..|| Blog || Produkti/Storitve || MExcel || MDodatki || 300 nasvetov ||..

Prelom tabele

Pomoč pri delu z MS Wordom

Prelom tabele

OdgovorNapisal/-a matejab » Po mar 13, 2006 12:51 pm



Pozdravljeni,

muči me Wordova tabela, ki se mi noče prelomiti o prehodu na novo stran. Slednja gre celotna na novo stran in ne le ustrezni število vrstic.

Kje tiči vzrok?

Hvala!!!!!!

Mateja :roll: :? :o
matejab
 
Prispevkov: 7
Pridružen: Če feb 16, 2006 11:28 am



Matjazev.NET
 

OdgovorNapisal/-a admin » Po mar 13, 2006 1:17 pm

Pozdravljeni,

po vsej verjetnosti imate v slogu tabele zapisano, da naj se vrstice držijo skupaj.

V slogu tabele (če niste priredili posebnega sloga je to slog 'Tabela - mreža') spremenite slog odstavka, tako da pobrišete kljukico pred 'Obravnava osamljenih vrstic, Obdrži skupaj z naslednjim in Obdrži vrstice skupaj). To bi moralo pomagati.
lp,
Matjaž Prtenjak
Administrator
admin
Site Admin
 
Prispevkov: 3525
Pridružen: Sr jul 20, 2005 10:06 pm

Prelom tabele

OdgovorNapisal/-a matejab » Po mar 13, 2006 1:44 pm

Imam angleški office in nikakor ne najdem tega ukaza. Kje se ta nahaja?

Še enkrat hvala! Mateja
matejab
 
Prispevkov: 7
Pridružen: Če feb 16, 2006 11:28 am

OdgovorNapisal/-a admin » Po mar 13, 2006 1:51 pm

Hm, ja,

Vprašanje je koliko vi poznate delo s slogi. Kar pa se tiče samega "ukaza" pa se stvar nahaja na drugem zavihku okna za lastnosti odstavka.

Torej 'Format/Style' izberite slog in na slogu spremenite Paragraph. (prevedel sem iz glave ker nimam pred sabo nimam ang. različice).

Ali bo šlo?
lp,
Matjaž Prtenjak
Administrator
admin
Site Admin
 
Prispevkov: 3525
Pridružen: Sr jul 20, 2005 10:06 pm

Prelom tabele

OdgovorNapisal/-a matejab » Po mar 13, 2006 2:27 pm

Nikakor mi ne uspe.

Označila sem celotno tabelo tev v drugem zavihku odvzela vse kljukice, a stvar še vedno ne deluje.
Tudi na lastnostih tabele sem odvzela kljukico na Alow row to break across pages.

Lep dan! Mateja
matejab
 
Prispevkov: 7
Pridružen: Če feb 16, 2006 11:28 am

Re: Prelom tabele

OdgovorNapisal/-a admin » Po mar 13, 2006 2:41 pm

matejab je napisal/-a:Označila sem celotno tabelo tev v drugem zavihku odvzela vse kljukice, a stvar še vedno ne deluje.

No sva že dlje :). Najprej morate pogladati kateri slog ima vaša tabela in te kljukice izključiti na tem slogu, potem pa bi moralo biti vse ok (upam). Čudno se mi namreč zdi, zakja se tabela ne bi prelamljala, saj je to privzeto in nekdo je očitno spreminjal nastavitve slogov.

matejab je napisal/-a:Tudi na lastnostih tabele sem odvzela kljukico na Alow row to break across pages.

To pa pomeni ravno obratno. Če je ta opcija obljukana, potem Word-u dovolite, da eno vrstico prelomi na drugo stran. Če torej želite da se vam tabela lomi na koncu strani, potem je bolje če to opcijo pustite prižgano.
lp,
Matjaž Prtenjak
Administrator
admin
Site Admin
 
Prispevkov: 3525
Pridružen: Sr jul 20, 2005 10:06 pm

Tabela prelom

OdgovorNapisal/-a matejab » Po mar 13, 2006 2:46 pm

Sem napačno napisala kljukico v Allow row to break... je obkljukano.

Lep dan! Mateja
matejab
 
Prispevkov: 7
Pridružen: Če feb 16, 2006 11:28 am

Re: Prelom tabele

OdgovorNapisal/-a sonofagun » Ne feb 17, 2019 9:38 pm

Pozdravljeni.

Želel bi 'nadgraditi problem' v tej temi. Uspelo mi je, da se ob dodajanjau vrstic tabele le-ta prelomi na drugo stran in ponovi prvo vrstico (ki sem jo določil) na začetku tabele na novi strani.

Moji vprašanji nista nujno 100% povezani s temo, ampak vseeno:
1. na prvi strani imam definiran vodni žig (slika), ki ga na novi strani ne bi želel imeti. To bi običajno naredil tako, da bi naredil prelom odseka in odsekov ne bi povezal med sabo. Kaj pa ko novo stran 'tvori' dodajanje vrstic v tabelo in potem nima definiranega preloma odseka?
2. še ena podobna težava: ob preskoku na novo stran bi želel, da se v glavi druge (in vsake naslednje) strani pojavi dodatna vrstica. Spet bi verjetno moral imeti dva ločena odseka, ki imata različne glave itd... In spet: kaj pa ko novo stran 'tvori' dodajanje vrstic v tabelo?

Zdi se mi, da to ne bo šlo narediti drugače kot z makrojem, ampak vseeno se prej splača vprašat strokovnjake :-)

Hvala za odgovor.

Lep pozdrav,

Gregor
sonofagun
 
Prispevkov: 119
Pridružen: Če mar 26, 2009 11:05 am

Re: Prelom tabele

OdgovorNapisal/-a admin » Po feb 18, 2019 8:42 pm

Pozdravljeni,

Na žalost ne prvo, ne drugo vprašanje (privzeto) nista rešlijva v Word-u.

S tem želim reči, da Word noma kakšne lastnosti, ki bi vam to uredila, temveč morate v obeh primerih pač narediti dve tabeli in sami zagotoviti, da se prva ne bo prelila čez eno stran. Drugače ne gre.

Enako je z drugim vprašanjem. Dve tabeli - prva ima ponovljeno eno vrstico, druga pa dve. To ne more biti ena sama tabela.
lp,
Matjaž Prtenjak
Administrator
admin
Site Admin
 
Prispevkov: 3525
Pridružen: Sr jul 20, 2005 10:06 pm


Vrni se na Word

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov

cron