..|| Blog || Produkti/Storitve || MExcel || MDodatki || 300 nasvetov ||..

Preklapljanje med delovnimi listi samo z gumbom CommandButto

Pomoč pri delu z MS Excelom

Preklapljanje med delovnimi listi samo z gumbom CommandButto

OdgovorNapisal/-a roko4 » Ne okt 04, 2009 2:02 pm

Pozdravljeni!

Za premikanje med listi sem uporabil CommandButton. Sedaj bi rad nekako zaklenil spodnjo vrstico (ali skril), kjer so vsa imena listov in se jih da preklapljati z miško. Med listi se želim premikati samo s pritiskom na gumb, ki je na posameznemu listu.

HVALA
LP
robi
roko4
 
Prispevkov: 17
Pridružen: Pe sep 18, 2009 1:27 pm



Matjazev.NET
 

OdgovorNapisal/-a kljuka13 » Ne okt 04, 2009 2:57 pm

Hmmmm ...

Lahko poskusite z eventom Workbook_SheetActivate. Ta se zažene vedno, ko aktivirate nek list. In potem uporabite globalno spremenljivko, ki ima nastavljeno vrednost nič. V tem eventu potem z IF stavkom preverite, ali ima ta spremenljivka še vedno vrednost nič. Če ima vrednost nič, potem ne pustite spreminjanja lista (označite prej izbranega), sicer ne naredite nič. Ko pa vi želite z vašimi gumbi spremeniti list, pa morate najprej tisti spremenljivki nastaviti vrednost npr. 1, spremeniti list in nastaviti spremenlijvko nazaj na 0 ...


:roll: Povejte, kje se vam ustavi pri razumevanju mojega nakladanja ... :)
Slika
Slika
Slika
kljuka13
 
Prispevkov: 257
Pridružen: Po sep 10, 2007 4:29 pm
Kraj: Maribor

OdgovorNapisal/-a admin » Ne okt 04, 2009 7:07 pm

Hm, če jaz prav razumem vprašanje, ga zanima samo, kako skriti imena listov..? Takole:

Orodja/Možnosti/(zavihek Pogled)/(opcija) 'Jezički listov' - izključiti to opcijo in imena listov ne bodo vidna.
lp,
Matjaž Prtenjak
Administrator
admin
Site Admin
 
Prispevkov: 3530
Pridružen: Sr jul 20, 2005 10:06 pm

OdgovorNapisal/-a roko4 » Ne okt 04, 2009 8:01 pm

Obema hvala za odgovore.
Zaenkrat bom uporabil kar rešitev s kljukico.

Imam pa zopet vprašanje.

Kako definirati "string" za shranjevanje ali tiskanje samo določenega lista ali več listov vendar ne celotnega zvezka.
LP
robi
roko4
 
Prispevkov: 17
Pridružen: Pe sep 18, 2009 1:27 pm

OdgovorNapisal/-a admin » Ne okt 04, 2009 8:10 pm

roko4 je napisal/-a:Kako definirati "string" za shranjevanje ali tiskanje samo določenega lista ali več listov vendar ne celotnega zvezka.

Tega pa ob najboljši volji ne razumem :(?
lp,
Matjaž Prtenjak
Administrator
admin
Site Admin
 
Prispevkov: 3530
Pridružen: Sr jul 20, 2005 10:06 pm

OdgovorNapisal/-a roko4 » Po okt 05, 2009 7:44 am

Napisal sem testni programček (spodaj) za shranjevanje zvezka, kjer sem uporabil funkcijo CStr. Verjetno sem se zato narobe izrazil.
Sedaj bi rad s pritiskom na gumb shranil samo npr. list4 in ne celotnega zvezka.

Private Sub CommandButton3_Click()
Dim ImeDatoteke
ImeDatoteke = CStr("C:\") + CStr(TextBox1) + CStr(".xls")
'iRet = MsgBox("ImeDatoteke!" & vbCr & ImeDatoteke, vbOKCancel, "IME DATOTEKE!")
ActiveSheet.SaveAs Filename:="ImeDatoteke"
End Sub

HVALA
LP
robi
roko4
 
Prispevkov: 17
Pridružen: Pe sep 18, 2009 1:27 pm

OdgovorNapisal/-a admin » Po okt 05, 2009 7:48 am

Aha, tega pa ne morete narediti neposredno. Excel vedno shranjuje delovni zvezek - zato se tudi imenuje zvezek ;)... Če želite shraniti samo EN LIST, morate:
  • odstraniti vse ostale liste iz delovnega zvezka in ga shraniti
  • ali prekopirati izbran list v nov DZ in v novem odstraniti vse ostale (prazne) liste, ter ga shraniti.
lp,
Matjaž Prtenjak
Administrator
admin
Site Admin
 
Prispevkov: 3530
Pridružen: Sr jul 20, 2005 10:06 pm


Vrni se na Excel

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov

cron