Ojla. Nekaj časa sem bil neaktiven, oziroma ni bilo neznank. Nocoj pa se mi je ena pojavila. Kako Excelu dopovedati, da se mesec ne začne s 1. in konča s 31. (ali 31. ali itd.) ampak je prvi dan VEDNO (npr.) 26. dan prejšnjega meseca n zadnji 25. dan v tekočem mesecu.
Hm. V mojem primeru se obračunski del meseca začne s 26. dnem v tekočem mesecu in konča s 25. dnem v naslednjem mesecu. Torej - vse aktivnosti, ki imajo datum 25. 9. se obračunajo v septembru, tiste, ki imajo datum 26. 9. pa se obračunaj v oktobru. Tiste, ki imajo datum 25. 10. se obračunajo še oktobra, z datumom 26.10. pa novembra. Upam, da sem bil malo bolj jasen
Sedaj vas razumem, pomagati pa vam še vedno ne morem. Kolikor je meni znano (pa mislim da imam prav), Excelu ne morete dopovedati, da se mesec začne z nekim drugim dnem kot prvim (enakovredno za konec meseca). Vse preračune boste morali opraviti sami.
Hvala za trud, ampak mislim, da mi je uspelo nekaj narediti z IF funkcijo. Če imam v stolpcu A datume, v stolpcu C formulo =DAY(A1), potem mi v stolpcu D formula =IF(C1<=25;MONTH(A1);MONTH(A1)+1) vrne željen mesec.[/code]
Stvar je rešljiva z dodatnim stolpcem v katerem bi bila formula: =IF(D1<=12;D1;1). V tem primeru pomeni številka 13 prenos v naslednje leto in s tem odprtje novega zvezka.