..|| Blog || Produkti/Storitve || MExcel || MDodatki || 300 nasvetov ||..

xls problemi

Pomoč pri delu z MS Excelom

xls problemi

OdgovorNapisal/-a vitalin » Po okt 17, 2011 10:19 am

Pozdravljeni,

1. Kako naj se v tabelah, kjer nimam rezultatov znebim tegale, ki se izpiše #DEL/0! Kako naj zgleda IF stavek?
2. V xls imam tabele, ki so obširne, ko jih dam na print jih moram zmanjšat, da gredo na stran, ko jih zmanjšam potem je na papirju stisnejo, desno od tabele je pa še prostor na listu, kako bi lahko tako nastavila za print, da ne bi ostajal še del praznega lista?

Upam, da sem bila razumljiva, hvala za odgovore, vi ste car.
vitalin
 
Prispevkov: 61
Pridružen: Če mar 08, 2007 10:18 am



Matjazev.NET
 

Re: xls problemi

OdgovorNapisal/-a Stenly » Po okt 17, 2011 10:33 am

Pozdravljeni
1. =IF(ISERROR(vaša funkcija);"";vaša funkcija)
2.Printanje pa nastavite z robovi in zoom-om, ki je na voljo.

lp
Stenly
 
Prispevkov: 223
Pridružen: Sr jul 27, 2005 11:29 pm

Re: xls problemi

OdgovorNapisal/-a vitalin » Po okt 17, 2011 11:53 am

Hvala za formulo, a zdaj bi rada še formulo v stilu if stavka, v smislu, da če število deli z 0, da mi v tem primeru vrne prazno celico in ne #DEL/0!

Printanje nastavim z robovi, a moti me da ostane nekaj lista praznega
vitalin
 
Prispevkov: 61
Pridružen: Če mar 08, 2007 10:18 am

Re: xls problemi

OdgovorNapisal/-a admin » Po okt 17, 2011 1:58 pm

vitalin je napisal/-a:...a zdaj bi rada še formulo v stilu if stavka, v smislu, da če število deli z 0, da mi v tem primeru vrne prazno celico in ne #DEL/0!

Saj vam jo je Stenly zapisal!
Koda: Izberi vse
=IF(B1=0;"";A1/B1)

Oziroma bolj splošno:
Koda: Izberi vse
=IF(ISERROR(A1/B1);"";A1/B1)


vitalin je napisal/-a:Printanje nastavim z robovi, a moti me da ostane nekaj lista praznega

Ob tem morate vedeti, da Excel ne bo natisnil samo polovice celice (no iskreno rečeno jo celo lahko ;).. a pustimo to!). V splošnem velja, da stolpca ne bo natisnil na strani, če nanjo ne more spraviti celotnega stolpca in zato ta stolpec prestavi na naslednjo stran na desni... Če je stolpec širok je potem seveda (lahko) tudi prazen prostor na desni strani velik.

REŠITEV: Zožite naslednji stolpec in ga boste spravili na stran!
lp,
Matjaž Prtenjak
Administrator
admin
Site Admin
 
Prispevkov: 3483
Pridružen: Sr jul 20, 2005 10:06 pm

Re: xls problemi

OdgovorNapisal/-a vitalin » Po okt 17, 2011 2:32 pm

Hvala za formule, to sem hotla, super. Print, ja ok razumem.
vitalin
 
Prispevkov: 61
Pridružen: Če mar 08, 2007 10:18 am


Vrni se na Excel

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost

cron