pozdravljeni!
rad bi napravil delovno poročilo v katerem bi bile za vsak dan v mesecu (tudi nedelje) vnešene ure. vse je ok "zaštrika" pa se mi pri obračunu prevoza. Rad bi namreč, da mi prevoz računa tako, da v slučaju da pride zaposlen tudi samo za eno uro (vrstica nadure) dobi plačan prevoz. Če to uro opravi v dnevu ko že ima redno delo, se mu prevoz v vrstici 8 ne obračuna (ker je že pač v službi), če pa ima samo naduro, mu mora obračunati prevoz. To potem sešteje v koloni prevozi v vrstici 9.
a b b d e f h i j k l m n p q r
7 Z.š. PRIIMEK IN IME 1 2 3 24 25 26 27 28 29 30 skupaj malice prevozi
8 1. čebelica maja redne ure 8 8 8 8 8 40 5,00 5,00
9 nadure 1 2 5 8 1,00
10 dopusti, bolniške… s 8 6,00
kako bi naredil, če želim v celici r9 dobiti za rezultat sledeče:
želim število dni, ki imajo izpolnjene sledeče pogoje
1. v celicah E9 : N9 mora biti vsaj 1 ura
2. v celicah E8:N8 mora biti polje prazno.
Rezultat sešteje število takšnih dni. Približno tako kot v r8, le da mora biti upoštevan še drugi pogoj!
izračun ur
Re: izračun ur
Pozdravljeni,
Prosim preoblikujte vaše vprašanje tako, da uporabite element CODE, ki ima neproporcionalne znake in je lažje videti, kaj spada v katero kolono.
Če ne uporabite CODE izgleda takole:
A B C
1 z.š. Priimek in ime ure
2 1 Čebelica Maja 13
3 2 FLIP 20
4 3 .....
S CODE pa takole:
In potem bom lažje dobil občutek kaj sploh želite oz. kje imate kaj zapisano
Prosim preoblikujte vaše vprašanje tako, da uporabite element CODE, ki ima neproporcionalne znake in je lažje videti, kaj spada v katero kolono.
Če ne uporabite CODE izgleda takole:
A B C
2 1 Čebelica Maja 13
3 2 FLIP 20
4 3 .....
S CODE pa takole:
Koda: Izberi vse
A B C
2 1 Čebelica Maja 13
3 2 FLIP 20
4 3 .....
lp,
Matjaž Prtenjak
Administrator
Matjaž Prtenjak
Administrator
A B C D E F G H I J K L M N O P
7 Z.š. PRIIMEK IN IME datum 1 2 24 25 26 27 28 29 30 31 SKUPAJ malice prevozi
8 1. zvezdica zaspanka redne ure 8 8 8 8 32 4,00 4,00
9 nadure 1 2 5 8 1,00
10 dopusti, bolniške… s 8 5,00
lp
lenuhi so gibalo napredka
S presledki poravnajte tako, da se stvari lepo ujamejo... Tako kot je sedaj ne morem vedeti, kam spada črka 's' ali vrednost 8 ali 5,00. Vsekakor izgleda, da imate oznake kolon malce prevč skupaj...
Najlažje boste to oblikovali v notepadu (ne wordpadu!) - potem pa samo prekopirajte med CODE oznake.
Najlažje boste to oblikovali v notepadu (ne wordpadu!) - potem pa samo prekopirajte med CODE oznake.
lp,
Matjaž Prtenjak
Administrator
Matjaž Prtenjak
Administrator
Ne gre. Mogoče bom brez tabele lažje razložil.
v 1.vrstici imam redne ure (cel mesec)
v 2.vrstici imam nadure
v 3.vrstici dopusti,bol...
v 4.vrstici seštevek
na koncu so kolone skupaj-prehrana-prevoz
Če ima delavec redne ure, mi v koloni skupaj sešteje ure in izračuna (prešteje) prehrano in prevoz (to je ok)
če ima delavec redne ure in nadure mi mora normalno sešteti nadure v koloni skupaj in nič drugega (ker ima prevoz in prehrano že obračunan ker je pač v službi)
če ima samo nadure mu mora obračunati prevoz in prehrano (ker je prišel ekstra v službo in tako nima obračuna pri rednih urah.
Se pravi, če ima samo nadure sešteva oziroma šteje število prihodov, če pa so še redne ure potem ne.
Vem, da sem zakompliciral zadeve, ampak prenos v CODE mi ne gre, čeprav sem napravil tako kot ste rekli.
Za pomoč se zahvaljujem!
lp
bojan
v 1.vrstici imam redne ure (cel mesec)
v 2.vrstici imam nadure
v 3.vrstici dopusti,bol...
v 4.vrstici seštevek
na koncu so kolone skupaj-prehrana-prevoz
Če ima delavec redne ure, mi v koloni skupaj sešteje ure in izračuna (prešteje) prehrano in prevoz (to je ok)
če ima delavec redne ure in nadure mi mora normalno sešteti nadure v koloni skupaj in nič drugega (ker ima prevoz in prehrano že obračunan ker je pač v službi)
če ima samo nadure mu mora obračunati prevoz in prehrano (ker je prišel ekstra v službo in tako nima obračuna pri rednih urah.
Se pravi, če ima samo nadure sešteva oziroma šteje število prihodov, če pa so še redne ure potem ne.
Vem, da sem zakompliciral zadeve, ampak prenos v CODE mi ne gre, čeprav sem napravil tako kot ste rekli.
Za pomoč se zahvaljujem!
lp
bojan
lenuhi so gibalo napredka
Osebno mislim, da presledke ni težko vstavljati med podatke tako da...
Zdaj vam bom pač poskusil pomagati kolikor lahko razumem. Če prav razumem vam vsaka kolona predstavlja en datum, torej morate najprej narediti seštevke na nivoju ene kolone oz. enega dneva. In znotraj istega dneva seštevate:
To pomeni, če je seštevek UR + NADUR večji od 0 (torej človek je bil v službi - ni važno ali redno ali izredno ali oboje - v vsakem primeru mu pripada še malica + prevoz), če pa ni bil na delu pa mi ne pripada nič. To je vse! Potrebujete torej samo še eno vrstico s seštevki za dan in gornjo formulo.
S tem dobite pravi seštevek za EN dan in na koncu meseca - v zadnji koloni - seštejte samo vse dneve skupaj.
Zdaj vam bom pač poskusil pomagati kolikor lahko razumem. Če prav razumem vam vsaka kolona predstavlja en datum, torej morate najprej narediti seštevke na nivoju ene kolone oz. enega dneva. In znotraj istega dneva seštevate:
=if(Ure + Nadure > 0; Ure + nadure + prevoz + malica; 0)S tem dobite pravi seštevek za EN dan in na koncu meseca - v zadnji koloni - seštejte samo vse dneve skupaj.
lp,
Matjaž Prtenjak
Administrator
Matjaž Prtenjak
Administrator