Oblika zapisa

Pomoč pri delu z MS Excelom
Odgovori
jumanjy

Oblika zapisa

Odgovor Napisal/-a jumanjy »

Pozdravljeni
V nekem obrazcu sem zasledil takole obliko zapisa =T050_+T057_
pa ne vem kaj pomeni.Če to prekopiram v prazno celico na drug list mi javi napako "ime" :?:

lep pozdrav
admin
Site Admin

Odgovor Napisal/-a admin »

V excelu lahko vsako celico ali območje celic poimenujete. Postopek imate razložen v nasvetu 349.

V vašem primeru je nekdo pač poimenoval neki celici T050_ in T057_. Enako kot če A1 poimenujem 'cena' in B1 'kolicina', potem lahko namesto:

Koda: Izberi vse

=a1*b1
zapišem kar

Koda: Izberi vse

=cena*kolicina
lp,
Matjaž Prtenjak
Administrator
jumanjy

Odgovor Napisal/-a jumanjy »

To funkcijo sem pa že opazil samo nisem imel pojma za kaj bi se rabila.
Res hvala za informacijo sicer uporabljam 2007-ko in se ukvarjam še z "prevajanjem" iz vaših nasvetov v moj excel. :roll:
A še kdo obupuje nad to MS-vo pogruntavščino?

lep pozdrav
admin
Site Admin

Odgovor Napisal/-a admin »

:) Tudi meni ni novost najbolj všeč, ker sem pač navajen stare oblike... A kaj čmo...

Je pa v vsej zadevi vseeno vsaj nekaj pozitivnega in to je dober program, ki ga je pripravil Microsoft in s pomočjo katerega lahko interaktivno vidite katera opcija v novem Excelu ustreza neki opciji v starem. Stvar je sicer za angleško verzijo a ne bodimo dlakocepski :).

Najdete pa jo na naslovu: http://office.microsoft.com/en-gb/excel ... 0648241033, kjer izbeite opcijo Start the guide nekje na sredini ekrana.

Lahko pa si s tega naslova naložite tudi delovni zvezek, kjer so opisane vse povezave.
lp,
Matjaž Prtenjak
Administrator
Odgovori