Dlje ko uporabljam excel več problemov imam. Kako bi napisal macro da bi mi en list iz enega DZ prekopiral v list v enem drugem DZ. Saj mi dela, samo potem pa ko ta ta drugi DZ preimenujem oziroma shranim kot, pa mi macro ne dela več, ker ima DZ drugačen ime kot je podano v macroju. Napisat moram macro ki mi bo naredil sledeče:
- kopiral list ali vsebino lista iz DZ (vedno isti list in isto ime DZ)
- prilepil list ali vsebino lista v DZ ki ima drugačen ime kot je podano v macroju
V macroju bi moral nekako dopovedat da naj ne vpisuje samo podatke v določen DZ ampak bi moral nekak dopovedat kao *.* ne pa kr točno ime
Če pa je kakšna varijanta da se vedno iz istega DZ kopira en list v drug DZ bi bilo tudi vredu a ta drug DZ bo imel vedno različno ime.
Upam da obstaja kakšna rešitev za moj problem.
Lp
Tic
kako napisati pravi macro
Kopiral bo vedno isti list v istem DZ in tudi prilebil bi nja v isti list, samo DZ bo imel drugačen ime.
Kako pa bi lahko še drugače rešil moj problem.
Imam en obrazec, računa za katerega podatke sem do sedaj jemal iz lista artikli v istem DZ. Ko napišem en račun ga shranim recimo pod imenom celje, naslednjega pod imenom igor itd. Ker pa se račun večkrat na leto izda za isto stranko, ne pišem novega ampak odprem starega ker že imam naslov in samo popravim vsebino računa,(št računa in stvari ki so na njemu pa datum) tukaj pa nastane problem ker nimam pravih cen (spememba cen) v listu artikli in bi jih moral posodobit iz ene baze s katere bi vsi moji računi črpali podatke. Drugače povedano bi moral na vsakem računu ročno posebej popravljati cene v listu artikli, kar pa nikakor ni mogoče, zaradi velikega števila računov.
LP
Tic
Kako pa bi lahko še drugače rešil moj problem.
Imam en obrazec, računa za katerega podatke sem do sedaj jemal iz lista artikli v istem DZ. Ko napišem en račun ga shranim recimo pod imenom celje, naslednjega pod imenom igor itd. Ker pa se račun večkrat na leto izda za isto stranko, ne pišem novega ampak odprem starega ker že imam naslov in samo popravim vsebino računa,(št računa in stvari ki so na njemu pa datum) tukaj pa nastane problem ker nimam pravih cen (spememba cen) v listu artikli in bi jih moral posodobit iz ene baze s katere bi vsi moji računi črpali podatke. Drugače povedano bi moral na vsakem računu ročno posebej popravljati cene v listu artikli, kar pa nikakor ni mogoče, zaradi velikega števila računov.
LP
Tic