Pozdravljeni!
Čisto nova v Excelu, pa rabim pomoč za naslednji problem. S kakšno formulo bi bilo mogoče podatke v koloni
CP217430509SI
CP217240500SI
CP217390504SI
CP217400507SI
CP217410504SI
CP217420501SI
spremeniti v tem smislu, da se odžagata črki CP in zadnjih 6 mest. Torej bi kolona izgledala takole:
21743
21724
21739
21740
21741
21742
Najlepša hvala za pomoč,
Gaja
formula
Re: formula
To naredite s funkcijo mid:
A1 = Celica v kateri je tekst
3 = začetek izbora
5 = število zaporednih znakov, ki jih želite izvleči iz teksta
Koda: Izberi vse
=MID(A1;3;5))3 = začetek izbora
5 = število zaporednih znakov, ki jih želite izvleči iz teksta
lp,
cedra
cedra
Hvala, ampak še ni čisto uspešno.
V Function argument vidim pravilen rezultat formule, v tabeli pa mi kot rezultat vpiše število 0. Poskusila sem z različnim formatom celice, pa to ni to. Se priporočam še naprej.
Gaja
V Function argument vidim pravilen rezultat formule, v tabeli pa mi kot rezultat vpiše število 0. Poskusila sem z različnim formatom celice, pa to ni to. Se priporočam še naprej.
Gaja
Rezultat celice je še vedno 0.
LP,
Gaja
LP,
Gaja
Pozdravljeni gaja,
Glede na to, da pišete, da ste novi v Excelu sklepam, da formulo ne vpisujete v pravilno celico oz. podatkov nimate v celici A1. Cedra vam je namreč zagotovo napisal povsem pravilno formulo, toda pri tem je sklepal, da imate vi podatke v celicah A1 do A6, torej da v celici A1 piše 'CP217430509SI', v A2 piše 'CP217240500SI'.... in potem se morate postaviti v celico B1 ter vpisati to formulo:
Tisti A1 pomeni, da je originalna vrednost v celici A1, če so pri vas podatki v npr. koloni J potem morate tam namesto A1 napisati J1 oz. J15, če je podatek v celici J15.
Mogoče samo še ena stvar, ki je vsem uporabnikom Excela povsem samoumevna, novincem pa ne. Formule ne pišete v ISTO celico, kot imate podatek, temveč jo vpišete v NEKO DRUGO celico in v njej boste dobili rezultat! (zato sem zgoraj odebeljil stavek, da spada formula v celico B1!)
Če pa želite rezultat videti v ISTI celici, pa si naložite MDodatke in z njimi boste lahko uporabili posebno orodje za delo s tekstom, s pomočjo katerega lahko iz teksta odrežete poljubno število znakov na začetku oz. koncu in ne potrebujete funkcij.
Glede na to, da pišete, da ste novi v Excelu sklepam, da formulo ne vpisujete v pravilno celico oz. podatkov nimate v celici A1. Cedra vam je namreč zagotovo napisal povsem pravilno formulo, toda pri tem je sklepal, da imate vi podatke v celicah A1 do A6, torej da v celici A1 piše 'CP217430509SI', v A2 piše 'CP217240500SI'.... in potem se morate postaviti v celico B1 ter vpisati to formulo:
Koda: Izberi vse
=MID(A1;3;5))
Mogoče samo še ena stvar, ki je vsem uporabnikom Excela povsem samoumevna, novincem pa ne. Formule ne pišete v ISTO celico, kot imate podatek, temveč jo vpišete v NEKO DRUGO celico in v njej boste dobili rezultat! (zato sem zgoraj odebeljil stavek, da spada formula v celico B1!)
Če pa želite rezultat videti v ISTI celici, pa si naložite MDodatke in z njimi boste lahko uporabili posebno orodje za delo s tekstom, s pomočjo katerega lahko iz teksta odrežete poljubno število znakov na začetku oz. koncu in ne potrebujete funkcij.
lp,
Matjaž Prtenjak
Administrator
Matjaž Prtenjak
Administrator
Ja! Tako pa gre. Res nisem vedela, da ne smem stati v polju A1.
Hvala cedra in Matjaž,
LP
Gaja
Hvala cedra in Matjaž,
LP
Gaja