BESEDILO V STOLPCE FORMULA

Pomoč pri delu z MS Excelom
Odgovori
marjanko
Kraj: Novo mesto

BESEDILO V STOLPCE FORMULA

Odgovor Napisal/-a marjanko »

Pozdravljeni!

Urejam tabelo, podatke dobivam iz interneta in jih moram sortirat, to je v grobem zanima me formula za razdruževanje besedila ene celice v stolpce, vem obstaja pod zavihkom podatki razdruževanje, venda jaz bi formulo saj nimam vseh podatkov na kupu in jih posamično vnašam v tabelo. Gre za razdruževanje naslova. Imam ulico, hišno številko, poštno številko in kraj in zdaj bi rad ulica v eno celico hišno številko v drugo poštno številko v tretjo in mesto v četrto.

|Na travniku 3a 1000 Ljubljana| ---> |Na travniku|3|a|1000|Ljubljana|
admin
Site Admin

Re: BESEDILO V STOLPCE FORMULA

Odgovor Napisal/-a admin »

Pozdravljeni,

to pa nikakor ni preprosto, saj v splošnem ni pravila, kje naj se niz prelomi. Ne veste namreč koliko besed ima ulica, in koliko kraj. Začeti je torej potrebno od začetka in iskati desno dokler ne naletimo na številko. Vse od številke desno je KRAJ. Pred krajem je iskana številka, ki je POŠTNA ŠTEVILKA, beseda levo je HIŠNA ŠTEVILKA, in vse pred hišno številko je ULICA. To je torej postopek, a z Excelovimi funkcijami ni preprosto rešljiv :(
lp,
Matjaž Prtenjak
Administrator
marjanko

Mi lahko potem samo pomagate s kodo ki bi ugotovila kje je prva stevilka v nizu
admin
Site Admin

Odgovor Napisal/-a admin »

Spodna forumla vam bo vrnila pozicijo prve cifre v nizu iz celice A1.

Koda: Izberi vse

=MATCH(TRUE;ISNUMBER(1*MID(A1;ROW($1:$1024);1));0)
Pozor to je mrežna funkcija, kar pomeni, da jo morate vnesti s kombinacijo tipk CTRL+SHIFT+ENTER!
lp,
Matjaž Prtenjak
Administrator
Stenly

Odgovor Napisal/-a Stenly »

Pozdravljen

V kolikor nimate jasnih ločil, kje boste ločili tekst, bi bilo to vseeno dobro ročno razdelit. Lahko naletite tudi na cseto 27. aprila, ...

Lp
marjanko

admin napisal/-a:Spodna forumla vam bo vrnila pozicijo prve cifre v nizu iz celice A1.

Koda: Izberi vse
=MATCH(TRUE;ISNUMBER(1*MID(A1;ROW($1:$1024);1));0)

Pozor to je mrežna funkcija, kar pomeni, da jo morate vnesti s kombinacijo tipk CTRL+SHIFT+ENTER!
Hvala sem se s pomočjo te formule dokopal do željenega učinka in je res ni tako enostavno kot se sliši :o
Stenly napisal/-a:Pozdravljen

V kolikor nimate jasnih ločil, kje boste ločili tekst, bi bilo to vseeno dobro ročno razdelit. Lahko naletite tudi na cseto 27. aprila, ...

Lp
Ja je res samo je v mojem primeru teh ulic tako malo, da se lahko to zanemari, beri popravi ročno

LP! in hvala še enkrat
Odgovori