sestevanje stevil glede na vrednost v celici pred njim

Pomoč pri delu z MS Excelom
Odgovori
picero

sestevanje stevil glede na vrednost v celici pred njim

Odgovor Napisal/-a picero »

Pozdravljeni,

imam eno tabelo, v katero vpisujem podatke o narocilih fotografij, ki sem jih posnel v okviru prireditve.
Podatke imam zapisane takole:
ime priimek | stevilka fotografije | stevilo fotografij | stevilka fotografije | stevilo fotografij | stevilka fotografije | stevilo fotografij ...

Sedaj bi rad naredil eno tabelo, v katero bi vkljucil koliko je bilo narocenih dolocenih fotografij. Po vertikali se stevilke fotografij ne ujemajo, ker bi drugace bilo zelo enostavno.

Potreboval bi torej eno funkcijo, ki bi "precesala" doloceno obmocje in nato sestela vse vrednosti desno od najdene vrednosti. Ja, slisi se enostavno, ampak lahko je biti pameten... ;)

Prosim za pomoc, ce je zadeva seveda izvedljiva...
zvonem

Odgovor Napisal/-a zvonem »

Hja. Mislim, da bi morali (najbolje na novem listu zaradi preglednosti) narediti še eno tabelo, kjer bi v npr. stolpec A vpisali seznam vseh številk fotografij, v stolpec B pa vpisali formulo

Koda: Izberi vse

COUNTIF(Range;Criteria)
kjer "Range" pomeni območje prvotne tabele, kamor vpisujete naročila, "Criteria" pa celico v isti vrstici v stolpcu, torej številko fotografije. To formulo potem samo skopirate navzdol do zadnje številke fotografije.
Aja. Pri "Range" morate vpisati znak za absolutno sklicevanje: $ (npr.: $a$1:$j&30).
admin
Site Admin

Odgovor Napisal/-a admin »

Z makrom lahko do dokaj preprosto rešite, sicer pa niti ne.

V vsakem primeru pa imate zgrešeno podatkovno bazo, saj bi morali podatke zapisati samo v treh kolonah:

Koda: Izberi vse

Ime    # foto.   Št.
xxxx   A12893      1             
xxxx   A12894      1             
xxxx   A12895      5             
xxxx   A12896     10             
yyyy   A13001      1             
yyyy   A13002      1             
yyyy   A13003      1             
zzzz   A12897      2             
Moj predlog je torej, da popravite tabelo in potem bo vsa informatika otročje lahka.
lp,
Matjaž Prtenjak
Administrator
picero

Odgovor Napisal/-a picero »

Hvala lepa obema.

Zadevo sem resil tako, da sem podatke vpisal vertikalno, nato pa sem uporabil funkcijo SUMIF, datoteko pa sem priredil se za razlicne formate (mrezna funkcija SUM)...
Odgovori