Super, hvala še enkrat. A pol se da recimo narest malo bolj simpl način, ko ti funkcija vrne iskano vrednost iz drugega lista.
Npr.: ena možnost, da ti vrne funkcija določeno vrednost ki se nahaja na drugem listu za iskani niz je LookUp funkcija, pri čemer pa moraš pazit na to, da so na listu, kjer iščeš niz vrednosti sortirane.
Primer : Na prvem listu imaš seznam imen, v drugi koloni pa recimo vrednosti za mesec Januar. Potem dobiš nov list, kjer so prav tako podatki z imeni ter vrednostmi za mesec februar. S tem da na drugem listu niso vsa imena, ki se pojavljajo v januarju. V tem primeru se tudi če sortiraš po imenu na drugem listu pojavljajo napačne vrednosti za tisat imena, ki se ne pojavijo na drugem listu.
Za tak primer jaz uporabljam kombinacijo funkcij Index in match:
=index('Kolona vrednosti za feb';match('Ime v listu Jan';'kolona imen v listu feb';0))
Ta funkcija mi za imena ki se ne ujemajo vrne #NV, kar je ok.
Meni ni problem uporabljati kombinacijo funkcij, če pa to pokažem nekemu bolj preprostemu upoarbniku, pa že nastane problem, ker se ne znajdejo.
Vprašanje: Ali bi lahko potem ustvaril funkcijo, kjer bi se odprlo pogovorno okno:
- Vnesi kolono, iz katere naj vrne iskano vrednost
Vnesi celico, katere vrednosti iščeš
Vnesi kolono, v kateri iščeš iskani niz
LP Marko