Živjo,
Imam vrstice in stolpce, ki so med seboj povezani (npr.: =IF(L40<=1999;"Premalo";IF(L40>2200;"Preveč";"OK")) ali npr.: =C27*$B$27/100 )!
problem: ko želim celotno zadevo kopirati v nov dokument je le ta v drugih vrsticah in/ali stolpcih in seveda "pokvari" izračun. Kako lahko dinamično kopiram celotno vsebino, da ne bo zapisal enakih pozicij vrstic in/ali stolpcev.
Primer:
če kopiram vsebino, ki vsebuje še kodo: =C27*$B$27/100 v začetek novega dokumenta, bi moral zgledati tako =C1*$B$1/100 (a koda nastane takšna =C1*$B$27/100 ), ker pa imam tega ogromno bi rad to rešil kako drugače.
Skratka težava je v tem, da pri kopiranju spremeni zgolj prvo vrstico v kodi glede na novo pozicijo, druga pa ostane iz osnovnega dokumenta!
probal sem z Posebnim kopiranjem, vendar mi kopira ali samo enačbe, ali samo rezultate.
Je kakšna metoda za rešitev mojega problema?
Kopiranje povezanih celic v druge vrstice
Re: Kopiranje povezanih celic v druge vrstice
Poskušaj z odstranitvijo znakov $ v formuli. Ti namreč pomenijo da se formula ne spreminja s kopiranjem.Če sem te prav razumel je to tvoj problem.
Re: Kopiranje povezanih celic v druge vrstice
HVALA HVALA HVALA
Res pomaga. sem že porabil ure in ure za iskanje rešitve, dokler nisem pisal na vaš forum.
Še enkrat HVALA (še posebej za tako hiter odgovor, ki je res pomagala)
Res pomaga. sem že porabil ure in ure za iskanje rešitve, dokler nisem pisal na vaš forum.
Še enkrat HVALA (še posebej za tako hiter odgovor, ki je res pomagala)