Poseben ločen program, ki ga imam za artikle vodi skladišče in zalogo v excellu.
Radi bi uvozil podatke iz txt v isto datoteko v excell, potem bi pa rad, da jih primerja in mi vrže ven rezultat stanja. Bom opisal konkretno:
Data kolektor ima zapise artiklov: a,1;a,1;a,1;b,1;b,1;c,1;d,1;e,1;e,1;e,1. Torej imamo izdelek a 3krat, b dvakrat, c enkrat, d enkrat in e trikrat. Mislim, da tole uvozit v excell in združit oziroma sešteti ista polja nebi smel biti problem. Dobimo neko bazo podatkov.

Potem imam pa trenutno zalogo iz programa, ki vodi skladišče: a 2, c1,d1,e3,f2,g5. Pripadajoča številka pomeni, koliko artiklov je na zalogi, oziroma kakšno je trenutno stanje.

Zdaj bi pa rad uvozil prvo txt datoteko v excell, seštel vse iste artikle v pravo število, potem pa to novo tabelo skopiral v datoteko, kjer imam trenutno stanje zaloge. Tukaj bi spet moral sortirat v iste vrstice iste izdelke, to bi moral excell naredit sam, in na koncu bi mi moral recimo v 3-ji koloni napisat rezultat. Torej 0, ali -2 ali +3, pač, kar bi pokazala razlika med trenutno zalogo in novim vnosom podatkov.

Problem bo tudi, ker na inventuri ne bo vseh izdelkov, ki so trenutno v trenutnem stanju zaloge, kar pa se verjetno da na nek način sortirati.
Zelo lepa hvala za pomoč!
Zanima me, ali je to možno z excellom in kako?