Datum vnosa v celico?
Datum vnosa v celico?
Če je že bilo, mi pokažite rešitev
Drugače pa, ko vnašam v celico, bi rad da se mi izpiše trenuten datum. Formula today seveda ne pride, saj potem je vedno trenuten datum. Narejen imam pogojno funkcijo, če je prazna celica, ni datuma, ko vpišem v celico podatek, se izpiše še datum. Hvala
Ja, lahko imam ročno "osvežitev" strani. Vendar me zanima, če lahko brez makroja vnesem datum oz. se datum samodejno vnese v celico, če je pogoj izpolnjen. In da to ni funkcija today(), ker če je pogoj izpolnjen (recimo polna celica) mi bo skozi vse stolpce, ne glede na datum, kdaj sem jih vnašal, kazal današnji datum. Tega pa nočem... 
Ne kaj takšnega excel nima vgrajenega in tudi VBA vam ne more pomagati s funkcijo, ker bi se takšna funkcija sklicevala sama nase...
Lahko pa napišete makro, ki ga ročno spustite ali pa se sam izvede na vsakih N minut. Takšen makro pa preprosto pogleda, če je katera izmed željenih celic polna in v tem primer v sosednjo celico (če le ta seveda ni polna!) napolni datum.
Lahko pa napišete makro, ki ga ročno spustite ali pa se sam izvede na vsakih N minut. Takšen makro pa preprosto pogleda, če je katera izmed željenih celic polna in v tem primer v sosednjo celico (če le ta seveda ni polna!) napolni datum.
lp,
Matjaž Prtenjak
Administrator
Matjaž Prtenjak
Administrator
No, nekaj podobnega se pa najde...če se recimo nisem dobro izjasnil, kaj hočem
Tole skopiraš v lastnosti (view code) in dela to, kar sem hotel. Malo moraš sicer pogledati in spremeniti kodo, ampak...dela.
Private Sub WorkSheet_Change(ByVal Target As Range)
If Target.Count > 1 Then Exit Sub
Application.EnableEvents = False
If Target.Column = 2 And Target.Value >= 9 Then Target.Offset(0, -1) = Date
Application.EnableEvents = True
End Sub
Tole skopiraš v lastnosti (view code) in dela to, kar sem hotel. Malo moraš sicer pogledati in spremeniti kodo, ampak...dela.
End Sub
No, nekaj podobnega se pa najde...če se recimo nisem dobro izjasnil, kaj hočem
End Sub
End Sub
Pozdravljeni,
Poskusite s kombinacijama na tipkovnici:
obe kombinaciji vstavita datum oz. čas kot fiksno vpisano vrednost.
Poskusite s kombinacijama na tipkovnici:
Koda: Izberi vse
CTRL + ; je vnos datuma;
CTRL + : je vnos časa
Življenje je enostavno, če poznaš "The Secret".
GoldZ
GoldZ