združevanje koledarjev
-
mitja sencur1
- Kraj: dubaj
združevanje koledarjev
evo moj problem. v firmi, ki ima več oddelkov (art department, production, tv production,...) bi rad da vsak od oddelkov ima svoj letni koledar na eni od strani (sheet1, sheet2,...) excelovega fila. na zadnji starani pa bi rad videl celoletni koledar in na njemu pregledno za vsak dan kaj kateri oddelek dela. zakaj? da vidim če se nam dela prekrivajo. npr. ne morem delati produkcije nekega kratkega filma, če mi v istem trenutku art department dela neko drugo stran. upam, da sem bil dovolj natančen. prepričan sem tudi, da to že obstaja in sem pripravljen zadevo kupiti za mali denar. če kdo ve kje najti tako združevanje koledarjev naj mi prosim javi. hvala 
hvala za odgovore.
Pozdravljeni,
Iz opisanega ne morem natančno razbrati, kako si rešitev predstavljate. Problem v vaši ideji je namreč v tem, da bi vsak izpolnjeval lasten koledar a bi vsi uporabljali isto Excelovo datoteko. Takšna rešitev je možna in v tem primeru je potrebno uporabiti delovni zvezek v skupni rabi, kar pomeni, da vsi hkrati uporabljajo isto datoteko in vanjo pišejo. Dokler se vpisi ne prekrivajo je vse OK, ko pa se določen zapis prekrije, pa morajo uporabniki paziti na to, da bodo obdržali pravi zapis (Primer: Dva uporabnika na list 'Finance' v celico D15 zapišeta vrednost, eden 15, drugi pa 20... katera je prava 15 ali 20...)
Tudi niste opisali kako si predstavljate, da bi takšen koledar izgledal. Verjetno bi želeli za vsak dan po urah voditi, kaj in kako se počne? Na hitro si predstavljam, da bi bilo bolje, če je vsak mesec svoj list in potem so posamezne kolone dnevi, znotraj kolon (dnevo) pa so posamezne vrstice ure (lahko tudi manj, če želite stvar voditi bolj natančno - npr. vsaka vrstica predstavlja 15 minut...)
V glavnem napisali ste premalo podatkov, da bi vam znal povedati koliko bi vas stala izdelava takšnega programa.
Vljudno vas vabim, da mi malce podrobneje opišete, kaj pričakujete in kako si to predstavljate pa vam bom odpisal koliko vas bi kaj takšnega prišlo. Vse podrobnosti imate na tejle povezavi.
Iz opisanega ne morem natančno razbrati, kako si rešitev predstavljate. Problem v vaši ideji je namreč v tem, da bi vsak izpolnjeval lasten koledar a bi vsi uporabljali isto Excelovo datoteko. Takšna rešitev je možna in v tem primeru je potrebno uporabiti delovni zvezek v skupni rabi, kar pomeni, da vsi hkrati uporabljajo isto datoteko in vanjo pišejo. Dokler se vpisi ne prekrivajo je vse OK, ko pa se določen zapis prekrije, pa morajo uporabniki paziti na to, da bodo obdržali pravi zapis (Primer: Dva uporabnika na list 'Finance' v celico D15 zapišeta vrednost, eden 15, drugi pa 20... katera je prava 15 ali 20...)
Tudi niste opisali kako si predstavljate, da bi takšen koledar izgledal. Verjetno bi želeli za vsak dan po urah voditi, kaj in kako se počne? Na hitro si predstavljam, da bi bilo bolje, če je vsak mesec svoj list in potem so posamezne kolone dnevi, znotraj kolon (dnevo) pa so posamezne vrstice ure (lahko tudi manj, če želite stvar voditi bolj natančno - npr. vsaka vrstica predstavlja 15 minut...)
V glavnem napisali ste premalo podatkov, da bi vam znal povedati koliko bi vas stala izdelava takšnega programa.
