Zanima me ali je možno npr. v excel wotksheetu1 vstaviti kvadratek, kjer imaš opcijo če klikneš - se pokaže kljukica in na drugem worksheetu tudi vklopi kljukico v drugem kvadratku.
Seveda; na prvi list dodajte potrditveno polje in ga desno-kliknte. Odpre se hitri meni, kjer izberete opcijo 'oblikuj kontrolnik'. Odpre se novo okno, kjer izberite zavihek 'Nadzor' in tam pod opcijo 'povezava celice' določite neko celico, ki bo kontrolirala ta kontrolnik. Če bo v tej celici pisalo TRUE, potem bo kontrolnik imel kljukico, sicer ne.
Sedaj pa na drugi list dodajte novo potrditveno polje in ga na enk način kot prejšnjega zvežiti z ISTO celico. Sedaj bo ena celica pač kontrolirala dve polji in zatorej bosta obe vedno enaki!
Najprej se resnično zahvaljujem za trud in pomoč. Zadeva je pa sledeča: imam angleško verzijo excel 2003 in nimam opcije - oblikuj kontrolnik. Zdaj ne vem ali sva se narobe razumela, jest sem mislil nekak v takelem smislu, kot je npr. na tej strani http://www.zascitite.si/izracun.php (samo da je v tej obliki v excelu)???
Glede na vaše želje mi potem ni jasno zakaj morata dve različni opciji kontrolirati isto vsebino.... A nič zato. Verjetno niste izbrali istega potrditvenega polja, saj ima Excel dve potrditveni polji. Eno se nahaja na orodni vrstici 'Orodjarna kontrolnikov' drugo pa na orodni vrstici 'Obrazci'... Hm, toda obi imata opcijo 'Oblikuj kontrolnik'... torej bo potrebno malce bolj pogledati (PS: V obeh primerih je to skrajno spodnja opcija).
Ah, da; Kateri Excel (verzija) pa sploh uporabljate?