Pozdravljeni,
na forumu je kar nekaj vsebin na temo razvrščanje datumov, ampak nisem našla odgovora na moje vprašanje, ki se glasi: kako bi razvrstila datume po rojstnih dnevih( s predpostavko, da bi letnico ignorirala). Če dam navadno razvrščanje, mi razvrsti po letih, jaz bi pa rada, da mi razvrsti po mesecih in dnevih od 01.01. do 31.12. ne glede na letnico rojstva. Vljudno prosim za pomoč
LP Lidija
Razvrščanje datumov (rojstni dnevi)
Kar tako ne boste mogli razvrščati, saj Excel vedno razvršča po celotni vsebini celice. Če želite razvrščati samo po delu vsebine potem ta del izločite v drugo celico in razvrstite po njej...
V vašem primeru torej v sosednji stolpec iz datuma izločite samo mesec in dan ter nato razvrstite celotno tabelo po tem stolpcu. Mesec in dan izločite s preprosto funkcijo TEXT (pod predpostavko, da je datum zapisan v D10):
V vašem primeru torej v sosednji stolpec iz datuma izločite samo mesec in dan ter nato razvrstite celotno tabelo po tem stolpcu. Mesec in dan izločite s preprosto funkcijo TEXT (pod predpostavko, da je datum zapisan v D10):
Koda: Izberi vse
=TEXT(D10;"MMDD")
lp,
Matjaž Prtenjak
Administrator
Matjaž Prtenjak
Administrator