excel - ravna črta v glavi ali nogi
excel - ravna črta v glavi ali nogi
Mučim se v glavo in nogo v excelu vstaviti ravno črto čez celo stran. Nikakor mi ne uspe. Lahko narišem samo po sektorjih (levi, sredinski, desni) prekinjene črte. Ali obstaja kakšen način?
Re: excel - ravna črta v glavi ali nogi
Pozdravljeni,
Mislim, da v urejanju zaglavja, podnožja ne bo šlo.
Lahko pa se znajdete drugače. V excelu lahko zaglavje določite na TRI načine:
Seveda pa tudi to ni prfektna rešitev, saj imate še vedno težavo, s širino natisnjene strani oz. širino črte v prvi vrstici.
Mislim, da v urejanju zaglavja, podnožja ne bo šlo.
Lahko pa se znajdete drugače. V excelu lahko zaglavje določite na TRI načine:
- Z uporabo zaglavja, podnožja, kjer imate tri sekcije levo, srednjo in desno - to kar tudi vi opisujete
- Tako da določite eno ali več vrstic na vrhu Excela, ki se pojavijo na VSAKI natisnjeni strani
- be opciji skupaj
- Vi določite zaglavje tako kot danes.
- Greste na delovni list, ter v prvi vrstici Excela narišete črto
- V nastavitvah tiskanja določite, da se na vsaki strani ponovi prva vrstica (tam kjer je vaša črta).
Seveda pa tudi to ni prfektna rešitev, saj imate še vedno težavo, s širino natisnjene strani oz. širino črte v prvi vrstici.
lp,
Matjaž Prtenjak
Administrator
Matjaž Prtenjak
Administrator
Re: excel - ravna črta v glavi ali nogi
Hvala.
Glede na število ogledov v kratkem času, je tema kar zanimiva za marsikoga.
Jaz sem sicer problem rešil tako, da sem si pripravil za vsako stran obrazec, vsakega na svojem listu. V glavo sem potem dal logo in ime datoteke, v nogo številko strani oz. ime lista (&Zavihek), ki pa je v bistvu številka strani. Lahko bi dal v glavo direktno številko strani (&stran), samo potem mi vedno šteje od 1 dalje.
V kolikor se mi pojavi več strani, preprosto kopiram liste.
Glede na število ogledov v kratkem času, je tema kar zanimiva za marsikoga.
Jaz sem sicer problem rešil tako, da sem si pripravil za vsako stran obrazec, vsakega na svojem listu. V glavo sem potem dal logo in ime datoteke, v nogo številko strani oz. ime lista (&Zavihek), ki pa je v bistvu številka strani. Lahko bi dal v glavo direktno številko strani (&stran), samo potem mi vedno šteje od 1 dalje.
V kolikor se mi pojavi več strani, preprosto kopiram liste.