Pozdravljeni, zanima me, če je možno izvesti samopopravke vnosov samo v določenih stolpcih:
Primer:
Stolpec A: če vanj vnesem 3x16, 3x 16, 3 x 16 excel samodejno popravi v 3 x 16
Stolpec B: če vnesem io/c, ioc, ... excel popravi v IO / C
Hvala in LP
Matija
Samopopravki samo v določenen stolpcu
Pač, da mi popravi 3x16 v 3 x 16 bi izvedel tako, da bi v seznam samopopravkov ročno dodal, da mi 3x16 pretvori v 3 x 16. Preverjeno deluje (excel 2007).
Poiskušal sem tudi tako, da sem vse možne opcije vnesel v tabelo in potem čezenj poslal if stavke ki so preverjali, kaj je vnešeno in rezultat na koncu je bil pravi. Zalomilo pa se je, da ne morem tega rezultata potem vnesti v izvorno celico - javi mi težavo z krožnim naslvljanjem.
Na internetu sem tudi našel navodila za 'vklop' le-tega, vendar je rezultat operacije 0, kar seveda ni pravilno.
Zaenkrat edinorešitev vidim v tem, da rezultat skopiram na drug delovni list, vendar mi ta rešitev ni najljubša
LP
Poiskušal sem tudi tako, da sem vse možne opcije vnesel v tabelo in potem čezenj poslal if stavke ki so preverjali, kaj je vnešeno in rezultat na koncu je bil pravi. Zalomilo pa se je, da ne morem tega rezultata potem vnesti v izvorno celico - javi mi težavo z krožnim naslvljanjem.
Na internetu sem tudi našel navodila za 'vklop' le-tega, vendar je rezultat operacije 0, kar seveda ni pravilno.
Zaenkrat edinorešitev vidim v tem, da rezultat skopiram na drug delovni list, vendar mi ta rešitev ni najljubša
LP
Ja tako kot sem si predstavljal - torej vi ste šli vse možnosti vnašat v tabel samopopravkov... in to torej deluje samo za tiste ki ste si jih zamislili. Če pa jaz recimo vnesem 13x8 pa to ne deluje...mfrik napisal/-a:Pač, da mi popravi 3x16 v 3 x 16 bi izvedel tako, da bi v seznam samopopravkov ročno dodal, da mi 3x16 pretvori v 3 x 16. Preverjeno deluje (excel 2007).
Ok... kakorkoli. Ne razumem pa v čem je sedaj problem saj če vi vnesete vse možnosti je potem tako ali tako vseeno kam vnašate kaj ali v kolono A ali B ali C... Pač med samopopravke vnesete vse možne kombinacije.
No tu ste me pa izgubili - to pa ne razumem kaj ste počeli...mfrik napisal/-a: Poiskušal sem tudi tako, da sem vse možne opcije vnesel v tabelo in potem čezenj poslal if stavke ki so preverjali, kaj je vnešeno in rezultat na koncu je bil pravi. Zalomilo pa se je, da ne morem tega rezultata potem vnesti v izvorno celico - javi mi težavo z krožnim naslvljanjem.
Vklop česa? Rezultat česa?mfrik napisal/-a: Na internetu sem tudi našel navodila za 'vklop' le-tega, vendar je rezultat operacije 0, kar seveda ni pravilno.
lp,
Matjaž Prtenjak
Administrator
Matjaž Prtenjak
Administrator
Da bo, upam, razumljivejše: Rabim tabelo, kamor bom vnesel zap. št., porabnika, njegov nazivni tok(zato 3 x 16,..., in jih ni toliko, no ja, nabere se jih za kakih 30), vrsto varovalke in cel kup dodatnih podatkov( večinoma številk)
Določeni podatki se morajo sami preračunati, ob upoštevanju določenih pogojev (časev, nazivnih tokov,...). Do tu nimam težav.
Tisti if stavki, ki so šli čez vse možne kombinacije: Težko je enostavneje opisati, še manj razumljiva bo moja koda. Bistvo je, da mi to daje ven pravilne rezultate.
In če sedaj vrednost celice, ki je rezultat prej omenjene operacije(z if stavki) vnesem v celico, kjer vnašam podatke, mi javi težavo zaradi krožnega sklicevanja. V bistvu mi je to tudi razumljivo.
Na internetu sem našel, da se omogoči iterativni izračun, vendar očitno to pri meni ne pride v poštev.
Poizkušam tudi s tem, da bi namesto tega uporabil opcijo veljavnosti podatkov. To deluje, moti pa me, da ne morem potem vnašati samo z tipkovnico, temveč moram uporabiti miško za izbor vrednosti, to pa zna biti precej zamudno. Tako da me zanima, če obstaja kakšen način, da bi ta izbor spreminjal z tipkami, najraje z kurzorji gor/dol in potem potrdil in enter, lahko tudi brez potrditve.
Upam, da sem bil tokrat nekoliko razumljivejši.
Določeni podatki se morajo sami preračunati, ob upoštevanju določenih pogojev (časev, nazivnih tokov,...). Do tu nimam težav.
Tisti if stavki, ki so šli čez vse možne kombinacije: Težko je enostavneje opisati, še manj razumljiva bo moja koda. Bistvo je, da mi to daje ven pravilne rezultate.
In če sedaj vrednost celice, ki je rezultat prej omenjene operacije(z if stavki) vnesem v celico, kjer vnašam podatke, mi javi težavo zaradi krožnega sklicevanja. V bistvu mi je to tudi razumljivo.
Na internetu sem našel, da se omogoči iterativni izračun, vendar očitno to pri meni ne pride v poštev.
Poizkušam tudi s tem, da bi namesto tega uporabil opcijo veljavnosti podatkov. To deluje, moti pa me, da ne morem potem vnašati samo z tipkovnico, temveč moram uporabiti miško za izbor vrednosti, to pa zna biti precej zamudno. Tako da me zanima, če obstaja kakšen način, da bi ta izbor spreminjal z tipkami, najraje z kurzorji gor/dol in potem potrdil in enter, lahko tudi brez potrditve.
Da bo, upam, razumljivejše: Rabim tabelo, kamor bom vnesel zap. št., porabnika, njegov nazivni tok(zato 3 x 16,..., in jih ni toliko, no ja, nabere se jih za kakih 30), vrsto varovalke in cel kup dodatnih podatkov( večinoma številk)
Ok mislim da razumem kaj želite doseči. Zdaj pot ki ste jo izbrali zagotovi ni optimalna... ato ni namen vprašanja. Vaš osnovni problem je v tem da morate imeti v celici vpisano natanko pričakovano vrednost drugače vam makri ne delujejo... Verjetno vidite da je ravno to srž problema...
Torej k vašemu vprašanju. Če uporabite veljavnost podatkov potem ste obsojeni na uporabo miške
- ni bljižnic na tipkovnici - no, vsaj jaz zanje ne vem.
Torej k vašemu vprašanju. Če uporabite veljavnost podatkov potem ste obsojeni na uporabo miške
lp,
Matjaž Prtenjak
Administrator
Matjaž Prtenjak
Administrator