoret... :(
upam,da še ima kdo kakšno idejo.
za odgovor se zahvaljujem.

lp rick
rick
 
Prispevkov: 216
Pridružen: So feb 17, 2007 9:18 pm

OdgovorNapisal/-a admin » Po mar 05, 2007 11:01 pm

lp,
Matjaž Prtenjak
Administrator
admin
Site Admin
 
Prispevkov: 3493
Pridružen: Sr jul 20, 2005 10:06 pm

OdgovorNapisal/-a rick » To mar 06, 2007 10:48 pm

hvala Matjaž,bom poskusil s tem programom.

lp rick
rick
 
Prispevkov: 216
Pridružen: So feb 17, 2007 9:18 pm


Vrni se na Excel

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov

cron