..|| Blog || Produkti/Storitve || MExcel || MDodatki || 300 nasvetov ||..

avtomatsko shranjevanje

Pomoč pri izdelavi makrov

avtomatsko shranjevanje

OdgovorNapisal/-a rick » Če jun 14, 2012 2:16 pm

pozdravljeni,

rad bi napisal kodo, da mi obstoječi zvezek, ki se imenuje "test" shrani kot,
"test1" v mapi "datoteke" in prepiše obstoječi zvezek, ki se že imenuje "test1". To naj bi se ponavljalo
vedno ob zapiranju zvezka (before close). Za pomoč se najlepše zahvaljujem...

lp Rick
rick
 
Prispevkov: 216
Pridružen: So feb 17, 2007 9:18 pm



Matjazev.NET
 

Re: avtomatsko shranjevanje

OdgovorNapisal/-a admin » Če jun 14, 2012 2:53 pm

Pozdravljeni,

V dogodku BeforeClose uporabite ukaz SaveCopyAs, torej 'ShraniKopijoKot', kot je to prikazano v tejle tematiki.
lp,
Matjaž Prtenjak
Administrator
admin
Site Admin
 
Prispevkov: 3492
Pridružen: Sr jul 20, 2005 10:06 pm

Re: avtomatsko shranjevanje

OdgovorNapisal/-a rick » Če jun 14, 2012 10:07 pm

hvala, mi že deluje....;)
rick
 
Prispevkov: 216
Pridružen: So feb 17, 2007 9:18 pm

Re: avtomatsko shranjevanje

OdgovorNapisal/-a rick » Pe jun 15, 2012 7:43 am

pozdravljeni,

javljam se še enkrat z vprašanjem in sicer:
kako bi shranil zvezek brez makrov?
moja zdajšnja koda je:

Private Sub Workbook_BeforeClose(Cancel As Boolean)
ActiveWorkbook.SaveCopyAs Filename:="\\DNEVNA EVIDENCA\" & imedatoteke & "test1.xlsm"
End Sub

za odgovor se najlepše zahvaljujem.

lp Rick
rick
 
Prispevkov: 216
Pridružen: So feb 17, 2007 9:18 pm

Re: avtomatsko shranjevanje

OdgovorNapisal/-a admin » Pe jun 15, 2012 7:51 am

Kako brez makrov? brez makrov shranite datoteko pač preko menijske opcije 'Shrani' oz. 'Shrani kot'...
lp,
Matjaž Prtenjak
Administrator
admin
Site Admin
 
Prispevkov: 3492
Pridružen: Sr jul 20, 2005 10:06 pm

Re: avtomatsko shranjevanje

OdgovorNapisal/-a admin » Pe jun 15, 2012 7:52 am

Kako brez makrov? brez makrov shranite datoteko pač preko menijske opcije 'Shrani' oz. 'Shrani kot'...
lp,
Matjaž Prtenjak
Administrator
admin
Site Admin
 
Prispevkov: 3492
Pridružen: Sr jul 20, 2005 10:06 pm

Re: avtomatsko shranjevanje

OdgovorNapisal/-a rick » Pe jun 15, 2012 8:11 am

pozdravljen in hvala,
...ja, datoteko test1.xlsm, če je možno, da bi mi jo shranilo, brez da ta vsebuje makre....
kajti, če to shranjeno datoteko ( test1.xlsm) ponovno odprem in kasneje zaprem bo prikazana napaka( saj mi kasneje prikaže kot napako dogodku before close ),
kar je tudi logično...
torej lahko shranem in prepišem datoteko bbrez makrov?

lp
rick
 
Prispevkov: 216
Pridružen: So feb 17, 2007 9:18 pm

Re: avtomatsko shranjevanje

OdgovorNapisal/-a admin » Pe jun 15, 2012 8:19 am

Morate jo shraniti kot navadno Excelovo datoteko, torej kot XLSX in ne XLSM... Ali pa se v makru samem vprašate - v kolikor je to datoteka Test1, potem makra ne izvedi...
lp,
Matjaž Prtenjak
Administrator
admin
Site Admin
 
