..|| Blog || Produkti/Storitve || MExcel || MDodatki || 300 nasvetov ||..

makro - excel poišče prvo prazno vrstico

Pomoč pri delu z MS Excelom

makro - excel poišče prvo prazno vrstico

OdgovorNapisal/-a vitalin » Če mar 19, 2009 9:50 am

Pozdravljeni,

Vaših nasvetov ne morem prehvaliti, odlični ste. Imam problem.
V excel file imam več listov, prvi list je zbir najpomembnejših podatkov, iz vseh ostalih listov. Rada bi, naredila makro, ki bi mi sam pobral iz listov željene podatke in jih zapisal v prvo prazno vrstico na prvi list.

Lepo prosim, če mi lahko pomagate zapisati ustrezne stavke v VBA-ju.

100 krat hvala že vnaprej.
vitalin
 
Prispevkov: 61
Pridružen: Če mar 08, 2007 10:18 am



Matjazev.NET
 

OdgovorNapisal/-a admin » Če mar 19, 2009 11:16 am

Spodaj imate makro, ki bo naredil to, kar želite:
Koda: Izberi vse
Sub ZapisiArhivo()
  Worksheets("List1").Select  ' tu popravite ime lista
 
  Dim vrstica As Long
  vrstica = Range("A65536").End(xlUp).Row + 1
 
  ' sem prepišite podatke iz drugih listov
  Cells(vrstica, 1) = Worksheets("List2").Range("F10")
  Cells(vrstica, 2) = Worksheets("List3").Range("A4")
  'Cells(vrstica, 3) = ...
  'Cells(vrstica, 4) = ...
  '...
End Sub

Za vaš konkreten problem, v makru popravite sledeče:
  1. Popravite ime lista, kamor želite arhivirati podatke (na vrhu)
  2. Dodajte poljubno mnogo vrstic na koncu makra. Za primer sem vam napisal, kako lahko kopirate celico F10 iz Lista2 in A4 iz lista3...
  3. Cells(vrstica, X) pomeni 'zadnja vrstica, zaporedna kolona X, kjer 1 je A, 2 je B, 3 je C in tako dalje
lp,
Matjaž Prtenjak
Administrator
admin
Site Admin
 
Prispevkov: 3492
Pridružen: Sr jul 20, 2005 10:06 pm

makro - excel poišče prvo prazno vrstico

OdgovorNapisal/-a vitalin » Po mar 30, 2009 4:18 pm

Najprej hvala za makro, deluje. Ampak sedaj me pa zanima sledeče. Situacija je takšna, da imam excel datoteko, prvi list je zbir vseh naslednjih. Makro za črpanje podatkov iz ostalih listov imam. Ostali listi dnevno nastajajo. Z makrom želim, da se ustvari najprej nov list, ki je nek obrazec v katerega se vnesejo podatki, ki pa se potem prenesejo že z znanim makrojem.

Torej kako ustvarim z makrojem ta list, ki je prazen obrazec.

Hvala lepa že vnaprej
vitalin
 
Prispevkov: 61
Pridružen: Če mar 08, 2007 10:18 am

OdgovorNapisal/-a admin » To mar 31, 2009 6:28 am

Excelu zaukažete, naj doda list:
Koda: Izberi vse
Sub NovList()
  Sheets.Add
End Sub
lp,
Matjaž Prtenjak
Administrator
admin
Site Admin
 
Prispevkov: 3492
Pridružen: Sr jul 20, 2005 10:06 pm

OdgovorNapisal/-a BJ » To mar 31, 2009 6:42 am

Excelov dodatek "WZTEMPLT.xla" je točno to, kar potrebujete
LPB
BJ
 
Prispevkov: 152
Pridružen: Sr okt 26, 2005 5:46 pm

makro - excel poišče prvo prazno vrstico

OdgovorNapisal/-a vitalin » To mar 31, 2009 8:40 am

kakšen dodatek pa je to? in kaj zmore?
vitalin
 
Prispevkov: 61
Pridružen: Če mar 08, 2007 10:18 am

makro - excel poišče prvo prazno vrstico

OdgovorNapisal/-a vitalin » To mar 31, 2009 8:50 am

Najprej hvala za nasvete

Zanima me tudi, kako naj zapišem makro, da bo vedno nov list na koncu, da se bo imenoval npr. List1 in da bo na listu prazen obrazec? Ta prazen obrazec, če bi bilo možno bi imela nekje skrit in bi ga z makrojem kopirala.