Vljudno vas vabim, da mi malce podrobneje opišete, kaj pričakujete in kako si to predstavljate pa vam bom odpisal koliko vas bi kaj takšnega prišlo. Vse podrobnosti imate na tejle povezavi.
lp,
Matjaž Prtenjak
Administrator
Matjaž Prtenjak
Administrator
-
mitja sencur1
- Kraj: dubaj
Ne zadeva bi bila lahko veliko bolj enostavna. Excelov file bi bil v dropboxu do katerega imajo dostop vsi zaposleni. Jaz ne rabim vedeti kaj vsak posameznik dela vsak dan vsako uro. Ampak imam npr. mesec marec v katerem produkcija v obdobju od npr. 13.3. do 17.3. dela nek oglas kar pomeni da na njenem koledarju, ki se npr. nahajv sheet 1 in se imenuje produkcija piše: v okencu pod datumom 13.3. sestanek z agencijo, režiser prileti,...; v okencu pod datumom 14.3. ogled terena, začetek gradnje, ... in tako naprej do 17.3.; potem pa v koledarju scenografije, ki se nahaj npr. v sheet 2 za mesec marec piše njihove obveznost; npr. delajo kratki film od 10.3. do 18. 3. in piše podobno kot pri produkciji- torej v okencu pod datumom 10. 3. piše ogledi teren, izdelava skic,... v okencu pod datumom 14.3. piše prvi snemalni dan,..itd.
Potem pa moram imeti še koledar firme, ki se nahaja npr. v sheet 3 in se imenuje firma v katerem vidim koledar kjer imam v npr. prvi koloni datume, v drugi koloni vidim kaj ta dan počne produkcije, v tretji koloni kaj počne scenografija na določen dan. ta okenca morajo biti povezana tako, da npr. zraven datuma 14.3. vidim pod kolono produkcija ogled terena, začetek gradnje,... in zraven pod kolono scenografija vidim prvi snemalni dan,...
Tako bom videl, da se mi posla prekrivata in bom nekaj moral prestaviti ali odpovedati, ali najeti druge ljudi...
Pomembna je povezava. Tako, da ko mi nekdo iz scenografije napiše nekaj v svoj koledar, jaz na skupnem koledarju vidim to spremembo.
upam, da je zdaj bolj jasno.
hvala za hitre odgovore...
mitja
Potem pa moram imeti še koledar firme, ki se nahaja npr. v sheet 3 in se imenuje firma v katerem vidim koledar kjer imam v npr. prvi koloni datume, v drugi koloni vidim kaj ta dan počne produkcije, v tretji koloni kaj počne scenografija na določen dan. ta okenca morajo biti povezana tako, da npr. zraven datuma 14.3. vidim pod kolono produkcija ogled terena, začetek gradnje,... in zraven pod kolono scenografija vidim prvi snemalni dan,...
Tako bom videl, da se mi posla prekrivata in bom nekaj moral prestaviti ali odpovedati, ali najeti druge ljudi...
Pomembna je povezava. Tako, da ko mi nekdo iz scenografije napiše nekaj v svoj koledar, jaz na skupnem koledarju vidim to spremembo.
upam, da je zdaj bolj jasno.
hvala za hitre odgovore...
mitja
hvala za odgovore.
Če želite resnično nekaj tako zelo preprostega, potem naredite list na katerega zapišite koledar. Ta list skopirajte za vsako enoto 1x + 1x za skupen koledar.
Predpostaviva sedaj, da imate 3 liste, poimenovane Finance, Marketing in Skupaj. Postavite se torej na list s skupnim koledarjem (skupaj) in v celico za nek datum (reciva, da je datum 3.4.2010 zapisan v celici I50) vpišite sledečo formulo:
To formulo skopirajte po vseh datumih ter označite v celicah, da se tekst lahko preliva in to je vse. S tem imate skupni koledar, ki se avtomatično obnavlja ob vsaki spremembi.
V kolikor pa bi želel nekaj "vsaj malce" bolj uporabniško prijaznega pa sem vam poslal e-pošto s ponudbo.
Predpostaviva sedaj, da imate 3 liste, poimenovane Finance, Marketing in Skupaj. Postavite se torej na list s skupnim koledarjem (skupaj) in v celico za nek datum (reciva, da je datum 3.4.2010 zapisan v celici I50) vpišite sledečo formulo:
Koda: Izberi vse
= "Finance: " & Finance!I50 & CHAR(10) & "Marketing : " & Marketing!I50
V kolikor pa bi želel nekaj "vsaj malce" bolj uporabniško prijaznega pa sem vam poslal e-pošto s ponudbo.
lp,
Matjaž Prtenjak
Administrator
Matjaž Prtenjak
Administrator