Nalepke word

Pomoč pri delu z MS Wordom
Odgovori
vilivj
Prispevkov: 23
Pridružen: To Sep 15, 2015 4:32 pm

Nalepke word

Odgovor Napisal/-a vilivj »

Pozdravljeni, imam vprašanje glede nalepk v wordu.Ko naredim recimo tekst za tiskanje nalepk in ugotovim, da je recimo tekst nepravile, kako bi naredil, da ko bi popravil oziroma spremenil tekst, da se avtomatično spremeni tekst na vseh nalepkah istočasno.Možno je recimo naknadno z "najdi" in potem "zamenjaj". Ne vem na kakšen način bi uredil, da se spremeni recimo velikost črke, besedila istočasno v vseh nalepkah na listu ?
Hvala lepa za odgovor.
admin
Site Admin
Prispevkov: 3687
Pridružen: Sr Jul 20, 2005 10:06 pm

Re: Nalepke word

Odgovor Napisal/-a admin »

Pozdravljeni,

Moram priznati, da ne razumem natančno, kaj vas muči.
vilivj napisal/-a: So Okt 29, 2022 8:54 pm ... kako bi naredil, da ko bi popravil oziroma spremenil tekst, da se avtomatično spremeni tekst na vseh nalepkah istočasno...
Da, tako kot ste napisali, z orodjem Najdi/Zamenjaj
vilivj napisal/-a: So Okt 29, 2022 8:54 pm ...Ne vem na kakšen način bi uredil, da se spremeni recimo velikost črke, besedila istočasno v vseh nalepkah na listu ?...
Izberete vse nalepke (CTRL+A) oz Izberi Vse in potem izberete nabor nzakov, barvo, velikost...


Sklepam pa da bi vi bolj kot nalepke potrebovali sosednje orodje v Wordovem naboru in to je Spajanje dokumentov. V tem primeru pa si vi vnaprej pripravite VSA besedila 8recimo v Excelu), potem pa oblikujete ENO izmed nalepk in zaukažete Wordu, naj VSE nalepke oblikuje natanko tako, kot ste vi oblikovali vzorčno nalepko.
lp,
Matjaž Prtenjak
Administrator
chikara
Prispevkov: 2
Pridružen: Če Feb 01, 2024 5:27 pm

Re: Nalepke word

Odgovor Napisal/-a chikara »

Uporabite funkcijo Posodobi nalepke, ki vam omogoča, da spremembe, ki jih naredite na eni nalepki, prenesete na vse ostale na strani.
Uporabite funkcijo Pošiljanje pošte, ki vam omogoča, da ustvarite eno stran nalepk in jih napolnite z uporabo združevanja podatkov iz zunanjega vira, kot je Excelova datoteka.
Uporabite funkcijo Ustvari nalepke ali Ustvari list z imeni ali naslovi, ki vam omogočata, da izberete vrsto in velikost nalepk ter vnesete želeno besedilo.
Odgovori