..|| Blog || Produkti/Storitve || MExcel || MDodatki || 300 nasvetov ||..

Open box

Pomoč pri delu z MS Excelom

Open box

OdgovorNapisal/-a jackson3 » Če jan 28, 2010 12:05 pm

Pozdravljeni
Spet en problem. Makro:

Sub OpenBox()
Application.Dialogs(xlDialogOpen).Show
End Sub

Logično da okno odpre v direktoriju kjer je shranjena mapa, kako da bi drugje npr D:\Mapa1\Mapa2\

Lp
jackson3
 
Prispevkov: 19
Pridružen: Ne jan 24, 2010 11:37 am



Matjazev.NET
 

OdgovorNapisal/-a admin » Če jan 28, 2010 12:48 pm

Takole:
Koda: Izberi vse
Sub OpenBox()
  ChDrive "D:"
  ChDir "D:\Mapa1\Mapa2\ "
  Application.Dialogs(xlDialogOpen).Show
End Sub
lp,
Matjaž Prtenjak
Administrator
admin
Site Admin
 
Prispevkov: 3492
Pridružen: Sr jul 20, 2005 10:06 pm

OdgovorNapisal/-a jackson3 » Če jan 28, 2010 1:14 pm

Pozdravljeni
To je to. Prej sem na različne načine proval vpisat to pot. Ch ukaza še nisem zasledil.Kaj naredi,kaj pomeni.

Lp in hvala
jackson3
 
Prispevkov: 19
Pridružen: Ne jan 24, 2010 11:37 am

OdgovorNapisal/-a admin » Če jan 28, 2010 1:17 pm

ChDrive == Change Drive ~ zamenjaj pogon oz. zamenjaj disk
ChDir == Change Directory ~ zamenjaj mapo
lp,
Matjaž Prtenjak
Administrator
admin
Site Admin
 
Prispevkov: 3492
Pridružen: Sr jul 20, 2005 10:06 pm

OdgovorNapisal/-a jackson3 » Pe jan 29, 2010 9:32 am

Pozdravljeni
Ne bom odpiral nove teme bom kar tukaj vprašal. Tabelo z makrojem imam narejeno na starem Excelu97. Ko zaklenem list imam odkriti le dve celici kamor makro prenese vrednost.Vse dela. Ko pa tabelo prenesem na Excel2003 mi pri isti nastavitvi ne spelje-napaka 1004. Če odklenem list pa gre. Pri 97-tki mi to napako javi le če zaklenem celico(npr G7). Makro:
Sub Makro1()
a = Range("L7")
ActiveSheet.Hyperlinks.Add Range("G7"), a
With Range("G7").Font
.Name = "Arial Black"
.Size = 14
.Strikethrough = False
.Superscript = False
.Subscript = False
.OutlineFont = False
.Shadow = False
.Underline = False
.ColorIndex = 1
End With
...itn. Makro se prvič ustavi že pri -.Name = "Arial Black".

Lp
jackson3
 
Prispevkov: 19
Pridružen: Ne jan 24, 2010 11:37 am

OdgovorNapisal/-a admin » Pe jan 29, 2010 10:13 am

Menim, da nimate povsem enakih pogojev v obeh verzijah Excela. Nekja je drugače ali pa se napaka skriva kje v vašem makru. Takole vam ne morem nič kaj podrobneje odgovoriti.

PS: Vseeno pa za vsako vprašanje odprite novo tematiko, ki naj posledično nosi tudi ustrezen naslov. S tem lahko tudi kdo drug najde odgovor ne da bi moral brati vse tematike ;)
lp,
Matjaž Prtenjak
Administrator
admin
Site Admin
 
Prispevkov: 3492
Pridružen: Sr jul 20, 2005 10:06 pm

OdgovorNapisal/-a jackson3 » Pe jan 29, 2010 11:45 am

Pozdravljeni
Se opravičujem zaradi teme. Tisto mi zdaj dela,sem pri zaklepanju lista kar označil vse opcije.Pri 97-tki teh opcij ni bilo.

Hvala Lp
jackson3
 
Prispevkov: 19
Pridružen: Ne jan 24, 2010 11:37 am


Vrni se na Excel

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost