Pozdravljeni.Za analizo velikih količin podatkov kopiram podatke direktno iz SQL server 2005 manegment studio v excel vendar imam velike težave s šumniki saj mi v excelu kaže namesto šumnikov neke čudne znake.
(teh težav, ko sem uporabljajala enterprise maneger nisem imela)
Kako bi se znebila teh čudnih zankov v excelu.
SQL server 2005 manegment studio copy/paste v excel
Mogoče zgolj ideja, ker SQL serverja nimam in ne morem preizkusiti.
Ukaz Urejanje/Zamenjaj.
Vpišete (ali kopirate) znak, ki je "čuden" in kateri šumnik mora biti na tem mestu.
Splača se paziti na velike in male črke!
Še dodatna ideja - zamenjevanje se posnema kot makro.
Ukaz Urejanje/Zamenjaj.
Vpišete (ali kopirate) znak, ki je "čuden" in kateri šumnik mora biti na tem mestu.
Splača se paziti na velike in male črke!
Še dodatna ideja - zamenjevanje se posnema kot makro.
Življenje je enostavno, če poznaš "The Secret".
GoldZ
GoldZ
To kar se vam dogaja, se dogaja zato, ker imate v SQL strežniku podatke očitno zapisane v drugi kodni tabeli kot jih pričakuje Excel. Svetoval bi vam, da v SQL strežniku podatke raje izvozite v Excel, če pa želite podatke kopirati (copy/paste), potem boste pač morali naše zanake prekonvertirati.
Najdite znak, ki naj bi ponazarjal črko npr. č in izberite orodje Najdi/Zamenjaj, ter v Excelu pač zamenjajte vse tiste znake z č. Enako naredite tudi za druge šumnike. Svetujem pa vam, da si za te potrebe pač posnamete makro in ga izvedete vedno, ko želite podatke prekoventirati.
-----
PS: Vidim, da me je vmes (s popolnoma enakim nasvetom
!!) prehitel že 'mravljinec Z' 
Najdite znak, ki naj bi ponazarjal črko npr. č in izberite orodje Najdi/Zamenjaj, ter v Excelu pač zamenjajte vse tiste znake z č. Enako naredite tudi za druge šumnike. Svetujem pa vam, da si za te potrebe pač posnamete makro in ga izvedete vedno, ko želite podatke prekoventirati.
-----
PS: Vidim, da me je vmes (s popolnoma enakim nasvetom
lp,
Matjaž Prtenjak
Administrator
Matjaž Prtenjak
Administrator