To vprašanje je bilo že postavlljeno, a žal ni bilo odgovora. Ker imam sam enak problem me zanima, če kdo pozna odgovor?
Vprašanje pa je, kako skopirati recimo vsebino 200-tih xls datotek v eno samo. Te datoteke so po strukturi enake.
Vsebino vseh datotek, moram skopirati na en list.
Kopiranje iz več datotek v eno
Pozdravljeni,
Ne spomnim se, da bi kdaj odgovarjal na takšno vprašanje, sem pa nememu Mihi odgovarjal na vprašanje, kako združiti TXT datoteke v eno in tam odgovor je...
No kakorkoli; makro je skrajno preprost in je priložen spodaj. Vse XLS datoteke, ki jih želite združiti, prekopirajte v ENO mapo in potem vam bo makro združil vse te datoteke v eno samo datoteko (pazite, da no bo preveč listov, saj lahko ima Excel samo 256 listov!). Mapo določite v drugi vrstici. Ko makro poženete, odpre novo datoteko in vse najdene združi vanjo.
Ne spomnim se, da bi kdaj odgovarjal na takšno vprašanje, sem pa nememu Mihi odgovarjal na vprašanje, kako združiti TXT datoteke v eno in tam odgovor je...
No kakorkoli; makro je skrajno preprost in je priložen spodaj. Vse XLS datoteke, ki jih želite združiti, prekopirajte v ENO mapo in potem vam bo makro združil vse te datoteke v eno samo datoteko (pazite, da no bo preveč listov, saj lahko ima Excel samo 256 listov!). Mapo določite v drugi vrstici. Ko makro poženete, odpre novo datoteko in vse najdene združi vanjo.
Koda: Izberi vse
' www.matjazev.net
' 9.3.2006
Sub ZdruziDatoteke()
Dim Mapa As String
Mapa = "c:\help\test"
Dim NovaDatoteka As Workbook
Set NovaDatoteka = Workbooks.Add
Dim datoteka
datoteka = Dir(Mapa & "\*.xls")
Do While datoteka <> ""
Dim wb
Set wb = Workbooks.Open(datoteka)
Sheets.Copy before:=NovaDatoteka.Sheets(1)
wb.Close
datoteka = Dir
Loop
End Sub
lp,
Matjaž Prtenjak
Administrator
Matjaž Prtenjak
Administrator