..|| Blog || Produkti/Storitve || MExcel || MDodatki || 300 nasvetov ||..

Zavihek na traku

Pomoč pri delu z MS Excelom

Zavihek na traku

OdgovorNapisal/-a sdfpo » Sr maj 04, 2011 10:21 am

Naredil sem si nov zavihek na traku (excel2010)
Želel bi da se prikaze samo ob odprtju določene datoteke, drugače je pa lahko skrit.

Je to kje v kaksnih nastavitvah ali kaj podobnega?
mogoče s kakšnim macrom Workbook_open ....????

hvala
sdfpo
 
Prispevkov: 30
Pridružen: To feb 02, 2010 9:06 pm



Matjazev.NET
 

Re: Zavihek na traku

OdgovorNapisal/-a admin » Sr maj 04, 2011 10:37 am

Na kakšen način pa ste spremenili trak oz. dodali zavihek? Kaj ste naredili?
lp,
Matjaž Prtenjak
Administrator
admin
Site Admin
 
Prispevkov: 3483
Pridružen: Sr jul 20, 2005 10:06 pm

Re: Zavihek na traku

OdgovorNapisal/-a sdfpo » Sr maj 04, 2011 10:41 am

desni klik na traku -> customize ribbon -> new tab ....
brez kaksnih UI editorjev ali kaj takega
sdfpo
 
Prispevkov: 30
Pridružen: To feb 02, 2010 9:06 pm

Re: Zavihek na traku

OdgovorNapisal/-a admin » Sr maj 04, 2011 11:23 am

V tem primeru so spremembe vezane na vašo instalacijo Excela in po meni znanih informacijah (ne upam si sicer tega 100% trditi) je sprememba vidna avtomatično v vašem Excelu.
lp,
Matjaž Prtenjak
Administrator
admin
Site Admin
 
Prispevkov: 3483
Pridružen: Sr jul 20, 2005 10:06 pm

Re: Zavihek na traku

OdgovorNapisal/-a sdfpo » Sr maj 04, 2011 11:49 am

ja ampak pri urejanju ima vsak zavihek (tudi standardni excelovi) kljukico, ki pomeni ali je viden ali neviden
to lahko naredim peš vsakič ko odprem dokumenta, zdaj bi pa rad avtomatično
ča dam snemanje macra in odkljukam zavihek ne posname nič

ali je možno z macri spreminjati excelove nastavitve? ki jih recimo v verziji 2010 najdemo pod File -> Options ....
sdfpo
 
Prispevkov: 30
Pridružen: To feb 02, 2010 9:06 pm

Re: Zavihek na traku

OdgovorNapisal/-a admin » Sr maj 04, 2011 12:08 pm

Na žalost ste se problema lotili na napačnem koncu. Če ročno spreminjate trak potem ga spremenite in pustite takšnega kot želite - seveda boste s tem imeli vedno enak trak.

V kolikor pa želite stvari urejati s pomočjo VBA kode potem pa naredite "pravilno" oz. tako kot je predvidel MS. Naredite lasten Excelov dodatek XLAM in ga preko UI urejevalnika in ustrezne VBA kode prilagajajte tako kot ga želite imeti. Ko potem dodatek vključite boste imeli menije tako kot želite, ko ga izključite bodo standardni.

Seveda pa je res, da je VBA koda za urejanje traku dokaj zapletena :(...
lp,
Matjaž Prtenjak
Administrator
admin
Site Admin
 
Prispevkov: 3483
Pridružen: Sr jul 20, 2005 10:06 pm

Re: Zavihek na traku

OdgovorNapisal/-a sdfpo » Sr maj 04, 2011 5:54 pm

ja to je že prezakomplicirano za mene
problem je ker imam gumbe vezane na makre, in ko pritisnem (tudi če imam odprt drug zvezek) mi odpre datoteko v kateri so napisani makri in ga požene.

kako bi preprečil da naj se makri ne zaganjajo če ni odprt delovni zvezek v katerem so napisani?
sdfpo
 
Prispevkov: 30
Pridružen: To feb 02, 2010 9:06 pm

Re: Zavihek na traku

OdgovorNapisal/-a admin » Sr maj 04, 2011 9:36 pm

sdfpo je napisal/-a:...in ko pritisnem (tudi če imam odprt drug zvezek) mi odpre datoteko v kateri so napisani makri in ga požene...
Kako bi preprečil da naj se makri ne zaganjajo če ni odprt delovni zvezek v katerem so napisani?

Ne morete, Excel si zapomni v katerem delovnem zvezku so makri in vedno odpre tisti delovni zvezek...

No rešitev seveda obstaja - vedno obstaja - a je potrebno poznati malce več programiranja. Kot sem vam že napisal je pot, ki ste si jo izbrali posuta s preprekami, ker ni prava... V vašem primeru je rešitev recimo, da napišete ovojnice makrov v posebnem delovnem zvezku - najbolje Presonal.xslm. V teh ovojnicah pa se potem vprašate ali je nek konkreten DZ odprt in če je odprt izvedete makro, če pa ni odprt pa makra ne izvedete....
lp,
Matjaž Prtenjak
Administrator
admin
Site Admin
 
Prispevkov: 3483
Pridružen: Sr jul 20, 2005 10:06 pm

Re: Zavihek na traku

OdgovorNapisal/-a sdfpo » Ne maj 08, 2011 12:39 pm

admin je napisal/-a:No rešitev seveda obstaja - vedno obstaja

in sem jo našel
v vsak macro sem dodal da naj takoj zapre če ni aktiven pravilen DZ

zaenkrat je zadovoljivo

hvala za pomoč
sdfpo
 
Prispevkov: 30
Pridružen: To feb 02, 2010 9:06 pm


Vrni se na Excel

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov

cron