..|| Blog || Produkti/Storitve || MExcel || MDodatki || 300 nasvetov ||..

Makro Spletna poizvedba in php strani

Pomoč pri izdelavi makrov

Makro Spletna poizvedba in php strani

OdgovorNapisal/-a boskomajc » Pe mar 17, 2006 9:52 am

Pozdravljen Matjaž,

V Excelu sem do sedaj na strani EEX uporabljal spletno poizvedbo in podatke v excelu z makrojem razvrstil po lastnih potrebah…pred nekaj dnevi pa so stran spremenili iz ASP platforme in PHP, medtem ko je oblika ostala enaka.

Pojavil se je problem in sicer ko hočem uvoziti katerokoli tabelo iz spodnje strani mi Excel javi napako ("A semi colon character was expected") in mi uvozi samo Html kodo…v čem je problem oz. kako je ta problem rešljiv da bi prišel v Excelu do podatkov iz te strani. Spodaj prilagam še link do strani.



http://www.eex.de/index.php?session=3c9 ... 108&params[5][1]=YToxOntzOjM6ImRheSI7czoxMDoiMjAwNi0wMy0xNiI7fQ==


Hvala za pomoč

BoSko
boskomajc
 
Prispevkov: 7
Pridružen: Pe mar 17, 2006 9:46 am



Matjazev.NET
 

Re: Makro Spletna poizvedba in php strani

OdgovorNapisal/-a admin » Pe mar 17, 2006 4:22 pm

Pozdravljeni,

boskomajc je napisal/-a:Pojavil se je problem in sicer ko hočem uvoziti katerokoli tabelo iz spodnje strani mi Excel...


Na kakšen način pa uvažate tabele? Kaj točno naredite v Excelu?
lp,
Matjaž Prtenjak
Administrator
admin
Site Admin
 
Prispevkov: 3485
Pridružen: Sr jul 20, 2005 10:06 pm

OdgovorNapisal/-a boskomajc » Po mar 20, 2006 8:20 am

Pozdravljeni,

grem (oz. makro zažene) Podatki/UvoziZunanjePodatke/NovaSpletnaPoizvedba ..... odkljukam katere tabele iz te strani naj bi mi ovozilo....in to je to, kar je prej delovalo..zdaj pa ne...ali je še kaki drugi način, naprimer da bi jemal podatke direktno iz internetne stran?

Hvala za odgovor
boskomajc
 
Prispevkov: 7
Pridružen: Pe mar 17, 2006 9:46 am

OdgovorNapisal/-a admin » Po mar 20, 2006 2:40 pm

Pozdravljeni,

Meni v Excelu XP deluje. Kar pa se tiče drugih načinov pa je najlažji način pa Kopiraj/prilepi. Torej v Explorerju označite tabelo, jo skopirate ter prilepite v Excel.
lp,
Matjaž Prtenjak
Administrator
admin
Site Admin
 
Prispevkov: 3485
Pridružen: Sr jul 20, 2005 10:06 pm

Makro ne deluje

OdgovorNapisal/-a boskomajc » Sr mar 22, 2006 12:36 pm

Lep pozdrav Matjaz,

hvala za odgovor...našel sem problem pri meni in sicer, problem je tičal v verziji Excela, jaz sem imel 2002 in ko sem naložil 2003 pa je poizvodba špilala brez problema...no skoraj brez...lahko naredim poizvedbo in medtem tudi snemam makro...posname mi spodnji makro...ampak problem je ko hočem zagnat ta makro ponovno, mi javi napako kao "neveljavna spletna poizvedba" in zdaj vprašanje: Kako je lahko norobna poizvedba če pa je Excel sam napisal makro zanjo? Nič mi ni jasno....

