excel - ravna črta v glavi ali nogi

Pomoč pri delu z MS Excelom
Odgovori
mirator

excel - ravna črta v glavi ali nogi

Odgovor Napisal/-a mirator »

Mučim se v glavo in nogo v excelu vstaviti ravno črto čez celo stran. Nikakor mi ne uspe. Lahko narišem samo po sektorjih (levi, sredinski, desni) prekinjene črte. Ali obstaja kakšen način?
admin
Site Admin

Re: excel - ravna črta v glavi ali nogi

Odgovor Napisal/-a admin »

Pozdravljeni,

Mislim, da v urejanju zaglavja, podnožja ne bo šlo.

Lahko pa se znajdete drugače. V excelu lahko zaglavje določite na TRI načine:
  • Z uporabo zaglavja, podnožja, kjer imate tri sekcije levo, srednjo in desno - to kar tudi vi opisujete
  • Tako da določite eno ali več vrstic na vrhu Excela, ki se pojavijo na VSAKI natisnjeni strani
  • be opciji skupaj
Rešitev je torej sledeča.
  • Vi določite zaglavje tako kot danes.
  • Greste na delovni list, ter v prvi vrstici Excela narišete črto
  • V nastavitvah tiskanja določite, da se na vsaki strani ponovi prva vrstica (tam kjer je vaša črta).
S tem boste v vaskem zaglavju natisnili "vaše" določeno zaglavje + prvo vrstico v Excelu, kjer pa imate črto po celotni širini lista.

Seveda pa tudi to ni prfektna rešitev, saj imate še vedno težavo, s širino natisnjene strani oz. širino črte v prvi vrstici.
lp,
Matjaž Prtenjak
Administrator
mirator

Re: excel - ravna črta v glavi ali nogi

Odgovor Napisal/-a mirator »

Hvala.
Glede na število ogledov v kratkem času, je tema kar zanimiva za marsikoga.
Jaz sem sicer problem rešil tako, da sem si pripravil za vsako stran obrazec, vsakega na svojem listu. V glavo sem potem dal logo in ime datoteke, v nogo številko strani oz. ime lista (&Zavihek), ki pa je v bistvu številka strani. Lahko bi dal v glavo direktno številko strani (&stran), samo potem mi vedno šteje od 1 dalje.
V kolikor se mi pojavi več strani, preprosto kopiram liste.
Odgovori