Besedilo od roba

Pomoč pri delu z MS Wordom
Odgovori
betajo
Prispevkov: 17
Pridružen: So Okt 10, 2009 5:11 pm

Besedilo od roba

Odgovor Napisal/-a betajo »

Pozdravljeni,

že kar nekajkrat ste me rešili iz zagate, upam, da tudi tokrat.

Imam dva odstavka besedila na strani. Besedilo 1 je normalno na začetku-vrhu strani, besedilo 2 pa bi rad nastavil na 10 cm od gornjega roba strani. Imam Word 2007.

Za lažjo predstavo prilagam sliko.

Lepa hvala za pomoč.

Slika
admin
Site Admin
Prispevkov: 3691
Pridružen: Sr Jul 20, 2005 10:06 pm

Odgovor Napisal/-a admin »

Word ni program za namizno založništvo, zato nima opcij za natančno pozicioniranje teksta po listu. Dobro, vi lahko pozicionirate objekte dokaj natančno, a tukaj je govora o tekstu in v tem primeru Word nima lastnosti, ki bi vam omogočila npr. pozicioniranje poljubnega odstavka na X centimetrov od gornjega roba.

Glede na zapisano vam priporočam povsem preprosto in delujočo metodo. Med odstavek 1 in 2 tlačite toliko praznih vrstic, da bo drugi odstavek 10 cm od roba. V Word-u 2007 imate na zavihku Ogled, pod razdelkom Prikaži/Skrij, opcijo Ravnilo in če jo izberete boste ob listu videli ravnilo. S pomočjo tega ravnila pozicionirajte drugi odstavek. Za natančnejšo nastavitev pa lahko v neki prazni vrstici spremenite velikost črk in s tem se bo spremenila velikost vrstice ;).

Verjetno ste nad rešitvijo razočarani a boljše ne poznam, saj Word res ni namenjen reševanju takšnih težav, ki pa sicer kot vidite so rešljive! Pozorni pa bodite tudi na dejstvo, da ni nujno, da bo tudi na tiskalniku drugi odstavek 10cm pod robom - to pa ja potem odvisno od konkretnega tiskalnika in določeni so dokaj nenatančni!

PS: Kot vedno pa dopuščam možnost, da bi Word kaj takšnega celo znal, a jaz za to ne vem...
lp,
Matjaž Prtenjak
Administrator
betajo
Prispevkov: 17
Pridružen: So Okt 10, 2009 5:11 pm

Odgovor Napisal/-a betajo »

Hvala za res izčrpen odgovor, sem tudi sam podobno predvideval.
Odgovori