With ActiveSheet.QueryTables.Add(Connection:= _
"URL;http://www.eex.de/index.php?session=c867d63c0a974f261835ac557e32386e&page=108&params[5][1]=YToxOntzOjM6ImRheSI7czoxMDoiMjAwNi0wMy0yMSI7fQ==" _
, Destination:=ActiveSheet.Range("A1"))
.Name = _
"poizvedba"
.FieldNames = True
.RowNumbers = False
.FillAdjacentFormulas = False
.PreserveFormatting = True
.RefreshOnFileOpen = False
.BackgroundQuery = True
.RefreshStyle = xlInsertDeleteCells
.SavePassword = False
.SaveData = True
.AdjustColumnWidth = True
.RefreshPeriod = 0
.WebSelectionType = xlSpecifiedTables
.WebFormatting = xlWebFormattingNone
.WebTables = "10,13,15"
.WebPreFormattedTextToColumns = True
.WebConsecutiveDelimitersAsOne = True
.WebSingleBlockTextImport = False
.WebDisableDateRecognition = False
.WebDisableRedirections = False
.Refresh BackgroundQuery:=False
End With
boskomajc
 
Prispevkov: 7
Pridružen: Pe mar 17, 2006 9:46 am

OdgovorNapisal/-a boskomajc » Sr mar 22, 2006 12:38 pm

Gledam, da je vrstica naslova tukaj prelomljena, jaz jo imam v VBA v eni vrsti, tak da to ne bi smel biti problem...

Hvala
boskomajc
 
Prispevkov: 7
Pridružen: Pe mar 17, 2006 9:46 am

OdgovorNapisal/-a admin » Sr mar 22, 2006 1:38 pm

Pozdravljeni,

Očitno VBA zmede URL, saj sicer vse deluje OK. Zmede ga niz znakov "params[5][1]", tako da bi bilo moje priporočilo, da poskusite ali lahko URL kako preoblikujete. Odgovora, zakaj ga to zmede pa vam ne znam dati.

Samo tolikor da se razumeva, kaj vam želim reči. Če namreč namesto celotnega URL-ja zapišete "URL;http://www.eex.de/index.php" bo vse delovalo OK. Tudi če zapišete še vse ostalo bo delovalao OK, vsedokler v url ne daste "[5][1]". A kot rečeno, ne vem zakaj je temu tako. Verjetno gre za kakšnega hrošča v Excelu.
lp,
Matjaž Prtenjak
Administrator
admin
Site Admin
 
Prispevkov: 3485
Pridružen: Sr jul 20, 2005 10:06 pm

OdgovorNapisal/-a boskomajc » Pe mar 24, 2006 1:00 pm

Pozdravljen Matjaž,
hvala za odgovor, tudi meni je bilo čudno da popizvedbe te povezave nisem mogel klicati iz makroja medtem ko pa je ročno šla brez problema...
...ker bi te podatke jaz rad dobival v Excel bolj kot ne avtomatično, imam vprašanje če bi lahko kakorkoli z makrojem iz VBA - Excela, naredil da bi odprl ta naslov in skopiral to stran v Excel (s pomočjo "OLE" mogoče, ne vem?) ?...oz. če imate kako drugo idejo kako dobiti to stan v Excel, ker je problem ,da bi se ta naslov dnevno spreminjal in vsak dan ni smotrno delati nove poizvedbe z slano drugim naslovom v Excelu....

Hvala
boskomajc
 
Prispevkov: 7
Pridružen: Pe mar 17, 2006 9:46 am

OdgovorNapisal/-a admin » Pe mar 24, 2006 2:31 pm

Pozdravljeni,

Ma ne smete obupati takoj ko nekaj ne gre. Če Excel ne pogoltne URL-ja v tekstu je potrebno poskusiti drugače :).

V neko celico (npr. Aa1) vstavite hiperpovezavo (Vstavljanje/hiperpovezava) z vašo potjo (v najinem primeru tista celotna "klobasa"). Tako, sedaj imate v celici A1 povezavo do želene strani. To poveste še excelu in voila, stvar deluje!

Aha, kot rečeno, morate še to povedati Excelu, kar pomeni, da popravite makro:

' namesto tega
Koda: Izberi vse
With ActiveSheet.QueryTables.Add(Connection:= _
"URL;http://www.eex.de/index.php?....", Destination:=ActiveSheet.Range("A1"))


' napišete to
Koda: Izberi vse
With ActiveSheet.QueryTables.Add(Connection:= _
"URL;" & Range("aa1").Hyperlinks(1).Address, Destination:=ActiveSheet.Range("A1"))
lp,
Matjaž Prtenjak
Administrator
admin
Site Admin
 
Prispevkov: 3485
Pridružen: Sr jul 20, 2005 10:06 pm


Vrni se na VBA

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost

cron