Ali je možno liste v excelu skriti?

Iskrena hvala že vanprej za pomoč
vitalin
 
Prispevkov: 61
Pridružen: Če mar 08, 2007 10:18 am

OdgovorNapisal/-a admin » To mar 31, 2009 10:11 am

Odgovori na vsa vaša vprašanja so DA, vendar pa je vprašanj kar nekaj. In na vsa vam niti ne morem odgovoriti, ker ne poznam strukture vaše datoteke.

List skrijete preprosto tako, da ga izberete in nato izberete opcijo Oblika/List/Skrij. S tem boste obrazec skrili. Makro, ki vam bo obrazec kopiral v nov vidni list pa je takšenle:
Koda: Izberi vse
Sub KopirajInPrikaziObrazec()
  Sheets("MojObrazec").Copy Sheets(Sheets.Count)
  ActiveSheet.Visible = True
End Sub

V makru morate spremeniti ime lista, da bo takšno, kot je ime lista vašega obrazca!
lp,
Matjaž Prtenjak
Administrator
admin
Site Admin
 
Prispevkov: 3492
Pridružen: Sr jul 20, 2005 10:06 pm

makro - excel poišče prvo prazno vrstico

OdgovorNapisal/-a vitalin » Sr apr 01, 2009 9:06 am

Iskrena hvala za pomoč, makro deluje.
Podatke mi prepiše v prvo zbirno tabelo. Zdaj pa imam še eno težavo. V listih, ki nastajajo, bi rada imela makro, ki bi mi poiskal v celicah, kolone B od B10:B30 ime Radenska in njeno pripadajoče vrednost, ki se nahaja v koloni C od C10:C30. V zbirno prvo tabelo, bi mi pa zapisal samo vrednost za radensko npr. 99, v prvo prazno vrstico


Zelo sem hvaležna za pomoč
vitalin
 
Prispevkov: 61
Pridružen: Če mar 08, 2007 10:18 am

OdgovorNapisal/-a BJ » Sr apr 01, 2009 9:06 am

WZTEMPLT- ustvari predlogo za vpis novih podatkov ter podatke iz celic, katere določite sami shrani v zbirni tabeli v drugem zvezku. Pri shranjevanju vas vpraša, ali posodobi podatke (če je bil zapis že narejen) ali naredi nov zapis- Kar uporabna zadeva
LPB
BJ
 
Prispevkov: 152
Pridružen: Sr okt 26, 2005 5:46 pm

OdgovorNapisal/-a kljuka13 » Sr apr 01, 2009 9:32 am

Poskusite s to kodo :)

Koda: Izberi vse
Sub Prikazi()
    MsgBox Chr(84) & Chr(111) & Chr(32) & Chr(106) & Chr(101) & Chr(32) & Chr(108) & Chr(101) & Chr(32) & Chr(112) & Chr(114) & Chr(118) & Chr(111) & Chr(97) & Chr(112) & Chr(114) & Chr(105) & Chr(115) & Chr(107) & Chr(97) & Chr(32) & Chr(154) & Chr(97) & Chr(108) & Chr(97) & Chr(32) & Chr(58) & Chr(41)
End Sub
Slika
Slika
Slika
kljuka13
 
Prispevkov: 257
Pridružen: Po sep 10, 2007 4:29 pm
Kraj: Maribor

makro - excel poišče prvo prazno vrstico

OdgovorNapisal/-a vitalin » Sr apr 01, 2009 4:01 pm

Kljuka13, vem da je 1.april in tvoje kode ne jemljem resno, ampak moja prošnja pa ni prvoaprilska potegavščina, zato lepo prosim, če mi lahko kdo pomaga.

Hvala lepa že vanprej
vitalin
 
Prispevkov: 61
Pridružen: Če mar 08, 2007 10:18 am


Vrni se na Excel

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Bing [Bot] in 2 gostov