Prispevkov: 3492
Pridružen: Sr jul 20, 2005 10:06 pm

Re: avtomatsko shranjevanje

OdgovorNapisal/-a rick » Pe jun 15, 2012 8:36 am

hmmm....
lahko sicer shranim kot navadno excelovo datoteko, toda makri notri še vedno ostanejo in tudi napako prikaže kot prej...
rick
 
Prispevkov: 216
Pridružen: So feb 17, 2007 9:18 pm

Re: avtomatsko shranjevanje

OdgovorNapisal/-a rick » Pe jun 15, 2012 8:36 am

hmmm....
lahko sicer shranim kot navadno excelovo datoteko, toda makri notri še vedno ostanejo in tudi napako prikaže kot prej...
rick
 
Prispevkov: 216
Pridružen: So feb 17, 2007 9:18 pm

Re: avtomatsko shranjevanje

OdgovorNapisal/-a admin » Pe jun 15, 2012 11:43 am

Vi ste verjetno samo spremenilo končnico... s čimer seveda niste naredili ničesar... Vi morate datoteko tudi posneti kot XSLX, kar pomeni, da ne morete uporabiti SaveCopyAs, temveč SaveAs in tam določiti format datoteke
lp,
Matjaž Prtenjak
Administrator
admin
Site Admin
 
Prispevkov: 3492
Pridružen: Sr jul 20, 2005 10:06 pm

Re: avtomatsko shranjevanje

OdgovorNapisal/-a rick » Po jun 18, 2012 9:10 am

pozdravljeni,

u redu, to sem razumel, toda kako naj napišem, da se mi shrane brez vprašanj, torej,
ali želim datoteko prepisati...
za odgovor se najlepše zahvaljujem...

lp Rick
rick
 
Prispevkov: 216
Pridružen: So feb 17, 2007 9:18 pm

Re: avtomatsko shranjevanje

OdgovorNapisal/-a admin » To jun 19, 2012 7:26 am

O tem smo v forumu že kar velikokrat govorili - poiščite tematike s ključno besedo displayalerts.

V določenem trenutku torej lahko prepoveste izpis opomb:
Koda: Izberi vse
Application.DisplayAlerts = false


vendar pa jih morate potem vsekakor vključiti nazaj:
Koda: Izberi vse
Application.DisplayAlerts = true
lp,
Matjaž Prtenjak
Administrator
admin
Site Admin
 
Prispevkov: 3492
Pridružen: Sr jul 20, 2005 10:06 pm

Re: avtomatsko shranjevanje

OdgovorNapisal/-a rick » To jun 19, 2012 1:12 pm

hvala Matjaž,
...imel bi še samo eno željo in sicer, kako bi poleg imena shranjene datoteke ( time, date) določil še ime trenutnega lista...
se pravi, da bi mi shranilo pod activesheet, date, time...
sedaj imam takole: ActiveWorkbook.SaveAs Filename:="\EVIDENCA_VARNOSTNE_KOPIJE\" & Format(Now, " mm-dd-yyyy-hh-mm-ss") & ".xlsm"

za odgovor se najlepše zahvaljujem

lp Rick
rick
 
Prispevkov: 216
Pridružen: So feb 17, 2007 9:18 pm

Re: avtomatsko shranjevanje

OdgovorNapisal/-a admin » To jun 19, 2012 1:21 pm

:)... pač po enakem kopitu, kot ste zapisali sedaj:
Koda: Izberi vse
ActiveWorkbook.SaveAs Filename:="\EVIDENCA_VARNOSTNE_KOPIJE\" & activesheet.name & Format(Now, " mm-dd-yyyy-hh-mm-ss") & ".xlsm"


Je pa vprašanje ali je to smiselno, saj je odvisno od tega, na katerem listu stojite, ko se omenjena VBA koda izvede...
lp,
Matjaž Prtenjak
Administrator
admin
Site Admin
 
Prispevkov: 3492
Pridružen: Sr jul 20, 2005 10:06 pm

Naslednja

Vrni se na VBA

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost