..|| Blog || Produkti/Storitve || MExcel || MDodatki || 300 nasvetov ||..

Šumniki in ASCII tabela

Pomoč pri izdelavi makrov

Šumniki in ASCII tabela

OdgovorNapisal/-a GoldZ » Sr feb 22, 2006 11:38 am

Pozdravljeni!

Pišem makro, ki bi mi v imenih datotek šumnike zamenjal s c, s , z...

Algoritem mi ne dela težav, imam pa težave pri preverjanju pogoja za črko č. :?

Za to ne najdem pripadajoče kode zadaj, križa se s črko E in krativcem zgoraj. Se da kako nastaviti, da spremenim kotno tabelo, recimo v UTF8 ali kaj podobnega?

Kako torej naj preverjam, če je v imenu mala oz. velika črka č?
Življenje je enostavno, če poznaš "The Secret".
GoldZ
GoldZ
 
Prispevkov: 137
Pridružen: Če sep 01, 2005 10:20 am



Matjazev.NET
 

OdgovorNapisal/-a admin » Sr feb 22, 2006 12:47 pm

Pozdravljeni,

Posredujem vam kar odgovor na podobno vprašanje iz starega foruma:

Znak ~ je Excelov poseben znak in ima zanj poseben pomen. Če želite v Excelu najti vse znake ~ potem morate v iskalno polje zapisati ~~ (2 krat!).
Konkretno v vašem primeru pomeni, da če želite zamenjati znake '~' s 'č', potem napišite Išči '~~', zamenjaj z 'č'.

Spodaj vam prilagam še makro, ki vam bo zamenjal vse znake v stari DOS kodni tabeli z WIN1250 (poženite makro DOS_2_WIN1250):

Koda: Izberi vse
' Avtor: Matjaž Prtenjak
Public Sub ConvertAscii(ByVal AsciiFrom As Integer, ByVal AsciiTo As Integer)
  Selection.Replace What:="~" & Chr$(AsciiFrom), Replacement:=Chr$(AsciiTo), _
    LookAt:=xlPart, SearchOrder:=xlByRows, MatchCase:=False
End Sub

' Avtor: Matjaž Prtenjak
Public Sub DOS_2_WIN1250()
  ConvertAscii 91, 138
  ConvertAscii 123, 154
  ConvertAscii 94, 200
  ConvertAscii 126, 232
  ConvertAscii 64, 142
  ConvertAscii 96, 158
  ConvertAscii 93, 198
  ConvertAscii 125, 230
  ConvertAscii 92, 208
  ConvertAscii 124, 240
End Sub
lp,
Matjaž Prtenjak
Administrator
admin
Site Admin
 
Prispevkov: 3492
Pridružen: Sr jul 20, 2005 10:06 pm

OdgovorNapisal/-a GoldZ » Sr feb 22, 2006 6:54 pm

VELIKA HVALA!!! :D

Ta makro je odgovor na kopico podobnih problemov!! :wink:
Življenje je enostavno, če poznaš "The Secret".
GoldZ
GoldZ
 
Prispevkov: 137
Pridružen: Če sep 01, 2005 10:20 am

OdgovorNapisal/-a GoldZ » Sr feb 22, 2006 7:24 pm

VELIKA HVALA!!! :D

Ta makro je odgovor na kopico podobnih problemov!! :wink:

Opažam, da sedaj, ko sem Vaš makro zagnal in vmes ugasnil Excel ter VBA, zadeva še vedno lepo dela. :D

Če pa že ne bo, pa seveda prej prožim
Koda: Izberi vse
 DOS_2_WIN1250()
Življenje je enostavno, če poznaš "The Secret".
GoldZ
GoldZ
 
Prispevkov: 137
Pridružen: Če sep 01, 2005 10:20 am

OdgovorNapisal/-a admin » Sr feb 22, 2006 10:46 pm

GoldZ je napisal/-a:Opažam, da sedaj, ko sem Vaš makro zagnal in vmes ugasnil Excel ter VBA, zadeva še vedno lepo dela.

Tega pa ne razumem, kako mislite, da vam VBA dela, četudi ugasnete Excel?
lp,
Matjaž Prtenjak
Administrator
admin
Site Admin
 
Prispevkov: 3492
Pridružen: Sr jul 20, 2005 10:06 pm

OdgovorNapisal/-a GoldZ » Sr feb 22, 2006 11:58 pm

Zaprl sem Excel, VBA urejevalnik...

Vse skupaj znova zagnal in potem pognal moj makro... lepo je delovalo...

Torej, kar hočem reči je, da je bilo potrebn vaš makro zagnati samo enkrat.

Pa da ne pozabim... zadeva dela, če so regionalne nastavitve Slovenščina :D

Language for non-UNICODE Programs
Življenje je enostavno, če poznaš "The Secret".
GoldZ
GoldZ
 
Prispevkov: 137
Pridružen: Če sep 01, 2005 10:20 am


Vrni se na VBA

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov

cron